COMFORTABEL BEHOUD VOOR HEREN IN HOOGSTE AFDELING

Net zoals de dames, acteren ook de heren van Koninlijke Olympic Essenbeek Halle in de ere-KBAB, de hoogste afdeling van de Belgische atletiek. De mannen van OEH kregen zondag met Nijvel maar een kleine verplaatsing voorgeschoteld. De temperaturen waren net dat tikkeltje frisser dan daags voordien en ook de wind maakte topprestaties bijzonder moeilijk op het nationaal interclubkampioenschap te Nijvel.


In verschillende disciplines wisten atleten van OEH de overwinning te pakken. Zo kwam Niel Mory in het speerwerpen tot 66m13, dat leverde hem de volle buit op. Bram Ghuys vloog over 2m13 en bezorgde OEH zo ook het maximum van 13 punten. Isaac Kimeli won de 5.000m en schreef zo 13 punten bij op het conto van zijn club.

Michael Obasuyi verdient zeker een speciale vermelding. In zijn eerste race van het seizoen knalde hij immers meteen naar de EK-limiet. Met 13″80 mag hij zich opmaken voor de 110m horden op het Europees kampioenschap voor beloften in het Zweedse Gävle. Met deze topprestatie schonk hij de rode armada 13 punten.

De heren van OEH vochten voor wat ze waard waren en eindigden na een hele namiddag strijden op een puike vijfde plek. Excelsior kroonde zich voor de zevende maal op rij tot landskampioen. DCLA en AC Lyra mochten mee op de podiumfoto. CABW werd vierde en onze heren legden beslag op de vijfde stek op twaalf teams.

Deze atleten droegen bij tot het behalen van een knappe vijfde plek in ere-KBAB:

4x400m team: CORTVRIENDT PHILIP, COBBAERT JULIAN, BRAS TUUR en SCAUNET VINCENT (6ptn), 4x100m team: PINT RUBEN, VIAENE AXEL, OBASUYI MICHAEL en COBBAERT JULIAN (3ptn), PEETRAIN FILIP discus (10ptn), GOEDEFROOT JONATHAN 3000m steeple (9ptn), MORY NIEL hinkstap (5ptn), VAN TRICHT KEVIN pols (7ptn), KIMELI ISAAC 5.000m (13ptn), SCAUNET VINCENT 400m (8ptn), OBASUYI MICHAEL 110mh (13ptn), GHUYS BRAM hoog (13ptn), MORY NIEL speer (13ptn), DEBOGNIES PIETER 3.000m (DNF), GHUYS BRAM ver (7ptn), COBBAERT JULIAN 200m (4ptn), BRAS SEM kogel (7ptn), CORTVRIENDT PHILIP 1.500m (6ptn), ENGELS THOMAS 800m (7ptn), VIAENE AXEL 100m (4ptn), STEENHOUWER GIL hamer (5ptn) en BRAS TUUR 400mh (10ptn).

Alle individuele resultaten kan je hier raadplegen: https://www.cabw.be/live_results/live_results.html

Roel