KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  February 2019  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Clubsponsors
INFO 1

INSCHRIJVING SPORTKAMPEN 2019

 

PAASKAMP 2019 - KLIK HIER  -  INFO 

 VSK1 - 2019 - KLIK HIER  -  INFO

 VSK2-2019 - KLIK HIER  -  INFO

 

GEZONDHEIDSFICHE SPORTKAMP

 

 

Na een voor veel junioren en beloften lang en slopend seizoen vormde het Belgisch kampioenschap afgelopen weekend het einde van het pisteseizoen. Vele U20 en U23-atleten van onze club waren erop gebrand om nog een laatste keer te schitteren. Het BK vond immers plaats op de atletiekpiste van het provinciaal domein Huizingen. Wie beëindigde zijn pisteseizoen in schoonheid?

Bronzen Viaene

Op de 100m bij de heren trokken Jitse Mievis en Axel Viane voor de laatste keer dit seizoen hun rode OEH-wedstrijdshirt aan.  In de reeksen plaatsten beide OEH'ers zich met respectievelijk 11"17 en 11"20 vlot voor de finale. Daarin legde Axel Viane beslag op de derde plaats, Jitse Mievis werd verdienstelijk vijfde. Op de 100m bij de dames beloften liep Kjenta Schets naar een puike zesde plek in de finale. Bovendien liep ze naar een nieuwe persoonlijke besttijd. Kyna Missotten klokte 13"45.

Als laatste pistewedstrijd van 2017 koos Oost-Vlaming Thomas Engels voor de 800m. In een wedstrijd met 10 andere junioren zag het er lang goed uit voor Thomas Engels, tot hij op 100m van de finish een serieuze kwak moest incasseren van een concurrent. Hierdoor verloor Engels kostbare tijd en werd een mogelijke podiumplek hem meteen ontnomen. Op karakter slaagde Thomas er nog in om vierde te worden in 1'57"45. Ook Daan Van Diest koos bij de beloften voor de dubbele baanronde. In een relatief trage en gesloten wedstrijd wist Van Diest zich naar de zesde plaats te lopen. Kevin Debremaeker koos voor de 1.500m en finishte als negende bij de U23-atleten.

Zilveren Bras

Junior Tuur Bras slaagde erin om een sterk zomerseizoen te beëindigen met een zilveren medaille op de 110m horden. Michael Obasuyi toonde zich net een zucht sneller en greep de Belgische titel in Huizingen.

Gouden Sacoor en bronzen Schets

Op de 200m was geen enkele Belgische junior opgewassen tegen Jonathan Sacoor, dé revelatie van het afgelopen pisteseizoen. Sacoor greep de Belgische titel dan ook met beide handen en mocht na 21"35 het zegegebaar maken op zijn thuispiste. Axel Viane (22"35) en Jitse Mievis (22"63) vochten eveneens dapper. Bij de dames beloften pakte Kjenta Schets resoluut de bronzen medaille in een tijd van 24"95, meteen goed voor een nieuw pr.

Bronzen Degreve

Bij de junioren dames liep Emmy Viane op haar trainingspiste naar een puike tijd van 1'03"37. Robin Degreve mag het tussenseizoen ingaan met een bronzen plak om de hals. Degreve liep bij de beloften naar een puike derde plek in 58"27.

Gouden Mory

Enkel belofte Jarne Duchateau gooide zijn speer afgelopen zondag verder dan OEH-atleet Niel Mory. Met een winnende worp over 61.17m versloeg hij alle junioren en kroonde hij zich voor eigen publiek tot Belgisch kampioen. In het polsstokspringen raakte Nell Van Hansewyck na drie pogingen dan weer niet over de beoogde 3.50m. Manon Wyns kende meer succes en werd met een mooie worp over 36.51m zevende in het speerwerpen bij de dames junioren.

De complete uitslag van het BK voor junioren en beloften kan u hier raadplegen: Liveresults overzicht  of op deze OEH-website-pagina

Foto's (deel1)  -  Foto's (deel2)  -  Franstalige TV reportage (TV LUX)

