KIMELI EN HENDRIX BLIJVEN WINNEN

De CrossCup blijft de favoriete speeltuin van onze OEH-toppers: na het teamsucces op de Relays in Berlare en de dubbele winst aan het Zilvermeer in Mol, gingen Isaac Kimeli en Robin Hendrix afgelopen zondag ook met de zege aan de haal tijdens de derde CrossCup-manche in Roeselare. Met die sterke prestaties reserveerden beide heren meteen hun plaatsje in de Belgische selectie voor het EK Veldlopen, dat op 8 december in de Portugese hoofdstad Lissabon plaatsvindt.


Isaac Kimeli kwam in Roeselare dan tóch aan de start van de ‘lange’ cross. Het aanvankelijke opzet om naar het EK Veldlopen te trekken als lid van het Belgische ‘Mixed Relay’-team (en dus in Roeselare de korte cross te lopen als kwalificatiewedstrijd) werd in de loop van de vorige week bijgesteld: door zijn goede vorm beslisten Isaac en coach Tim Moriau om straks in Lissabon toch opnieuw voor het EK-podium te gaan, na zijn schitterende zilver in Tilburg vorige winter. Kimeli in de lange cross dus en net als twee weken terug in Mol pakte hij ook nu weer de zege, ditmaal na een felbevochten duel met eeuwige rivaal Soufiane Bouchikhi.

Robin Hendrix hield wel vast aan de oorspronkelijke plannen en toonde zich alweer heer en meester in de korte cross. Robin reist dus binnen twee weken eveneens af naar Lissabon, ook hij maakt er met de ‘Mixed Relays’-ploeg een reële kans op een medaille. Nog in de korte cross werd Philip Cortvriendt 13e en finishte Daan Van Diest op de 39e stek. Bart Simoens eindigde als 22ein de wedstrijd voor de masters.

Rooms en Nelissen mooi voorin, Lenny Barra wint alweer

Bij de vrouwen eindigde Lisa Rooms na een prima race erg knap 4e in de lange cross en liep kersverse aanwinst Paulien Nelissen in haar nieuwe OEH-kleuren naar een voortreffelijke 8e plek op de korte afstand. Nog bij de dames legde Lynn Dozinel beslag op de 24e stek bij de junioren en kwamen Julie Janssens (23e) en Jana Steenhouwer (40e) in actie bij de cadetten.

In de voormiddag was OEH overigens ook al aan het feest geweest in de Running Stars-competitie, de CrossCup-wedstrijden voor de allerjongste atleten. Net als twee weken terug in Mol kaapte Lenny Barra– na een superspannende eindspurt dit keer – de zege weg bij de eerstejaarspupillen, nadat Alexia De Clippel (15e) en Swat Roelens (7e) ook al voor knappe resultaten hadden gezorgd bij de benjamins. Bij de miniemen jongens viel Lucas Barra (4e) helaas net naast het podium en finishte Twan Roelens, opnieuw van de partij na wat blessureleed, op een verdienstelijke 20e plek.

Verslag: Jan

Uitslagen: http://prod.chronorace.be/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=1187107485865527&lng=NL

Verslag VRT/Sporza

Verslag Ring TV