KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  December 2018  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Clubsponsors
INFO 1

 

OEH SPORTZAK TE BESTELLEN:

 KLIK HIER

 

 JAARBOEK 2018/ZOMERKALENDER 2019: HIER BESTELLEN

 

INFO 2


Fotoreportages in MULTIMEDIA/Foto

 

 

 

 

 

ISAAC KIMELI en JORIS KEPPENS MET NIEUW PR OP REGENACHTIGE NACHT VAN DE ATLETIEK 

Geen ideale weersomstandigheden afgelopen zaterdag voor de Nacht van de Atletiek in het Limburgse Heusden-Zolder. Regenbuien en windvlagen maakten het de topatleten extra moeilijk in Atletiekstadion De Veen. Acht atleten van Olympic Essenbeek Halle tekenden present.

Op de 400 m snelde Laetitea Libert in de snelste nationale reeks naar een chrono van 54"77. Hiermee bleef de OEH-atlete zes tienden boven haar seizoensbeste die ze twee weken eerder liet noteren op de Flanders Cup van Kortrijk.

Vanessa Scaunet koos ook op de Nacht voor haar vertrouwde dubbele baanronde. In de snelste van vier nationale reeksen klokte Vanessa 2'13"62 op de 800 m. Lisa Rooms, die vorig weekend nog knap vijfde werd op het Europees beloftenkampioenschap op de 5.000 m, kwam in Heusden-Zolder aan de start van de 1.500 m en liep naar een degelijke tijd van 4'26"34.

Op de 1.500 m bij de heren vonden we over de verschillende reeksen een OEH-kwartet aan de start. Een week na zijn schitterende zilveren medaille op het Europees beloftenkampioenschap klokte Simon Debognies 3'44"46 in de B-reeks. Maatje Robin Hendrix, die recent op impressionante wijze zijn PR tot 3'40"97 bracht, toonde zich net iets sneller dan Simon en klokte 3'42"28 in diezelfde reeks. Philip Cortvriendt liep in eigen provincie naar 3'47"33 in een sterk internationaal gezelschap. 

Na een geslaagde hoogtestage in het Zwitserse Sankt-Moritz keerde Isaac Kimeli vorige week terug naar België. Op de Nacht van de Atletiek ontbond hij zaterdagavond iets na 20.00 uur zijn duivels in een wedstrijd die vrij lang gesloten bleef. Uiteindelijk was het de 31-jarige Peruviaans-Amerikaanse David Torrence die de zege op de 1.500 m pakte in een tijd van 3'36"88. Isaac liep een sterke laatste ronde en sprintte naar een vierde plek in een nieuwe persoonlijke besttijd van 3'37"66, goed voor de beste Belgische prestatie van de dag.

Joris Keppens bewees zaterdag helemaal terug van weggeweest te zijn. Na een trainingsstage op hoogte in het Zwitserse Sankt-Moritz liep Joris op de 5.000 m naar een ontzettend knappe 14'32". Deze knaltijd is meteen goed voor een nieuwe persoonlijke besttijd.

De uitslagen vindt u hier http://www.timetronics.be/results/nacht2017/event004h03.html

EK U20 & U23: Simon Debognies en Jonathan Sacoor schenken OEH medailles

De Koninklijke Belgische Atletiekbond selecteerde vijftien beloften en een 4x400m-herenploeg voor deelname aan het Europees U23-Kampioenschap in het Poolse Bydgoszcz. Simon Debognies (5.000 m), Lisa Rooms (5.000 m) en Vanessa Sterckendries (hamerslingeren) verdedigden de clubkleuren van Olympic Essenbeek Halle op deze elfde editie van het EK voor beloften. De beste Belgische junioren zakten dan weer een weekje later af naar Toscane. De KBAB nam achttien U20-atleten en drie estafetteteams mee naar het Italiaanse Grosseto. Jonathan Sacoor (400 m), Tuur Bras (110 m horden) en Julian Cobbaert (4x400m) waren onze OEH'ers op het EK voor junioren.