YOUNSTERS MANNEN BELGISCH KAMPIOEN A.C. AFLOSSINGEN 4x200m 

Geteisterd door kwetsuren en herexamens is O.E.H. er toch in geslaagd om(maar) drie ploegen af te vaardigen om deel te nemen aan deze kampioenschappen. Tot spijt ontbraken onze afstandlopers om op een ontspannen en in een amicale sfeer de clubkleuren eens in de verf te zetten! Het is eens iets anders, zo'n kampioenschap. Voor de middag kwamen enkel onze cadetten meisjes in actie. Zij hadden vorige week tijdens de Provinciale kampioenschappen een schitterende prestatie neergezet met 50.60 sec als eindtijd. Deze tijd deed vermoeden dat zij als eerstenjaartjes een woordje konden meespreken op nationaal vlak. De eerste kennismaking met een Belgisch kampioenschap met knikkende knieën en slappe benen, een winderige piste en wat mindere wissels hadden tot gevolg dat ze een tijd van 51.44 liepen. Dit was 3 honderdsten te kort om het nog eens over te mogen doen in de finale mede door het feit dat de accommodatie van Lyra maar beschikt over 6 banen rondom.                                                                                                                            

MEISJES CADETTEN - 4 x 100 METER - Reeks:3 - 2 OEH 51.44

1690 Descheemaeker Luca 02  -  1179 Loenders My-Liên 03 -  1181 Seghers Evy 03 -  1754 De Vits Britt 03

   

Om 13u30 was het de beurt aan onze 'mannen' in de reeksen van de 4x200m. Doel was om de finale te bereiken zonder al te veel energie te verbruiken en tegelijkertijd een tijd te lopen om een goede baan te krijgen in deze finale. Een moeilijke combinatie als je er over nadenkt. Ze hebben de klus geklaard in een tijd van 1.27.28 en drie van de vier beweerde dat ze op 'reserve' gelopen hadden. De dichtste belagers volgden op bijna 2 seconden maar die hadden wellicht ook niet alles gegeven, meer nog, het Brusselse RESC konden het zich permitteren om 2 frisse mannen in te zetten tijdens de finale.

MANNEN ALLE CATEGORIEEN - 4 x 200 METER - Reeks:2  - 1 OEH 1:27.28

553 Bras Tuur 99 - 3310 Francois Laurens 96 - 863 Sacoor Jonathan 99 - 857 Viaene Axel 98

Voor de finale van start ging kwamen om 17u15 onze meisjes (en één vrouw) in actie tijdens de rechtstreekse finale van de 4x400m. Onze ploeg kwam uit in de laatste en op papier snelste finalereeks. AC Waasland leek na drie aflossingen onbedreigd naar de overwinning te lopen maar daarachter losten de onzen de rol niet in strijd voor de andere medailles. Onze youngsters zorgde ervoor dat ze steeds aansluiting bleven houden met de groep (3 ploegen voor 2 medailles) en Laetitia Libert (38 jaar oud maar lang niet versleten!!!) zorgde voor suspens door in de laatste 50m haar twee belagers ter plaatse te laten en naar de zilveren positie te snellen.                                                                                                                                                             VROUWEN ALLE CATEGORIEEN - 4 x 400 METER - Finalereeks:3 - 2 OEH 3:52.18 BK 2

1697 Schets Kjenta 97 - 2049 Degreve Robin 97 - 3798 Camara Lyne 00 - 4335 Libert Laetitia 79

Het laatste nummer van de dag was de finale van de 4x200m. Onze mannen jongens gingen voor een medaille én een puike tijd. Het lange wachten werd beloond en het werd nog beter dan verwacht: Goud in een tijd van 1.26.29, oftewel de 9de tijd aller tijden in België. Maar het moet gezegd, dit maal was het geluk aan onze zijde doordat RESC een slechte wissel had. Maar dit hoort er nu eenmaal bij een estafetten! De stok moet mee over de meet!                                                                                                                               De eindtijd laat vermoeden dat de Brusselaars het niet onder de markt zouden gehad hebben om onze gasten te verslaan.

MANNEN ALLE CATEGORIEEN - 4 x 200 METER - FINALE - 1 OEH 1:26.29 - 2 USBW 1:28.33 - 3 ACHL 1:29.63 

Met dank aan Dominique Bras

BENJAMINS-PIPILLEN-MINIEMEN MET MOOIE PRESTATIES

Zondag was er een mooie delegatie OEH-atleten afgezakt naar het landelijke Gooik voor het PK aflossingen.

De eerste startschoten die weergalmden, waren deze van de 4 x 60 m en de 4 x 80 m.

Het kampioenschap werd voor deze categorieën afgesloten met de 3x 600 m.

Elke atleet/atlete ging de strijd aan met de warmte, stress en de tegenstanders.

Een mix van deze ingrediënten leverde ons bijgevolg ook enkele schitterende beelden op.

