VIER OEH-ATLETEN NAAR DOHA

De Belgische atletiekfederatie heeft de definitieve selectie vrijgegeven voor de IAAF World Athletics Championships, die eind deze maand van start gaan in Doha (Qatar). De Belgische WK-ploeg bestaat uit 27 atleten, met daarbij ook vier clubgenoten: Jonathan Sacoor, Robin Hendrix, Isaac Kimeli en Thomas De Bock.


Robin Hendrix en Isaac Kimeli waren al een tijdje zeker van hun selectie, nadat ze beiden begin mei onder de WK-limiet op de 5.000 meter waren gedoken op de Payton Jordan Invitational, een prestigieuze meeting in het Amerikaanse Stanford. Zopas maakte de atletiekbond bekend dat Kimeli straks in Doha ook de 1.500 meter mag lopen.

Ook Jonathan Sacoor had al een ticket voor Doha op zak, als lid van de 4x400m-ploeg. Op de 400 meter ‘individueel’ was Sacoor de voorbije weken echter nipt boven het WK-minimum blijven steken, al had onze Belgian Tornado er steeds alle vertrouwen in dat hij nog wel ‘gedelibereerd’ zou worden door de selectiecommissie. Dat is nu ook gebeurd: Jonathan zal naast de aflossingswedstrijden met de Tornado’s dus ook individueel in actie komen op de baanronde.

De vierde OEH’er bij ‘Team Belgium’ is marathonloper Thomas De Bock, de nummer 3 op de nationale ranglijst na die andere toppers Bashir Abdi en Koen Naert. Die beide heren zien de ‘speciale’ omstandigheden in Doha minder zitten en geven verstek voor het WK. De Bock is wel vastbesloten om de Belgische kleuren te gaan verdedigen in Qatar en laat zijn geplande najaarsmarathon (Berlijn) dus schieten om op zaterdag 5 oktober, even voor middernacht, van start te gaan in de WK-marathon.

Het WK atletiek in Doha vindt plaats van vrijdag 27 september tot en met zondag 6 oktober. We houden u op deze site uiteraard zo goed mogelijk op de hoogte van de prestaties van onze OEH-atleten en wensen Jonathan, Robin, Isaac en Thomas nu al heel veel succes. Make us proud, gasten!

 

Verslag: Jan