De goedlachse Vanessa Sterckendries verdedigde de Belgische eer in het hamerslingeren. In Bydgoszcz slaagde ze er echter niet in om haar sterke trainingsprestaties om te zetten in een verre worp. Vanessa bleef in de kwalificaties steken op een worp van 61.75 m, die haar op de tiende plek deed terechtkomen in haar kwalificatiegroep. Dit volstond niet voor een finaleplaats. "Ik voelde me ontspannen, maar maakte elke poging wel een kleine fout en dat betaal je cash in het hamerslingeren. Ik heb hier enorm hard naar toegewerkt, dus dan is de ontgoocheling des te groter", reageerde ze na haar prestatie bij Atletieknieuws. 

Simon Debognies Europees vice-kampioen

De 21-jarige Simon Debognies zorgde met zijn prestatie in een razend spannende 5.000 m zeker voor heel wat nerveus heen en weer geloop en vooral voor heel wat gesupporter in de Belgische huiskamers. Simon sprintte in een beklijvende laatste ronde naar een prachtige zilveren plak op het Europees beloftenkampioenschap. De Italiaan Yemaneberhan Crippa had in de laatste rechte lijn nog een ultieme versnelling in zijn mars waar niemand een antwoord op had, maar een ijzersterke Simon Debognies wist toppers Carlos Mayo en Amanal Petros af te houden in de strijd om het zilver. 

Met de achtste persoonlijke besttijd op twaalf deelneemsters in de finale van de 5.000 m ving Lisa Rooms haar 12.5 rondes op de piste van het Poolse Bydgoszcz aan. De Turkse Yasemin Can zorgde meteen voor een schifting, maar Rooms wist zich goed staande te houden. Met een sterke finish, een van de troeven van Lisa Rooms, werd Lisa knap vijfde op het Europees Kampioenschap voor beloften. De Europese titel ging naar de Turkse Yasemin Can in 15'01", voor de Duitse Alina Reh die haar PR verbeterde tot 15'10". De Zweedse Sarah Lahti pakte brons. 

De uitslagen van alle disciplines op het EK U23 vind je hier. http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-u23-championships/results/ 

Eerstejaarsjunior Jonathan Sacoor verbaast met brons

Onder een heerlijk Toscaans zonnetje voelde de 17-jarige Jonathan Sacoor zich duidelijk in zijn sas op de 24ste editie van het Europees Kampioenschap voor junioren. Met de eerste plaats op de 400m-ranglijst zakte de eerstejaarsjunior met ambitie af naar Italië. In Grosseto plaatste Sacoor zich tijdens de reeksen en halve finale telkens vlotjes voor de volgende ronde. 

In de finale liep Jonathan samen met zeven andere junioren een bijzonder sterke wedstrijd. Op de baanronde zorgde hij voor extase in de Belgische delegatie door naar brons te snellen. Ook bleef Sacoor met zijn chrono van 46"23 maar twee honderdsten boven zijn eigen persoonlijke besttijd. De Europese titel ging naar de Italiaan Vladimir Aceti in een uitzonderlijke 45"92. De Pool Tymoteusz Zimny pakte zilver en mocht samen met bronzen Sacoor op het podium. 

De knappe prestatie van OEH'er Sacoor bleef niet onopgemerkt. Naast de schitterende bronzen medaille, heeft Jonathan ook een selectie voor het WK atletiek op zak. Jacques Borlée neemt Jonathan Sacoor immers mee naar Londen voor zijn 4x400m-team. 

De volledige uitslag van de 400 m in Grosseto vind je hier. http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-u20-championships/2017/athletics/event/mens-400m/phase=atm004100/index.html?v=20170722172352&intcmp=[#]-schline-result 

Op de 110 m horden slaagde Tuur Bras erin om zich in de kwalificaties met een tijd van 14"18 naar de volgende ronde te lopen. In de halve finale toonde Tuur zich sneller dan landgenoten Obasuyi en Verheirstraeten, maar zijn chrono van 14"11 volstond net niet voor een plekje in de finale bij de beste acht atleten van Europa. 