Volgende aflossingsploegen wisten zelfs een plekje op het podium te veroveren:

benjamins heren: Yondjouen Kouengoua Luka - Devillé Brecht - Van Der Vinne Rowan - Spits Timo

Zij behaalden de zilveren medaille op de 4 x 60 m en klokten af op 39.89

                                            

pupillen heren: Barra Luca - Vermaut Lars - Huysmans Nolan

Zij behaalden de zilveren medaille op de 3x600 m met een mooie tijd van 5'55.32                                                    

Een dikke proficiat aan iedereen die zich inzette voor zijn/haar ploeg. Ieder van jullie verdient een gouden medaille voor sportiviteit en gedrevenheid!

geschreven door Cindy

HENRI LENOIR SCHITTERT MET BELGISCH RECORD OP HET BK WERPVIJFKAMP

Op het BK werpvijfkamp voor masters in het Waalse Obourg is Henri Lenoir erin geslaagd om een indrukwekkend Belgisch record te verbeteren.

Stortbuien en windvlagen konden de vele gemotiveerde atleten op zaterdag 19 augustus niet deren. Henri Lenoir bewees dat hij zich met al zijn ervaring door de weersomstandigheden niet liet afleiden.

In de categorie M85 verzamelde Henri maar liefst 3.932 punten. Daarmee onttroont Lenoir  René Gauditiaubois als Belgisch recordhouder. Het vorige record bedroeg 2.915 punten. Deze verpulvering van het Belgisch record komt er aan het einde van een seizoen waarin Henri al tal van Belgische records op zijn naam schreef.

Ook Jean-Luc Wyns deed onze kleuren alle eer aan en verzamelde dapper 2.212 punten op deze werpvijfkamp.

De volledige uitslag van dit BK kan je op deze link raadplegen. http://lbfa.be/web/sites/default/files//fichier/resultats_cb_pentathlon_lancers_masters_190817_-_hommes.pdf

FILIP PEETRAIN KROONT ZICH TOT VICE-EUROPEES KAMPIOEN 

De beste masters van Europa verzamelden eind juli en begin augustus in Aarhus, de tweede grootste stad van Denemarken. Daar vond immers het Europees kampioenschap voor masters plaats, oftewel de European Masters Athletics Championships Stadia. OEH-atleet Filip Peetrain verdedigde de Belgische eer met glans in het discuswerpen. 

Op dag twee van het EK kwam Filip meteen in actie in het Deense Viby Stadium. In de M40-categorie startte de 43-jarige topper meteen met een worp over een afstand van 46.41 m, goed voor de leidersplaats na één beurt. Filip bleef uitstekend presteren en na worpen van 47.71 m, 48.31 m en 47.00 m, slaagde hij bij zijn laatste geldige poging nog in een prachtige worp tot 50.97 m, meteen een seizoensbeste. 

Enkel de Noor Terje Bjoern Pay slaagde er nog in om zijn discus verder te werpen. De Noor greep goud met een ultieme worp tot 53.20 m. Filip Peetrain won zo knap de zilveren medaille. De Duitser Ralf Mordhorst legde beslag op de derde podiumplek. 

De volledige uitslag van het discuswerpen in de M40-categorie kan je op deze link raadplegen. http://www.fidalservizi.it/risultati/2017/AArhus_2017/Gara197.htm

JONATHAN SACOOR KLEURT OEH-VAKANTIEMEETING MET BELGISCH RECORD

Junior Jonathan Sacoor heeft zijn topvorm duidelijk nog steeds te pakken. Amper een week nadat hij als reserveloper deel uitmaakte van de Belgische 4x400m-ploeg van coach Jacques Borlée op het WK in Londen, schitterde hij als nooit tevoren op zijn trainingspiste. Knappe prestaties kwamen er ook van de 45 andere OEH'ers die voor het thuispubliek op deze Open Vakantiemeeting Gevelrenovatie Geert Schoonheydt maar al te graag hun beste beentje wilden voorzetten.

Philip Peetrain, Vanessa Sterckendries, Manon Wyns, Ruben Dhanens, Dani Maluta en Sem Bras schitteren in eigen huis

Beginnen doen we met een overzicht van de prestaties van onze clubgenoten op de werpnummers. In het discuswerpen (2.0 kg) was niemand opgewassen tegen Vice-Europees kampioen Filip Peetrain, die met een worp van 47.35 m, clubgenoten Gil Steenhouwer (36.54 m), Dylan Willemyns (33.90 m) en Anatole Huhn (30.56 m) voorbleef.

