GOLDEN OLDIES

In het weekend van 15 en 16 juni werden in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas de Belgische Kampioenschappen voor Masters gehouden. Ook enkele OEH-atleten trokken naar het Gerard Bontinck-stadion, thuisbasis van het organiserende AC Waasland. En zoals de titel boven dit stuk al laat vermoeden, kaapten onze clubgenoten er flink wat titels en bijhorende gouden medailles weg.


Maar liefst veertien (14!) Belgische titels werden er binnengehaald door onze ‘golden oldies’, waarbij Magda Avau (W60) en Jean-Pierre Van Impe (M80) zich de grootste ‘slokoppen’ van de bende toonden. Magda won vier keer goud: in het hoog- en het verspringen, en op de beide hordennummers (80m en 300m). Jean-Pierre werd Belgisch kampioen op de 400m, de 800m en in het verspringen. Bij het discuswerpen moest hij zich tevreden stellen met een zilveren plak.

Bij onze eeuwig jonge dames lijkt ook Hilda-Ann Foster (W70) alleen maar beter te worden met de jaren. Zij voegde twee Belgische titels toe aan haar al rijke palmares, op de 200m en op de 800m. Myriam Geerts (W50) was zowaar de enige die zónder medaille uit Sint-Niklaas terugkeerde. Zij werd 6e in het discuswerpen.

Bij de herenploeg pakte ‘jonkie’ Filip Peetrain (M40) op overtuigende wijze goud in het discuswerpen. Jean-Luc Wyns (M55) werd kampioen in het hinkstapspringen en eindigde als 6e bij het speerwerpen. Trainingsmakkers Jean Basteleus en François Boonen (allebei M80) werden eerste en tweede op de 1500m. François nam even later wel ‘revanche’ door Belgisch kampioen te worden op de 5000m.

In de rand van het BK werd OEH-atleet Henri Lenoir (M85) ook nog uitgeroepen tot ‘Master van het Jaar 2018’, een toch wel prestigieuze titel die verleend wordt op basis van prestaties op Europese en/of Wereldkampioenschappen.

Proficiat allemaal!

Verslag: Jan