De volledige uitslag van de 110 m horden in Grosseto vind je hier. http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-u20-championships/2017/athletics/event/mens-110m-hurdles-99cm/phase=atm014900/index.html 

Julian Cobbaert kwam op de 4x400m in actie samen met de andere jonge Belgian Tornados Sven Van den Bergh, Gebrand Huts en Dries Van Nieuwenhove. In de eerste van twee reeksen snelde OEH'er Julian samen met zijn ploegmaats naar een vierde plek in een tijd van 3'12"94. In eerste instantie werder de Tsjechen, die derde eindigden in de reeks van de Belgen, gediskwalificeerd. Hierdoor kregen Julian en co een plekje in de finale. De jury kwam later echter terug op deze beslissing waardoor de jonge Belgian Tornados zich met hun vierde plek en chrono net niet bij de beste verliezende tijden voor de finale konden voegen. In die finale toonde de Turkse ploeg zich de sterkste. 

De volledige uitslag van de 4x400m in Grosseto vind je hier. http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-u20-championships/2017/athletics/event/mens-4x400-relay/phase=atm404900/index.html

 

Wegens de nationale feestdag is er vrijdagavond 21/7/2017 geen training voor BEN/PUP/MIN

Eveneens is er geen training tijdens de vakantiekampen 31/07/2017-04/08/2017,

21/08/2017-25/08/2017 en 28/08/2017-31/08/2017 voor BEN/PUP/MIN

Voor de resultaten van de jeugdmeeting en Kids Athletics:  KLIK HIER

TUUR BRAS TROK NAAR HET JUNIOREN-GALA in MANNHEIM 

Door het ontbreken van een 110m horden wedstrijd op juniorenhoogte (1,00m) tijdens het BK alle categorieën in het Koning Boudewijn stadion besloot Tuur de gerenommeerde wedstrijd te gaan betwisten in Mannheim . Samen met trainer Dirk trok hij voor en 460 km lange (met een tiental werven wegenwerken + bijhorend oponthoud ) autorit richting Duitsland. Elk jaar wordt daar een juniorenwedstrijd gehouden waar de Duitsers de kans krijgen om hen voor de komende internationale wedstrijden (EK of WK) te plaatsen. Menig andere Europeanen maken hiervan gebruik om hetzelfde te doen. Het is tevens de uitgelezen kans om enkele van de tegenstanders te bekampen die op dat komend kampioenschap aanwezig zullen zijn. De tegenstand op de 110m horden kwam onder andere uit Zwitserland, Nederland, Litouwen, Tsjechië, Duitsland en niet te vergeten uit eigen land met Michael Obasuyi en Simon Verherstraeten. Het kleine stadionnetje zag er piekfijn uit met langs beide zijden van de piste een tijdsopnameinstallaties, zodanig dat de sprintnummers steeds met rugwind konden betwist worden. Enige smet op de schitterende organisatie was het te laat aanvangen van de eerste start van de 110m horden. Door het uitlopen van de prijsuitreiking voor de eerder gelopen jeugdwedstrijden stonden de jongens van reeks 1, waaronder Tuur, reeds 10 minuten klaar achter hun startblok. Het was net gestopt met regenen en op een kletsnatte piste eindigde Tuur 2de in een tijd van 13.83. Dit was 3 honderdsten te kort om de A-finale te halen. (maar 6 banen in de rechte lijn) In de B-finale een uur later kon Tuur zich schitterend herpakken door met 13.66 de vijfde tijd over de 2 finales te lopen, weliswaar met 2.4 m/s wind mee.                                                                 Al bij al kunnen we stellen dat dit een leerrijke uitstap is geweest. Indien de finale kan gehaald worden tijdens het komende Europees kampioenschap voor junioren in Grosseto Italië zal de missie meer dan geslaagd zijn. We mogen niet vergeten dat Tuur pas eerstejaars junior is en dat hij ondanks deze handicap toch meer dan zijn mannetje kan staan tussen al dat buitenlands geweld.

Met dank aan Dominique voor het verslag.

