Carnaval Halle 2018 mag dan wel pas beginnen op zaterdag 10 maart, OEH heeft de feestelijkheden echter reeds ingezet !

Vandaag werd het Belgisch Kampioenschap veldlopen gelopen te Brussel.

Hoewel Isaac Kimeli niet de topfavoriet was, vermits Antwerpenaar Soufiane Bouchikhi, aangesloten bij RFC Luik, reeds alle belangrijke wedstrijden had gewonnen dit winterseizoen, zorgde onze super sympathieke topper wel voor de verrassing : hij klopte de onklopbare Soufiane en kroonde zich tot Belgisch Kampioen veldlopen 2018 !!!

Maar dat was nog niet voldoende voor de OEH-lopers; zij vonden dat Carnaval Halle een nog beter voorloper verdiende: Simon Debognies werd 3e en hierdoor Belgisch Kampioen bij de U23, met daar bovenop de eindoverwinning bij de beloften in de Crosscup.

De feestelijkheden waren met dit schitterend podium nog niet voorbij, vermits Robin Hendricks, die een schitterend winterseizoen aan het beleven is, 4e werd, gevolgd door Thomas De Bock met een 6e plaats.
Kortom, 4 OEH-atleten in de top 6.  Nog nooit meegemaakt !!!

Het spreekt vanzelf dat OEH eveneens Belgisch Kampioen bij de ploegen werd, en dit na een fantastische 2e plaats tijdens het onlangs te Portugal gelopen Europees Kampioenschap Veldlopen voor clubs.

Bij de dames had OEH, met Astrid Verhoeven (5e plaats) en Lisa Rooms (10e plaats), ook 2 atletes binnen de top 10 !

Kan OEH enkel presteren in de buitenlucht ?

Helemaal niet !!!  De dag ervoor hadden Jonathan Sacoor (verbetering van zijn eigen Belgisch record 300 m indoor bij de juniores), My-Lien Loenders (beste Belgische jaarprestatie cadetten meisjes 300 m), Evy Segers (duidelijk de beste cadet op de 60 m!), en zovele anderen (duidelijke verbeteringen van persoonlijke records), aangetoond dat de “ rode armada “ uit de Zennevallei ook in zaal, meer dan te duchten is !!!

Kortom, voor Olympic Essenbeek Halle is Carnaval Halle, editie 2018, reeds begonnen !!!

Laat de stoet(en) en al het carnaval-gebeuren nu maar volgen !  De weg van het succes is reeds geopend !!!