GOUD, ZILVER EN CLUBRECORD VOOR LENNY BARRA

Afgelopen zaterdag stond het ‘Critérium National’ voor benjamins, pupillen en miniemen op het programma, een meeting die ook wel wordt beschouwd als het officieuze Belgisch Kampioenschap voor die jongste jeugdcategorieën. OEH trok met een tiental talentjes naar Nijvel, benjamin Lenny Barra werd de ‘held van de dag’: hij keerde terug met 1x goud, 1x zilver én een nieuw clubrecord in de sporttas.


Bij de benjamins meisjes werd onze club vertegenwoordigd door Alexia De Clippel en Yade Witterzeel. Alexia trad aan in de reeksen van de 60m, haar 10”06 bleek echter niet snel genoeg voor een finaleplaats. Yade eindigde bij het hockeybalwerpen op de 11e plaats met een worp van 19m44. Bij de benjamins jongens verkeerde Lenny Barra overduidelijk in een superdagje: Lenny denderde in een verbluffende tijd van 1’49”39 – een nieuw clubrecord! – naar de overwinning op de 600m en deed daar later op de namiddag ook nog heel knap een zilveren medaille bovenop op de 60m. Dikke bravo voor Lenny uiteraard, maar ook de mooie race van ploegmaat Vik Braes (12e op de 600m in 2’01”14) verdient zeker applaus.

Ook zilver voor Ben Vermaut

Van onze pupillenploeg hadden drie OEH-atleten de verplaatsing naar Nijvel gemaakt. Bij de meisjes was de 9”26 van Dinha Moyeya in de reeksen van de 60m onvoldoende voor een plekje in de finale. Ook op de 60m horden (12”13) zat er jammer genoeg geen finaleplaats in voor Dinha. Bij de pupillen jongens liet Eden Broothaerts met 8”98 de 8e tijd van alle deelnemers op de 60m noteren, net niet snel genoeg voor één van de zes finaleplaatsen dus. Timo Spits kon helaas geen kroon zetten op zijn voor het overige puike seizoen: hij kende een offday op de 1.000m en finishte als 17e in een voor hem matige 3’28”34.

Bij de miniemen wist Ben Vermaut zijn eveneens prachtige zomerseizoen wel in schoonheid af te sluiten, met een knappe 8e tijd (42”43) op de 300m en – vooral – mooi blinkend zilver in het verspringen (5m54). Lucas Barra vestigde een nieuw persoonlijk record (3’05”18) op de 1.000m en werd daarmee 15e in een erg snelle race. Gauthier Loiseau tenslotte kende een pechdag (3 ongeldige pogingen) bij het speerwerpen.


Verslag: Jan

Uitslagen: klik hier

 
Lenny Barra                                                                     Ben Vermaut