                                   

 

BK AC: OEH'ers grijpen Belgische titels én medailles

Heel wat atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle zakten afgelopen weekend af naar het Koning Boudewijnstadion om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap alle categorieën. Met vijf Belgische titels en nog eens drie andere clubgenoten op het BK-podium, maakten onze atleten een goede beurt.

Goud voor Sarah Vermeir

In het speerwerpen was er geen kruid gewassen tegen Sarah Vermeir. De 32-jarige OEH-atlete pakte met een worp van 42.74 m de Belgische titel.

Vanessa Sterckendries met zilver richting EK

Ook in de kampnummers bij de dames, maar dan in het hamerslingeren, noteerden we een andere knappe prestatie van een OEH-atlete. Ook al kwam belofte Vanessa Sterckendries voor goud, toch was ze tevreden met de zilveren plak. Enkel Jolien Boumkwo bleef haar voor en pakte zo de Belgische titel in het hamerslingeren. Vanessa kijkt uit naar het EK voor beloften dat over een tiental dagen plaatsvindt in het Poolse Bydgoszcz. "De komende anderhalve week ga ik nog keihard werken", vertrouwde ze de journalisten van Atni toe.

Master Peetrain pakt knap brons

Discuswerper Filip Peetrain voelde zich afgelopen weekend in zijn sas op de Heizel en gooide zich met een worp van 50.23 m naar de derde podiumplek. Het goud was zoals verwacht weggelegd voor wereldtopper Philip Milanov (VAC), het zilver ging naar Edwin Nys (DCLA). Sem Bras werd zesde.

Belgische titel voor Bram Ghuys 

Bram Ghuys bewees afgelopen weekend dat hij er na een lange revalidatieperiode weer helemaal staat. Met een foutloos parcours en een prachtsprong over een hoogte van 2.13 m schonk hij zichzelf de Belgische hoogspringtitel. Twee en drie werden Thomas Carmoy (CRAC) en Emile Verdonck (AZW).

Zilveren plak voor Laetitia Libert op baanronde

Master Laetitia Libert is bezig aan een sterk seizoen en ook op de mythische piste van het Koning Boudewijnstadion bewees ze haar snelheid nog lang niet kwijt te zijn. Met een seizoensbeste van 54"29 won Laetitia knap zilver na Elise Lasser (VITA), die zich met een knaltijd van 53"24 plaatst voor het EK junioren.

Sacoor duldt enkel Borlées voor zich

Dé prestatie van de dag kwam van junior Jonathan Sacoor. Ook al won Sacoor geen medaille, met een verbetering van zijn persoonlijke besttijd tot 46"21 bewijst hij zijn internationale klasse. Na een volledig Borlée-podium (Kevin, Jonathan en Dylan) werd Jonathan knap vierde. Met zijn chrono liep hij de op een na snelste juniorentijd ooit en zette hij de beste U20-prestatie van het jaar op de Europese tabellen. Samen met clubgenoot Tuur Bras neemt Sacoor over twee weken deel aan het EK voor junioren in het Italiaanse Grosseto. Tuur Bras nam niet deel aan het Belgisch Kampioenschap, hij koos voor het prestigieuze juniorengala in het Duitse Mannheim waar hij in de finale een tijd van 13"66 met 2.4 m rugwind presteerde.

Een speciale vermelding gaat nog uit naar Liesbeth Moons, David Delespesse, Vanessa Scaunet, Robin Hendrix, Niel Mory, Nell Van Hansewyck, Nele Van Nerom, Annelies Peetroons en Philip Cortvriendt.

Zo pakte Liesbeth Moons de Belgische titel in het zittend discuswerpen én speerwerpen. De 'Belgian bladerunner' David Delespesse werd met een sprong van 4.68m Belgisch kampioen in het verspringen. In de finale van de 800 m snelde Vanessa Scaunet naar de zevende plek. Robin Hendrix viel op de 1.500 m net naast het podium, Philip Cortvriendt kwam een fractie later over de meet als achtste. In het speerwerpen legde junior Niel Mory beslag op de achtste plek. Nell Van Hansewyck kon haar stijgende vormcurve niet verder zetten in Brussel en werd zesde. Toch kan ze reeds op een ronduit schitterend seizoen terugblikken. Met een stoot van 12.29 m werd Nele Van Nerom knap zesde in het kogelstoten. Ook Annelies Peetroons kan met een worp van 47.12 m en een vierde plek tevreden terugblikken op het BK atletiek.

