OEH DRIE KEER OP PODIUM

Terwijl ons feestbestuur op het thuisfront druk bezig was met de allerlaatste voorbereidingen van een alweer lekkere en gezellige Lentebarbecue, trokken 14 jeugdatleten afgelopen zaterdag naar Tienen voor het Provinciaal Kampioenschap Meerkamp. Onze OEH-ploeg keerde met erg knappe resultaten én drie medailles terug uit de suikerstad. Eentje van elke kleur en bovendien ‘eerlijk verdeeld’ tussen benjamins, pupillen en miniemen…

                 


Bij de benjamins meisjes hadden ‘trouwe klanten’ Alexia De Clippel en Yade Witterzeel deze keer het gezelschap gekregen van Anaëlle Struys voor een vierkamp bestaande uit 60m, verspringen, hockeybalwerpen en 600m. Dankzij onder andere een sterke 4e plek bij hockeybal, legde Yade beslag op een chique 7e plaats in de eindrangschikking. Alexia (mooi 6e in het verspringen) haalde nog net de top 10 en Anaëlle bekroonde haar wedstrijddebuut met een erg knappe 15e plek. Ook onze benjamins jongens kregen dezelfde vier disciplines voorgeschoteld. Lenny Barra toonde zich de beste in drie van de vier proeven (enkel bij hockeybal moest hij vrede nemen met de 3e plaats) en werd zo oververdiend provinciaal kampioen meerkamp. Ploegmaat Siebe De Backer, die voor het eerst deelnam aan een pistewedstrijd, eindigde op een mooie 22e plaats.

Een tweede medaille was er voor Dinha Moyeya, die als enige meisje aantrad voor onze pupillenploeg. Na prima prestaties in het vierluik 60m (3e), kogelstoten (6e), hoogspringen (4e) en de afsluitende 1000m (6e), mocht Dinha het podium op om de zilveren medaille op te halen. Bij de pupillen jongens (60m, kogel, ver en 1000m) werden de OEH-kleuren met veel inzet verdedigd door Arian Ismic en Lucas De Backer. In de eindafrekening legde Arian beslag op de 19e plek, Lucas scherpte wat persoonlijke records aan en werd 23e. 

Ook in het miniementeam jammer genoeg slechts één meisje: ex-turnster Elin Peleman doet nog niet zo lang aan wedstrijdatletiek, maar was wel al dapper genoeg om zich voor de allereerste keer aan een toch wel zware vijfkamp (80m, kogelstoten, speerwerpen, hoogspringen, 1000m) te wagen. Elin sloot de namiddag uiteindelijk af op de 27e plaats. Bij de miniemen jongens vlogen de straffe stoten en de persoonlijke records ons gewoon om de oren. De Vermaut-brothers Ben en Lars zorgden voor een langgerekte show aan de hoogspringstand, met elk een machtig mooi nieuw PR, terwijl Lucas Barra op het einde van de dag (alweer) heerste over de 1000m. Ruben Barbé zette tussendoor nieuw PR’s neer in élk van de vijf disciplines en ook Jorben Van der Vinne keerde alweer met enkele nieuwe ‘personal bests’ huiswaarts. In de eindafrekening leverde dat een schitterende 3e plek op voor Ben Vermaut. Broer Lars werd 13e, Lucas 15e, Jorben 23e en Ruben 30e.

Dikke proficiat aan alle atleten en dank aan trainers Kevin en Bo voor de begeleiding.

Verslag: Jan

Uitslagen:https://rctatletiek.be/wp-content/uploads/2019/05/Uitslag-PK-Jeugdmeerkamp-20190525.pdf