Melissa De Staercke (7.61 m) en Nele Van Nerom (11.91 m) moesten bij het kogelstoten hun meerdere erkennen in clubgenote Vanessa Sterckendries die de kogel naar 12.17 m bracht. In het speerwerpen ging Manon Wyns met de zege aan de haal door een worp van 36.94 m te realiseren. Annelies Peetroons was de beste OEH-atlete in het discuswerpen. Zij wierp haar discus over een afstand van 46.41 m, daarmee bleef ze clubgenotes Vanessa Sterckendries, Nele Van Nerom, Manon Wyns en Melissa De Staercke voor. Ruben Dhaenens kroonde zich tot winnaar in het kogelstoten bij de heren junioren (6.00 kg) met een worp van 12.43m. Bij de seniors ging Sem Bras met de zege aan de haal door 13.21 m te stoten, daarmee bleef hij clubgenoot Gil Steenhouwer net voor (12.40 m). Ook Anatole Huhn (10.57 m) en Dylan Willemyns (10.38 m) namen deel aan de kogelstootcompetitie. Op deze drukke zondagnamiddag nam Gil Steenhouwer ook nog deel aan het speerwerpen, met succes! De 26-jarige atleet werd knap tweede met 43.92 m. Bij de cadetten en scholieren dames was Dani Maluta de primus door haar kogel (3.00 kg) tot 14.68 m te stoten. Merel Bras (7.51 m), Lynn Dozinel (7.48 m) en Daphne Dozinel (6.52 m) zorgden mee voor een competitieve wedstrijd.

Britt De Vits primus op horden

Op de 80m horden bij de cadetten dames kroonde Britt De Vits zich in 13"01 tot winnares. Op de 100m horden werd Dorien Van Diest tweede in een tijd van 14"42. Bij de scholieren heren klokte Maxime De Neys 16"13 op de 110m horden.

Lyne Camara snelste op 100m

Op de 100m liep Evy Seghers naar 13"11 bij de cadetten dames, daarmee was ze net iets sneller dan clubgenotes My-Lien Loenders (13"48), Luca Descheemaeker (14"10) en Adelina Kuqi (16"03). Bij de scholieren dames zagen we tweemaal reekswinst in OEH-outfit. Leila Benamor schreef de tweede reeks op haar naam, terwijl Lyne Camara zich overall de snelste toonde in 12"68. Lynn Dozinel liep naar 13"40, Merel Bras liet de chrono stoppen na 13"75 en Cloe Descheemaker liet 14"16 noteren. Kyna Missotten schreef de tweede serie van de 100m bij de dames op haar naam in een tijd van 13"42. Bij de heren kregen we een spannend duel tussen Tuur Bras en Jitse Mievis. Het was uiteindelijk Tuur die het als tweede haalde van zijn clubgenoot in 11"11, Jitse kwam een fractie later in 11"12 als derde over de meet.

Rowan Degrève wint polsstokspringen

In het polsstokspringen sprong scholier Rowan Degrève naar de overwinning nadat hij over 3.71 m wipte. Kevin Van Tricht volgde op plaats 3 met een sprong over 3.61 m, Maxime De Bruycker slaagde in 3.21 m en Maarten De Bruycker raakte over 3.01 m. In het hoogspringen wierp scholier Maxime De Neys zichzelf over een hoogte van 1.66 m.

Stan De Cruyenaere snelste van OEH-kwartet

Op de dubbele baanronde toonde Vlaams-Brabants atletiek- én wielerkampioen Stan De Cruyenaere zich de snelste. Hij klokte 2'13"64 op de 800m en bleef daarmee zijn trainingsmaten Brent Siccama (2'17"79), Maarten De Bruycker (2'18"04) en Tommy De Greef (2'18"17) in de cadettencategorie voor. Bij de cadetten dames liep Emma Van Hoye naar 2'45"03. In de snelste reeks van de 800m liep scholier Sebbe Paesmans naar een niet onaardige 2'13"09. Master Johan Van Hemelryk liet 2'21"09 op de tabellen verschijnen.

Jonathan Sacoor (18) loopt zich geschiedenisboeken in

De piepjonge 400m-sensatie van onze club, Jonathan Sacoor, deed zich afgelopen zondag een vroeg verjaardagsgeschenk kado. Op de ongebruikelijke 300m verbeterde Jonathan vanuit baan 3 het Belgisch juniorenrecord van niemand minder dan Kevin Borlée, zijn ploegmaat bij de Belgian Tornados. Jonathan bracht afgelopen zondag als eerstejaarsjunior het Belgisch record op de 300m van 33"34, dat Kevin Borlée liep in 2006, tot 33"13. Laurens François liep in diezelfde reeks zondag naar 36"95. In de tweede serie snelde Ruben Pint naar een puike 36"88.