De volledige uitslagen van dit BK vind je via deze link. http://liveresults.be/2017/bk-ac-cb-tc/schedule.html

Nell Van Hansewyck en Jonathan Sacoor schitteren in clubkleuren

Terwijl verschillende studenten afgelopen weekend, met de vakantie in het vizier, voor het laatst in de studieboeken doken, vertegenwoordigden anderen onze club op het Europese podium of in eigen land op de Flanders Cup van Lokeren. Dit drukke atletiekweekend leverde opnieuw enkele mooie uitschieters op. Een overzicht.

OEH'ers Vanessa Sterckendries, Bram Ghuys, Lisa Rooms en Jonathan Sacoor werden door de KBAB gekozen om België te vertegenwoordigen op de Europabeker. Afgelopen weekend kwam dit OEH-kwartet in het Finse Vaasa in actie in de First League, het tweede Europese niveau onder de Super League. 

Op dag 2 van de Europacup in Finland verdedigde Vanessa Sterckendries de Belgische eer. De Belgische belofte slingerde haar hamer naar 60.84 m, goed voor vijf punten. Op de 3.000 m bleef Lisa Rooms met een prestatie van 9'22"03 amper drie seconden boven haar persoonlijke besttijd. Met haar zesde plek schonk ze Team Belgium zeven punten. Bram Ghuys sprong in het hoogspringen naar 2.10 m waardoor de Belgen twee punten aan het totaal mochten toevoegen. De beste prestatie kwam van Jonathan Sacoor die met zijn selectie voor de 4x400m een droom in vervulling ziet gaan. Zonder de Borlées, maar samen met Alexander Doom, Robin Vanderbemden en een sterk finishende Michael Rossaert, won OEH'er Jonathan Sacoor de 4x400m in 3'04"87. 

Met een plekje als derde loopster in de 4x100m-ploeg van de Belgische juniores snelde Leyla Anthonissen zondag naar een chrono van 46"48 op de Grote Prijs Stad Lokeren. Dorien Van Diest koos eerst voor de 100 m horden en kwam na 14"39 over de Lokerse eindmeet. Op de 100 meter vlak zette Dorien een puike 12"83 op het scorebord. Ook Kjenta Schets kwam tweemaal in actie op de Grote Prijs Stad Lokeren. Op de 100 m vlak bleef ze met een chrono van 12"53 net boven haar persoonlijke besttijd. Ook op de 200 m liet Schets meteen een veelbelovende 25"71 noteren. 

David Delespesse presteerde eerder dit seizoen al sterk en ook in Lokeren bewees hij zijn goede vorm door naar 15"05 en 31"84 te snellen op respectievelijk de 100 en 200 m. In het verspringen sprong David naar 4.42 m. Op de 400 m snelde Laetitea Libert naar de tweede plaats in 54"85, ze moest enkel de Poolse Natalia Kaczmarek voor zich dulden. Op de 1.500 m bleef Vanessa Scaunet steken op 4'43"05. 

Nell Van Hansewyck sprong vorige week in Gent voor het eerst over de magische barrière van vier meter. Amper een weekje later zet ze in Lokeren met een geslaagde sprong over 4.02 m haar persoonlijk record opnieuw wat scherper. De 20-jarige OEH-atlete werd met deze prachtsprong tweede op de Flanders Cup in Lokeren. 

In het discuswerpen wist de ervaren Filip Peetrain met een worp naar 47.64 m en een vijfde plek, zijn jongere clubgenoot Sem Bras net voor te blijven. In het speerwerpen bleef Niel Mory steken op 51.71 m. 

