BRONS VOOR JONATHAN SACOOR EN TORNADOS

De Belgian Tornados, met ‘onze’ Jonathan Sacoor in de rangen, hebben afgelopen weekend in het Japanse Yokohama knap brons gepakt op de IAAF World Relays, het officieuze WK voor estafetteteams. Ook de Belgian Cheetahs (de vrouwelijke 4x400m-ploeg) en het gemengde team, met Sacoor nogmaals in actie, deden het voortreffelijk in Japan. De drie Belgische 4x400m-aflossingsploegen hebben zo al zeker een ticket voor het WK in Doha beet. Eerder deze maand hadden ook die andere OEH-toppers Isaac Kimeli en Robin Hendrix de WK-limiet al gehaald op de 5000m. Onze club zal dus mooi vertegenwoordigd worden later dit jaar in Qatar.


De Belgian Tornados moesten het in Japan zonder kapitein en vaste slotloper Kevin Borlée stellen, maar ook zonder hun sterkste pion wisten de poulains van coach Jacques Borlée alweer de hele wereld te verbluffen. ‘Onze’ Jonathan Sacoor nam de rol van slotloper met verve over en rondde een sterke ploegprestatie in de A-finale af met een schitterende 4e plaats, na Trinidad & Tobago, USA en Jamaica. Na afloop werd het Amerikaanse kwartet gediskwalificeerd, zodat de Tornados uiteindelijk nog het podium op mochten.

Amper een twintigtal minuten na die knappe bronzen plak, mocht/moest Sacoor alweer aan de bak met het Mixed Relay Team, ook al in de A-finale. Een duidelijk vermoeide Jonathan kon zijn kunststukje van net daarvoor helaas niet herhalen: de Belgen finishten als 8e en laatste, maar dankzij de finaleplaats is ook het gemengde 4x400m-team al gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap in Doha. De Belgian Cheetahs hadden eerder op de dag eveneens hun WK-ticket al binnengehaald, via een knappe 2e plaats in de B-finale.

OOK ISAAC KIMELI EN ROBIN HENDRIX AL ZEKER VAN DOHA

Met Jonathan Sacoor trekt er dit najaar dus een derde OEH’er naar het WK in Doha. Begin deze maand hadden ook Isaac Kimeli en Robin Hendrix immers al hun toegangsbewijsje voor de IAAF World Athletics Championships verdiend. Op de prestigieuze Payton Jordan Invitational in het Californische Stanford (USA) doken beide trainingsmaatjes met nieuwe, knappe PR’s op de 5000m – 13’18”19 voor Kimeli, 13’19”50 voor Hendrix – namelijk heel netjes onder het WK-minimum van 13’22”50.

Knap werk! Proficiat Isaac, Robin en Jonathan.

Verslag: Jan