Nell Van Hansewyck en Jonathan Sacoor schitteren in clubkleuren

Terwijl verschillende studenten afgelopen weekend, met de vakantie in het vizier, voor het laatst in de studieboeken doken, vertegenwoordigden anderen onze club op het Europese podium of in eigen land op de Flanders Cup van Lokeren. Dit drukke atletiekweekend leverde opnieuw enkele mooie uitschieters op. Een overzicht.

OEH'ers Vanessa Sterckendries, Bram Ghuys, Lisa Rooms en Jonathan Sacoor werden door de KBAB gekozen om België te vertegenwoordigen op de Europabeker. Afgelopen weekend kwam dit OEH-kwartet in het Finse Vaasa in actie in de First League, het tweede Europese niveau onder de Super League. 

Op dag 2 van de Europacup in Finland verdedigde Vanessa Sterckendries de Belgische eer. De Belgische belofte slingerde haar hamer naar 60.84 m, goed voor vijf punten. Op de 3.000 m bleef Lisa Rooms met een prestatie van 9'22"03 amper drie seconden boven haar persoonlijke besttijd. Met haar zesde plek schonk ze Team Belgium zeven punten. Bram Ghuys sprong in het hoogspringen naar 2.10 m waardoor de Belgen twee punten aan het totaal mochten toevoegen. De beste prestatie kwam van Jonathan Sacoor die met zijn selectie voor de 4x400m een droom in vervulling ziet gaan. Zonder de Borlées, maar samen met Alexander Doom, Robin Vanderbemden en een sterk finishende Michael Rossaert, won OEH'er Jonathan Sacoor de 4x400m in 3'04"87. 

Met een plekje als derde loopster in de 4x100m-ploeg van de Belgische juniores snelde Leyla Anthonissen zondag naar een chrono van 46"48 op de Grote Prijs Stad Lokeren. Dorien Van Diest koos eerst voor de 100 m horden en kwam na 14"39 over de Lokerse eindmeet. Op de 100 meter vlak zette Dorien een puike 12"83 op het scorebord. Ook Kjenta Schets kwam tweemaal in actie op de Grote Prijs Stad Lokeren. Op de 100 m vlak bleef ze met een chrono van 12"53 net boven haar persoonlijke besttijd. Ook op de 200 m liet Schets meteen een veelbelovende 25"71 noteren. 

David Delespesse presteerde eerder dit seizoen al sterk en ook in Lokeren bewees hij zijn goede vorm door naar 15"05 en 31"84 te snellen op respectievelijk de 100 en 200 m. In het verspringen sprong David naar 4.42 m. Op de 400 m snelde Laetitea Libert naar de tweede plaats in 54"85, ze moest enkel de Poolse Natalia Kaczmarek voor zich dulden. Op de 1.500 m bleef Vanessa Scaunet steken op 4'43"05. 

Nell Van Hansewyck sprong vorige week in Gent voor het eerst over de magische barrière van vier meter. Amper een weekje later zet ze in Lokeren met een geslaagde sprong over 4.02 m haar persoonlijk record opnieuw wat scherper. De 20-jarige OEH-atlete werd met deze prachtsprong tweede op de Flanders Cup in Lokeren. 

In het discuswerpen wist de ervaren Filip Peetrain met een worp naar 47.64 m en een vijfde plek, zijn jongere clubgenoot Sem Bras net voor te blijven. In het speerwerpen bleef Niel Mory steken op 51.71 m. 

Alle uitslagen van de Flanders Cup van Lokeren vind je via deze link. http://www.liveresults.be/2017/gp-lokeren/WPdoc.txt

De resultaten van de Europabeker in het Finse Vaasa vind je hier. http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-team-championships-first-league/2017/schedules-results/

Komend weekend staat het Belgisch Kampioenschap atletiek (alle categorieën) op het programma. Via deze link ontdek je welke OEH-atleten komend weekend zullen strijden voor de titels op en rond de mythische piste van het Koning Boudewijnstadion. https://www.atletiek.be/admin/storage/main/20170701deelnemers-bk-ac-en-amh.pdf