Alle uitslagen van de Flanders Cup van Lokeren vind je via deze link. http://www.liveresults.be/2017/gp-lokeren/WPdoc.txt

De resultaten van de Europabeker in het Finse Vaasa vind je hier. http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-team-championships-first-league/2017/schedules-results/

Komend weekend staat het Belgisch Kampioenschap atletiek (alle categorieën) op het programma. Via deze link ontdek je welke OEH-atleten komend weekend zullen strijden voor de titels op en rond de mythische piste van het Koning Boudewijnstadion. https://www.atletiek.be/admin/storage/main/20170701deelnemers-bk-ac-en-amh.pdf

 

MASTERS PROMOVEREN NAAR 2de AFDELING

Zondag werd er in Ninove weer gestreden voor de Beker van Vlaanderen bij de masters. Onze interclubploeg moest het dit jaar in 3e afdeling opnemen tegen 11 andere atletiekclubs. 

De eerste proeven waren veelbelovend, Sabrina voor het verspringen, Myriam bij discus en kogel, Laetitia voor de 100m en 200m en Ludwig bij het kogelstoten. Telkens een topprestatie. Ook Jean-Luc, Romaric, Didier en Filip hebben zich ook dit jaar weer van hun beste kant laten zien. 

Enkele nieuwe gezichten bij de mannen met Yves en Geert die respectievelijk 1500m en 3000m hebben afgezien. 

Ook vele nieuwe, maar vooral blije, gezichten bij de dames. Lies en Chantal op de individuele nummers en Ann, Gerda, Mia en Karine bij de aflossing hebben voor de eerste keer van de piste kunnen proeven. 

Bij het eindnummer, de 4x400m, werd er op een nieuw clubrecord gegokt. Romaric, Sam, Yves en Geert hebben er alles uit gehaald wat er nog inzat. En het is gelukt ! 4’01”39

In totaal werden er 140 punten bij elkaar gegooid, gesprongen en gelopen, waarmee een prachtige 2e plaats werd behaald.

PROFICIAT AAN DE VOLTALLIGE PLOEG

Coach Gunter 

Masters Interclub - Ninove - 10.06.2017

 

Atleten genoten van zonovergoten Flanders Cup Allonsius Sport

De weergoden gehoorzaamden afgelopen zaterdag niet helemaal aan de atletiekgoden op de Flanders Cup Allonsius Sport. Zo bemoeilijkte de wind de sprintnummers, het kwik wees algauw temperaturen aan die richting 30 graden gingen, waardoor het heerlijk zomers vertoeven was aan de piste van het Provinciedomein Huizingen. Het goede weer en de vele aanwezige toeschouwers inspireerden OEH'ers, nationale en internationale toppers tot knappe prestaties.

Belgen etaleerden goede vorm

De vierde editie van de Flanders Cup van Huizingen was sportief gezien opnieuw een knaleditie. Zo zorgde de 4x100m-ploeg bij de scholieren jongens voor een knappe prestatie door zich te kwalificeren voor de EYOF van komende zomer. Op de 100m bij de dames was er de puike overwinning van de Belgische Manon Depuydt in 11"84. Antwerpenaar Tim Van De Velde zorgde andermaal voor sensatie op de piste door op amper een seconde van het Belgisch scholierenrecord te finishen. De atleet van Duffel AC snelde naar 1’50”64 op de dubbele baanronde. De overwinning in het polsstokspringen ging naar Ben Broeders die over 5.40m sprong. Ook bij de dames zegevierde een Belgische in het polsstokspringen, Aurelie De Ryck sprong net iets hoger dan Mélanie Vissers die met haar sprong over 4.06m een ticket voor het EK-junioren op zak mocht steken.