Op diezelfde 300m liep cadet Adelina Kuqi na 52"93 over de meet in Huizingen. Lynn Dozinel deed de chronometer bij de scholieren dames stoppen na 44"76, Isidore Huhn deed dat na 45"49. Bij de dames senioren zagen we verschillende knappe prestaties van onze clubgenotes. Kjenta Schets was de snelste OEH-atlete met een tijd van 39"86, Robin Degrève klokte 42"10, terwijl Dorien Van Diest 42"18 neerzette op de 300m.

UITSLAG

PHILIP CORTVRIENDT EN WOUTER MOMMAERT VERBETEREN ZICH

OP DE LAATSTE FLANDERS CUP VAN HET SEIZOEN

Afgelopen zaterdag streek het Flanders Cup-criterium neer in Kessel-Lo. Deze wedstrijd, die ook wel bekend staat als de Meeting voor Mon, kon ook dit jaar heel wat sterke atleten verwelkomen aan de Diestsesteenweg. Nell Van Hansewyck, Filip Peetrain, Wouter Mommaert, Dimiti en Jonathan Goedefroot, Vanessa Scaunet en Philip Cortvriendt trokken zaterdag hun rode wedstrijdshirt aan. 

Vanessa Scaunet en de gebroeders Goedefroot kozen in Leuven voor de 800m. Na twee rondes wees de klok 2'15"36 aan voor Vanessa in de b-reeks van het hoofdprogramma. Jonathan Goedefroot was de hele week al wat ziek geweest en vond op de dubbele baanronde dan ook niet de broodnodige energie voor een topchrono. Hij kwam na 2'05"94 over de meet. Broer Dimitri Goedefroot vocht zich naar een tijd van 2'14"83. 

In het polsstokspringen hernam Nell Van Hansewyck de competitie. Een sprong over 3.62 m bracht haar op de derde podiumplek, na de Nederlandse Heymans en Wijnmalen. 

Filip Peetrain slaagde in het discuswerpen na vier geldige worpen in een afstand van 47.82 m. 

Op de 3.000m liep Philip Cortvriendt een sterke wedstrijd in de a-reeks. Met een chrono van 8'03"79 verbetert hij zijn persoonlijke besttijd met maar liefst 13 seconden. De overwinning ging naar de Keniaan Josphat Kiprono in 7'55"41, de Belg Jean-Pierre Weerts werd tweede, net voor de Qatarees Hashim Sala die met 8'02"52 maar net Philip kon afhouden. Ook Wouter Mommaert slaagde op de 3.000m in een forse recordverbetering. Wouter zette zijn sterke trainingswerk van de afgelopen maanden om in zijn eerste duik onder de 9 minuten. Zijn nieuwe persoonlijke besttijd bedraagt nu 8'56"64.

De resultaten van de Flanders Cup van Leuven kan je doornemen op volgende link. http://www.toastit-live.be/results/2017/aug/za19/event017h01.html

Een voorbereidend wedstrijdje op het Pk aflossingen stond vandaag op het menu.

Voor de aflossingen waren er voor OEH 2 aflossingsploegen. 4 benjamins jongens en 4 pupillen jongens gingen van start. De 2 ploegen startten goed en  vochten voor elke seconde. Zowel de benjamins als de pupillen kwamen als eerste over de finish. Alleen ging de rode vlag de hoogte in voor de pupillen en bij deze ging de gouden medaille aan hun neus voorbij. Jammer, want enkel voor hun vechtlust verdienden ze het goud!

De benjamins daarentegen legden een foutloos parcours af en mochten dus wel de  gouden medaille in de wacht ontvangst nemen.

Rowan Van Der  Vinne was ook de snelste bij de benjamins op de 60m met een tijd van 9.94.

Daarnaast liet de provinciaal kampioen kogelstoten, Nolan Huysmans, opnieuw zijn kunnen zien. Met een mooie worp van 10m53 kon hij opnieuw het hoogste schavotje betreden.

Bij de pupillen meisjes wist Cato Lucas de kogel zo'n 8m ver te gooien.  Hierbij veroverde zij de zilveren medaille.

Daarnaast verbeterden enkele atleten ook hun persoonlijk record, bravo!

