OEH-JEUGD CROSST 2020 OP GANG

Vaste prik op de allereerste zondag van elk nieuw jaar is de cross in Grimbergen, in het mooie decor van het plaatselijke Prinsenbos. Net geen 40 clubleden – heel veel jong en ook wat oud – zetten 2020 op sportieve wijze in en hielden alvast generale repetitie voor het PK van komende zondag. De broertjes Barra zorgden ‘en passant’ voor de eerste OEH-zeges van het nieuwe jaar.


Bij de benjamins meisjes mogen we deze winter steevast een uitgebreid (en tof!) clubje crossvriendinnen begroeten en dat was afgelopen zondag in Grimbergen niet anders. Alexia De Clippel toonde zich met een knappe 10e plaats de snelste clubgenote, voor Lize De Greef (22e), Lore Mommaert (24e), Talle Verschelden (27e), Lore Demol (30e), Anaëlle Struys (36e), Katrijn Devillé (40e) en Helena Bontridder (49e). Bij de jongens kwamen Louis Guilmin (18e) en Jacob Cornelis (29e) in actie in reeks 1 en snelde Swat Roelens naar een puike 4e plek in reeks 2. Siebe De Backer finishte in diezelfde wedstrijd halfweg het pak op een 26e plaats.

Twee OEH’ers aan de start slechts bij de pupillen meisjes: Yade Witterzeel werd 28e in reeks 1 en Ella Demol kwam als 29e over de streep in reeks 2. Bij de pupillen jongens denderde Lenny Barra naar zijn zoveelste overwinning in reeks 1, ook Kobe Vergeylen (35e) deed het prima in die race. In reeks twee werden de OEH-kleuren verdedigd door Brecht Devillé (20e), Lucas De Backer (32e) en Thijs Van De Velde (36e).

Ook vijf van onze miniemen hadden de cross-spikes aangetrokken voor een rondje in het Prinsenbos. Danaë Loubers (alweer knap 5e in reeks 1) en Aster Pocket (12e in reeks 2) bij de meisjes, Timo Spits (9e in reeks 1), Lucas Barra (winnaar in reeks 2) en Twan Roelens (18e in reeks 2) bij de jongens. De cadettenploeg werd vertegenwoordigd door Julie Janssens, die 13e werd in haar wedstrijd.

De scholieren meisjes werden samen met de W50-dames het bos in gestuurd, een race waarin we zes clubgenotes aan het werk konden zien. Scholiere Yana Pauwelyn eindigde op een erg mooie 7e plaats, voor leeftijdsgenote Daphné Dozinel (33e), Christine Landsheere (W50, 37e), Ayco Witterzeel (SCH, 39e), Anne-Marie Vastesaeger (W50, 42e) en Hilda-Ann Foster (W50, 50e). Zelfde verhaal bij de heren en in die ‘gemengde’ wedstrijd legde Peter Basteleus (M50) beslag op de 43e plaats.

Sandra Clement werd 54e in de veldloop voor junioren, senioren en masters dames, terwijl ‘jonkie’ Nick Vereertbrugghen (25e) zijn oudere clubmaats Thomas Guilmin (33e), Christophe De Backer (38e) en Jeroen De Greef (46e) het nakijken gaf in de wedstrijd voor junioren en masters heren. Wouter Mommaert tenslotte finishte als 15e in de korte cross heren.

Volgende zondag 12 januari vindt in Gooik dus het PK Veldlopen plaats. Allen daarheen en alvast veel succes!

Verslag: Jan

Uitslagen: http://www.acgrimbergen.be/content/resultaten/2020_01_05_Cross.pdf