Op de 100m toonde Axel Viaene zich met 11"03 de snelste OEH-atleet, op de 200m liep Viaene naar 22"42. Laurens François klokte een puike 11"41 en liet niet veel later nog 22"57 op de 200m noteren. Bladerunner David Delespesse liep op de eigen trainingspiste naar een sterke 14"90 en niet veel later sprong hij nog naar 4.62m in het verspringen. John Niyibizi deed 24"44 over zijn 200m. Geen Jonathan Sacoor op zijn gebruikelijke 400m, de atleet uit Beersel koos op de eigen Flanders Cup voor de 200m. De 17-jarige Sacoor finishte in 22"21 en was daarmee zaterdag de snelste OEH'er over 200m.

Alabiso snelste OEH-atlete op 100m en 200m

Bij de dames liep Marilyn Alabiso met een chrono van 12"69 naar de sterkste OEH-prestatie op de 100m. Kadet Evy Seghers snelde naar 13"02, terwijl in reeks vijf vier jeugdige OEH-atletes ingedeeld werden. In deze reeks toonde Ines Gbedassi zich de snelste in 13"28, voor Dora De Haseleer (13"36), My-lin Loenders klokte 13"38 en Britt De Vits finishte in 13"64. Ook op de 200m heel wat OEH-geweld met Marilyn Alabiso (26"09), Evy Seghers (26"97), Lynn Dozinel (27"09), Ines Gbedassi (27"10), Emmy Viaene (27"41), My-lin Loenders (27"64), Dora De Haseleer (27"85), Britt De Vits (28"51) en Adelina Kuqi (34"32).

Diezelfde Kuqi liep ook nog naar 1'17"49 op de baanronde, waar ook scholiere Lynn Camara met 58"62 en Amaryllis Brosens met 1'04"94 sterk presteerden voor eigen publiek.

Op de 400m bleef Julian Cobbaert maar net boven zijn persoonlijke besttijd. De OEH'er klokte met 48"79 de zevende chrono van alle deelnemers. Tuur Bras, die zich al op de 110m horden en 400m horden verzekerde van deelname aan het EK junioren, koos in Huizingen voor de 110m horden. Mede door de wind als spelbreker hadden de hordenlopers het moeilijk om zaterdag snelle tijden te lopen. Thuisloper Tuur Bras kon met 14"06 zijn Gents maatje Michael Obasuyi nog net voorblijven en werd hiermee nog knap tweede.

Simon Debognies zet met topprestatie kers op OEH-taart

De 20-jarige Simon Debognies liep zaterdag naar een verbluffende eindtijd op de 3.000m. De altijd nuchtere Buizingenaar bleef ook na zijn absolute topchrono van 7'51"26, waarmee hij de beste Europese U23-prestatie van het jaar neerzette, helemaal zichzelf voor de verzamelde pers. "De temperatuur was zeer gunstig, maar er stond toch wel wat wind in de laatste rechte lijn en dat maakte het natuurlijk net iets lastiger om een snelle chrono neer te zetten. Gelukkig kon ik op de steun van het thuispubliek rekenen!", reageerde Debognies achteraf dolgelukkig. Deze toptijd van 7'51"26 is de vijfde beste chrono die ooit gelopen werd door een mannelijke Belgische belofte. In diezelfde reeks, die gewonnen werd door de Portugees Helio Gomes die Debognies nog net voorbleef, liep OEH'er Thomas De Bock naar 8'14"98.

Robin Hendrix verrast met eerste Flanders Cup-zege

Robin Hendrix (22) uit het Vlaams-Brabantse Kapelle-op-den-Bos schitterde afgelopen weekend op zijn trainingspiste. Met een nieuwe persoonlijke besttijd van 3'45"15 op de 1.500m versloeg hij de concurrentie en snelde hij in Huizingen naar zijn allereerste overwinning in een Flanders Cup-meeting.

Op de 400m zorgde OEH-atlete Laetitia Libert voor de beste Belgische prestatie met haar tweede plek in 55"32. In de B-reeks van de 800m liep Vanessa Scaunet in het hoofdprogramma naar een seizoensbeste en reekswinst in een tijd van 2'12"61. Op de 100m horden zette Dorien Van Diest met 14"27 de vierde chrono neer.

