KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

FLANDERS CUP 2019

Flanders Cup Info

Agenda
  May 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Clubsponsors
SPORTKAMPEN 2019

EK veldlopen: Simon Debognies en Robin Hendrix schitteren met top 10-plaats

De 24ste editie van het Europees kampioenschap veldlopen vond afgelopen zondag plaats in het Slowaakse Samorin. Nooit eerder vond een EK cross plaats op Slowaakse bodem. Terwijl het EK volgend jaar in Tilburg wordt georganiseerd, fungeerde dit jaar het achthonderd jaar oude Samorin als gaststad. Atleten uit veertig verschillende landen streden er om de medailles op en rond de paardenrenbaan van het X-Bionic Sphere, een megalomaan sportcomplex dat voorzien is van alle comfort met verschillende sportvelden, atletiepistes, fitnesszalen en een luxehotel.

Twee atleten van Olympic Essenbeek Halle werden geselecteerd voor deelname aan het EK cross. Simon Debognies en Robin Hendrix vertegenwoordigden de Belgische kleuren in de U23-categorie, waarin hun clubgenoot Isaac Kimeli zich vorig jaar tot Europees kampioen kroonde.

Voor Simon was het zijn vierde Europees kampioenschap veldlopen, Robin maakte zijn debuut op een internationaal kampioenschap. De beloften kregen 8.2 km voorgeschoteld op een razendsnel parcours met een snijdende wind, enkele kunstmatige heuvels en een bevroren waterbak als scherprechters. Dit alles op een steenworp van de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Zilveren medaille voor Belgisch team

Robin Hendrix en Simon Debognies startten net zoals hun Belgische ploegmaats Michael Somers en Dorian Boulvin heel attent bij de eerste twintig atleten. De Zwitser Luca Notti koos meteen het hazenpad, maar het volledige deelnemersveld volgde op enkele meters afstand en haalde na een achttal minuten wedstrijd de Zwitser opnieuw bij. Het Belgische viertal positioneerde zich voortdurend aan kop van de wedstrijd.

De Spanjaard Carlos Mayo, één van de topfavorieten voor de Europese titel, schudde een eerste keer aan de boom en trok het deelnemersveld uit elkaar. De vier Belgen volgden attent in de achtervolging. Een ijzersterke Dorian Boulvin knapte veel kopwerk op in deze ijzig koude weersomstandigheden. Simon en Robin slaagden erin om op geen enkel moment uit de eerste tien atleten van het deelnemersveld te verdwijnen.

Met nog anderhalve ronde te gaan vond de Italiaan Yemaneberhan Crippa dat zijn moment gekomen was. De Italiaan kreeg onder andere topfavoriet Mayo en Simon Debognies mee, terwijl ook Robin Hendrix zich opnieuw een weg naar voren knokte. Crippa ging furieus te keer, en kreeg vervolgens enkel de Fransen Gressier en Hay mee. Uiteindelijk trok Gressier aan het langste eind en kroonde hij zich tot opvolger van Isaac Kimeli. Zijn landgenoot Hay pakte zilver, de Italiaan Crippa moest zich tevreden stellen met brons.

Een sterke Simon vocht zich naar een mooie zesde plek en doet zo opnieuw twee plaatsen beter dan vorig jaar in Chia. Robin liep na een snelle laatste ronde naar een negende plek en finisht daarmee meteen in de top 10 op zijn allereerste internationaal kampioenschap.

Met deze sterke collectieve prestatie pakte het Belgische beloftenteam zilver.

BEELDVERSLAG SPORZA.BE

BEELDVERSLAG RING TV

Simon Debognies beste belofte op Gouden Spike

Jonathan Sacoor nipt tweede plaats

Op een gala in Sint-Truiden werd zaterdagnamiddag de Gouden Spike verkozen. Simon Debognies won de Gouden Spike voor beste belofte, maar kon zaterdag uiteraard niet aanwezig zijn aangezien hij daags nadien op het EK veldlopen in Slowakije de Belgische eer moest verdedigen.

