JONG EN OUD LATEN OEH-ROOD SCHITTEREN

Afgelopen weekend doken weer heel wat OEH-atleten het veld in. Op zondag waren Isaac Kimeli & co erg succesvol in de CrossCup-manche van Roeselare – verslag van die wedstrijd elders op de website – en daags voordien waren er een pak jeugdatleten en masters terug te vinden in het kasteelpark ‘Drie Fonteinen’ in Vilvoorde, waar de 36e editie van de Sparta Dubbelcross plaatsvond. Jong en ‘iets minder jong’ deden het alweer voortreffelijk.


De allerkleinsten mochten de spits afbijten in het killige Vilvoorde. De kangoeroes meisjes en jongens kregen allebei een mini-ronde van 500m voorgeschoteld. Bij de kangoeroes worden er geen officiële rangschikkingen opgemaakt: de Vlaamse Atletiekliga vindt – overigens terecht – dat bij de jongste atleetjes het loopplezier en de kennismaking met onze mooie sport op de eerste plaats moet komen. Behoorlijk wat OEH-kangoeroes proefden vorige zaterdag in Vilvoorde voor het eerst van de cross. Hopelijk smaakte dat voor velen onder hen naar meer…

Zilver voor Yade, goud voor Lenny

Vanaf de benjamins wordt er echter wel om de podiumplaatsen en bijhorende medailles gestreden. Bij de meisjes geboren in 2011 kwamen met Alexia De Clippel (11e), Nitika Vanalphen (14e), Talle Verschelden (23e), Katrijn Devillé (25e) en Amber Van Laethem (29e) vijf clubgenoten aan de start. Bij de tweedejaars meisjes etaleerde Yade Witterzeel andermaal haar liefde voor de cross door naar een puike 2e  plaats te snellen. Rani Vanalphen werd in diezelfde race ook nog erg knap 9eSiebe De Backer (10e), Swat Roelens (13e), Owen Cowé (32e) en Jetse Pickaert (36e) vertegenwoordigden onze club bij de jongens uit het geboortejaar 2011. Bij de tweedejaars boekte een alweer beresterke Lenny Barra zijn derde zege op rij in evenveel crossen. Loïc Roubertie werd mooi 5e  en ook Kobe Vergeylen (12e), Lars Borremans (16e), Arthur Wauters (23e) en Julien Bogaert (27e) waren weer trouw van de partij.

Ook zeges voor ‘Spitske’ en Lucas

Bij de pupillen kwamen er voor onze club vier cross-dames in actie: Chaimae Mrani (34e) bij de meisjes uit 2009 en Dinha Moyeya (13e),Roxane Dumalin (28e) en Fay Cowé (39e) in reeks 2. Iets meer OEH-deelnemers bij de jongens, waar Brecht Devillé (9e), Arian Ismic (10e), Lander Steenhouwer (13e), Lucas De Backer (17e) en Vic Mostin (24e) erg knappe resultaten lieten optekenen in de ‘lichting 2009’. Timo Spits moest in zijn eentje de club-eer hoog houden bij de tweedejaars pupillen, een opdracht die hij ‘efkes’ in stijl vervulde: in een spannende spurt toonde ‘Spitske' zich de snelste van een kopgroepje van drie. Derde podiumceremonie van de dag met een OEH’er in een hoofdrol. We like that!

Ook Aster Pocket kwam bij de miniemen meisjes als enige clubgenote aan de start van haar race. Met een prima 8e  stek liet ook zij het OEH-rood schitteren. Wie voorts ook weer schitterde was Lucas Barra: hij liep onbedreigd naar de overwinning bij de eerstejaars jongens. Machtig mooi waren ook de 5e plaats van Twan Roelens en de strijdlust van Maurits De Gelas (19e) en Rudy Smismans (31e). Bij de jongens uit 2006 werd OEH vertegenwoordigd door Ward De Cruyenaere (18e), Jorben Van der Vinne (23e) en Ruben Barbé (27e).

Uit de trainingsgroep van afstandscoach Sofie waren de beide broers De Greef en ook Yana Pauwelyn naar Vilvoorde afgezakt. Jordi De Greef finishte als 28e  bij de cadetten jongens, terwijl scholier Tommy De Greef vooraf ongetwijfeld op beter had gehoopt dan zijn 19e plaats. Yana werd knap 10e bij de scholieren meisjes.

Omvangrijke delegatie masters

Naast al dat jeugdige geweld, had OEH ook een flinke delegatie masters naar het domein ‘Drie Fonteinen’ afgevaardigd. Christine Landsheere (6e), Anne-Marie Vastesaeger (12e), Chantal Debroux (14e), Lut Fastenaekels (18e) en Hilda-Ann Foster (19e) zorgden voor de vrouwelijke toets in de categorie ‘Dames M50’. Bij de masters heren (M35-M45) noteerden we de mooie prestaties van ‘usual suspects’ Yves Buelinckx (25e),Jeroen De Greef (48e), Kurt Swalens (49e), Christophe De Backer (60e), Gunter Basteleus (62e), Maarten Stroobants (63e) en Bart Pierreux (65e). In de categorie ‘Heren M50’ tenslotte werden de OEH-honneurs waargenomen door Bruno Kestermont (13e), Ronny Hamelryck (37e) en Renaat Van Tassel (45e). Proficiat iedereen!

Verslag: Jan