Proficiat aan alle atleetjes voor hun inzet, vechtlust en sportiviteit!

Cindy

MEMORIAL VERSTOCKT: NET GEEN ZEGERUIKER VOOR KIMELI EN GHUYS

Atletiekclub Lyra verwelkomde afgelopen zaterdag heel wat Belgische atleten en mooie buitenlandse namen op de Memorial Jos Verstockt. Kleine rukwinden maakten het de aanwezige atleten alvast niet gemakkelijk om absolute topprestaties neer te zetten op deze Athletic Classic Meeting van Lier.

Zeven atleten van Olympic Essenbeek Halle zakten zaterdag af naar Lier om er de clubkleuren te verdedigen.

Vier OEH'ers waren actief op de loopnummers. Thomas Engels en Daan Van Diest kozen ditmaal niet voor hun favoriete 800 m, maar zochten het in Lier iets verder. In reeks twee van het hoofdprogramma finishte Thomas op de 1.500 m als achtste in een tijd van 4'00"02. Zijn clubgenoot Daan finishte niet veel later als negende in 4'03"54.

Vanessa Scaunet mocht in de snelste reeks van de 800 m aan de bak. Vanessa snelde naar een zesde plek in een chrono van 2'13". Isaac Kimeli toonde zich andermaal de snelse afstandsloper van onze rode garde en finishte in een sterk deelnemersveld als tweede op de 800 m. Felle rukwinden maakten een razend snelle race onmogelijk. Enkel de sterke Noor Thomas Roth wist Isaac voor te blijven op de dubbele baanronde. Roth won in 1'48"10, Isaac kwam een fractie later als tweede in 1'48"34 over de Lierse meet.

In het discuswerpen bij de scholieren jongens werd Wout Dhaenens knap tweede na een worp van 37.86 m. Ruben Dhaenens werd derde in het kogelstoten. Hij stootte zich met 11.80 m naar een derde plek bij de junioren jongens.

Door de weersomstandigheden bereikten de aanwezige hoogspringers geen grote hoogtes. Toch wist OEH'er Bram Ghuys zich opnieuw naar het podium te springen. De overwinning ging naar Emile Verdonck met een sprong over 2.13 m. Bram pakte zilver door over 2.03 m te wippen.

De volledige uitslag van de Memorial Jos Verstockt vind je hier. http://liveresults.be/2017/memorial-jos-verstockt/event051h01.html

BRAM GHUYS PRESTEERT STERKST OP DE FLANDERS CUP MERKSEM

Met de Europese junioren- en beloftenkampioenschappen achter de rug en het wereldkampioenschap atletiek in het verschiet, zakten enkele van onze clubgenoten zaterdag af naar het 53ste Internationaal Antwerps Atletiekgala, ook wel bekend als de Flanders Cup van Merksem. Gezien vele atleten ook met vakantie zijn in deze periode, zakte Olympic Essenbeek Halle dan ook met een relatief kleine delegatie af naar Antwerpen.

In het hoogspringen moest Bram Ghuys enkel Wilson Jamal uit Bahrein voor zich dulden. Bram werd knap tweede met een sprong over 2.13 m. Niel Mory gooide zijn speer in Merksem 54.71 m ver.

Daan Van Diest liep een week nadat hij zijn PR verbeterde, in Merksem naar een niet onaardige 1'56"06 op de dubbele baanronde. Lisa Rooms beëindigde er haar zomerseizoen met een seizoensbeste van 4'21"55 op de 1.500m. Robin Hendrix nam de A-reeks van de 1.500 m bij de heren als haas op sleeptouw. De Zuid-Afrikaan Jerry Montsau won uiteindelijk in 3'38"11. Haas van dienst Wouter Mommaert loodste zijn OEH-clubgenoot Johan Van Hemelryk naar een tijd van 4'50"46 op de 1.500 m.

Jonathan Goedefroot maakte na maanden blessureleed en sterk revalidatiewerk zijn terugkeer op de piste. Bij zijn comeback klokte Jonathan meteen 2'08"79 op de dubbele baanronde.

Op de 400 m liet Robin Degrève de klok in een internationaal gezelschap stoppen na 1'00"33.

De volledige uitslag van het Antwerps Atletiekgala vind je op deze link. http://olseac.be/Gala2017/event035h04.html 

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...
Verjaardagen
16/02
Greet Decoster
16/02
Isabelle Martinez Y Tarin
18/02
Ward De Ceukelaire
18/02
Hilde Deridder
18/02
Milan Degrève

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com