GEEN BVV-FINALE VOOR OEH-JEUGD

Afgelopen weekend stonden de regionale voorrondes van de Beker van Vlaanderen (BVV) voor pupillen en miniemen op het programma. De OEH-meisjesploeg bestond jammer genoeg uit te weinig atleten om een rol van betekenis te kunnen spelen in het Osbroekpark in Aalst en eindigde uiteindelijk op de 8e plaats. Onze jongens waren gelukkig wel talrijk aanwezig op de eigen piste in Huizingen en sloten hun interclub-match af op een knappe 4e plek.


8e plaats voor meisjesteam

De BVV – ook wel ‘interclub’ genoemd – is een competitie waarin de verschillende atletiekclubs van Vlaanderen het in teamverband tegen elkaar opnemen. De beste twee clubs van elke voorronde of ‘match’ plaatsen zich voor de grote finale, later op het seizoen. Zo’n finaleplaats zat er afgelopen zaterdag nooit in voor ons meisjesteam, dat helaas niet op volle sterkte kon aantreden. Sommige van onze atletes moesten ziek of geblesseerd forfait geven, enkelen hadden andere verplichtingen. Alle begrip natuurlijk, maar als club vinden we het toch een tikje spijtig dat niet meer jongedames de – niet eens zo verre – verplaatsing naar Aalst hebben gemaakt. Wedstrijden zijn fun! En zeker op de BVV, waar teamgeest en clubgevoel altijd in dubbele dosis aanwezig zijn…

 

Met enkel het dappere duo Roxane Dumalin en Dinha Moyeya was de pupillendelegatie wel héél ‘mini’, maar beide meisjes deden het voortreffelijk. Dinha zegevierde op de 60m horden, Roxane grabbelde de nodige punten mee uit de verspringbak en allebei zetten ze een mooie tijd neer op de 60m. Ook bij het kogelstoten eindigden onze beide pupillen voorin, met Dinha op de 3een Roxane op de 4eplaats.

Ietsje meer ‘personeel’ bij onze miniemen gelukkig. De ploeg bestond uit Kato Boucart, Louiza Compernolle, Kaat DriesNorah Meere, Elin Peleman, Aster Pocket en Bruna Van Aert. Kato deed het goed op de beide spurtnummers (60m en 150m), Aster en Louiza verbeterden allebei hun PR in het kogelstoten, terwijl Bruna (hoog) en Norah (speer) kostbare puntjes sprokkelden in minder populaire disciplines. Beloning voor de inzet van de hele ploeg was de knappe reekswinst voor de 4x80-aflossingsploeg (Norah, Elin, Kato, Aster). In de eindafrekening legden onze meisjes uiteindelijk beslag op de 8eplaats, met 84 punten. Goed gedaan, dames! En spoor de vriendinnetjes op training maar aan om in de toekomst óók (meer) naar wedstrijden te komen…

Jongens eindigen mooi 4e

Op zondag 28 april speelde OEH zelf gastheer voor ‘match 5’ van de BVV voor pupillen en miniemen jongens. Een thuismatch dus, wellicht ook één van de redenen dat we hier wél op een omvangrijke en sterke ploeg mochten rekenen: maar liefst 12 pupillen en 20 miniemen verdedigden onze rood-witte kleuren. De pupillen-selectie was samengesteld uit Basil Bert, Eden Broothaerts, Lucas De Backer, Abel Debusscher, Brecht Devillé, Yann Güllner, Arian Ismic, Mattéo Legroux-Lafontaine, Vic Mostin, Timo Spits, Lander Steenhouwer en Rowan Van der Vinne. Maakten deel uit van de 20-koppige miniemenploeg: Ruben Apiecionek,Ruben Barbé, Lucas Barra, Maxime Berckmans, Maurits De Gelas, Stef Dekrick, Jesper Herregodts, Tabo Jouacin, Gauthier Loiseau, Milan Maillard, Serik Notelaers, Noah Pasteel, Mylo Pirson, Twan Roelens, Rudy Smismans, Mano Van Cauwenberghe, Jaspe Van Daele, Jorben Van der Vinne, Ben Vermaut en Lars Vermaut.

Omdat alle uitslagen één voor één opnoemen dit verslag veel te lang zou maken, pikken we er de meest in het oog springende prestaties uit. Zo was OEH oppermachtig op de 1000m, met de knappe zege van Timo Spits bij de pupillen en eveneens winst voor Lucas Barra bij de miniemen. Ook in het verspringen deed onze club het prima: Ben Vermaut pakte de overwinning en de bijhorende 13 punten voor de miniemenploeg en alweer Timo Spits graaide met zijn tweede plaats bij de pupillen 11 kostbare punten mee. Nog meer ‘dikke punten’ verzamelden we op de korte spurtnummers, met tweede plaatsen voor Eden Broothaerts (60m pupillen) en Ben Vermaut (80m miniemen) en een mooie derde plek voor Lars Vermaut op de 80m horden (miniemen). Uiteraard verdienen ook alle andere atleten een hele dikke proficiat, want zeker op de BVV staan teamgeest en kameraadschap voorop. OEH verzamelde in totaal 152,5 punten, goed voor een 4eplaats. Proficiat mannen!

Verslag: Jan