Jeugdige afstandslopers presteren sterk

In het naprogramma verbeterden maar liefst 14 van de 16 atleten uit de traininsgroep van Sofie Deneyer zaterdag op de eigen Flanders Cup-meeting hun persoonlijke besttijd. Sebbe Paesmans snelde naar 2'07"61 op de 800m en Brent Siccama klokte een puike 2'15". Michiel Querton liet de studieboeken eveneens even liggen en liep naar 4'19"17 op de 1.500m. De vierde reeks van de 1.500m in het naprogramma werd op sleeptouw genomen door OEH-atleten Falko De Backer en Kenny Deneyer. Zo liepen Kobe Heremans (4'43"61), Tommy De Greef (4'50"20), Sen Van Poucke (4'55"87), Rodrigo De Geyseleer (4'56'29), Jonas Baut (5'02"18) en Carsten Colphijn (5'02"97) voor eigen publiek bijna allen een nieuw PR. Op de 3.000m liep master Jan D'hoedt nog naar een mooie chono van 11'11"70.

Eveneens in het naprogramma liep kadet Joke De Cock op de dubbele baanronde naar 2'37"10, Emma Van Hoye finishte een fractie later in 2'38"90, Aiko Van Parys klokte 2'43"75 en in diezelfde OEH-gekleurde wedstrijd snelde Amy Huylebroeck naar 2'48"36. Ook op de 1.500m van het naprogramma vonden we heel wat dappere OEH-dames. Zo liep Anna Deruyttere naar een mooie tijd van 5'24"89, klokte Yana Pauwelyn 5'25"11 en beëindigde Bente Van Parys haar 1.500m in 5'39"90.

Nieuw record voor Niel Mory

Op zijn eigen trainingslocatie koos de 18-jarige Niel Mory voor het speerwerpen. De OEH-junior gooide met een worp van 61.93m een nieuw persoonlijk record. Jo Van Nerom liet zijn speer na 44.53m landen en noteerde 11.12m in het kogelstoten. OEH'ers Sem Bras en Filip Peetrain kregen in het discuswerpen heel wat internationale en nationale concurrentie. Bras werd tweede Belg met 49.55m, daarmee bleef hij zijn clubmakker Filip Peetrain, die 49.05m wierp, net voor.

In het hoogspringen kregen de talrijk opgekomen toeschouwers een heerlijke strijd tussen OEH-atleet Bram Ghuys en Emile Verdonck van AZW. Die laatste toonde zich zaterdag nipt de beste, hij wipte net zoals Ghuys over 2.12m.

Liesbeth Moons deed het goed in de werpnummers. In het kogelstoten slaagde ze in 5.24m en in het speerwerpen liet ze een mooie worp van 11.07m noteren, meteen goed voor een neiuw Belgisch record. In het discuswerpen presteerde Annelies Peetroons meteen sterk bij haar comeback. Met een vierde plek en een prestatie van 48.17m, bleef ze clubgenote Vanessa Sterckendries (45.65) voor. Nele Van Nerom was de derde OEH-atlete in deze sterke competitie en wierp 39.54m.

OEH talrijk voorin aanwezig in het kogelstoten

In het polsstokspringen ging de overwinning naar de Belgische Aurelie De Ryck. OEH'er Nell Van Hansewyck sprong over 3.71m. In het kogelstoten kleurde de helft van het deelnemersveld rood. Olymic Essenbeek Halle werd met verve vertegenwoordigd door de amper 17-jarige Dani Maluta die tweede werd in een nieuw persoonlijk record van 12.98m, Vanessa Sterckendries (3e met 12.74m) en Nele Van Nerom (4e met 12.25m). Sarah Vermeir wist met een knappe worp van 43.39m beslag te leggen op de tweede plaats in het speerwerpen. Juniore Manon Wyns presteerde eveneens sterk, in eigen huis wierp ze 35.18m.

http://www.liveresults.be/2017/fc-allonsius-sport/event066h01.html

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...
Verjaardagen
10/12
Nils De Smaele
10/12
Ellen Witterzeel
10/12
Noa De Bruycker
11/12
Johan Broos
12/12
Ruben Barbé

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com