De Gouden Spike wordt gekozen door een jury van atletiekjournalisten, gewezen nationale topatleten en bestuursleden van de KBAB. Simons ploegmaat Isaac Kimeli won diezelfde Gouden Spike voor beste belofte al in 2015.

Dit jaar maakten OEH-atleten Lisa Rooms, Isaac Kimeli, Simon Debognies en Jonathan Sacoor kans op een award.

Uiteindelijk was het Simon Debognies die de prijs voor beste belofte in de wacht sleepte. Hij krijgt deze prestigieuze award na verschillende topprestaties het afgelopen jaar. Zo werd Simon op het EK cross in Chia achtste bij de beloften en won hij er een teammedaille. Het zomerseizoen was een echte Grand Cru voor de atleet van OEH. Zo liep Simon de EK-limiet zowel op de 1.500m als op de 5.000m. In de finale van het Europees beloftenkampioenschap won Simon de zilveren plak. Jonathan Sacoor werd met het kleinste verschil gescheiden van Simon om de trofee in de wacht te slepen. Jonathan behaalde afgelopen zomer in het Italiaanse Grosseto de bronzen juniorenmedaille in de 400m vlak.

Simon werd zaterdagavond in Samorin in het hotel van de Belgische delegatie verrast met deze mooie trofee en dat gaf hem duidelijk vleugels. Zondagochtend snelde de Buizingenaar naar een schitterende zesde plek tussen de beste Europese beloften.

Jonathan Sacoor werd samen met zijn ploegmaats van de 4x400m verkozen tot team van het jaar op de Gouden Spike. De Belgian Tornados grepen op het WK in Londen nipt naast een medaille, maar bevestigden zo wel hun status van wereldniveau.

Nafi Thiam werd voor de vijfde keer op een rij verkozen tot winnares van de Gouden Spike. Bij de heren ging de prijs voor de tweede maal naar Philip Milanov.

OEH-BOYS STELEN DE SHOW

Had het bezoek van Sinterklaas aan ’t Olympicske van vorige vrijdag voor extra adrenaline gezorgd? Of stonden dankzij de bijhorende snoepsuikers de energiewaarden van onze jongste atleten meer dan op peil? Feit is dat er vorige zondag op de ROBA veldloop in Wespelaar weeral stevig werd gevlamd door onze clubgenoten. 19 kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen – en ook nog een handvol masters – hadden de trip naar het mistige, natte en kille Oost-Brabant gemaakt. Niet de allergrootste OEH-delegatie ooit, maar wel sterk genoeg om vier medailles en nog vijf bijkomende top 10-plaatsen binnen te rijven. 

De kangoeroes werden als eersten de zompige wei van Wespelaar in gestuurd. Bij de allerjongsten staat het loopplezier voorop en wordt er geen officiële rangschikking opgemaakt, maar toch is het altijd leuk om uit te kijken of er misschien nieuw crosstalent op komst is voor OEH. Indien snelle kerels Siebe De Backer en Swat Roelens flink hun best blijven doen op training, zit die kans er volgens ons dik in... 

De benjamins dan, waar Yade Witterzeel in haar eentje voor alle OEH ‘girl power’ van de dag moest zorgen. Gelukkig staat Yade elke cross opnieuw haar… euh… vrouwtje en eindigde ze ook nu weer erg knap voorin, een mooie 6e plaats werd het ditmaal. Komaan dames, crossen is fun! Volgende keer willen we erg graag wat meer meisjes aan de start. 

Barra-broertjes doen het weer, ook Timo en Rowan op het podium 

Weinig meisjes? Dan stelen onze stoere boys toch gewoon even de show? Al van bij de benjamins jongens was het ‘koekenbak’ voor onze club. In reeks 1 stond er immers alweer geen maat op Lenny Barra, die vlotjes naar zijn zoveelste overwinning snelde. Erg knap waren ook de 4e plaats van Loïc Roubertie en de 36e stek van Oscar Vanroose. In reeks 2 liepen Emile Vanroose (14e), Arian Ismic (22e) en Lucas De Backer (23e) een prima wedstrijd. 

Bij de pupillen werd de aanval op het podium pas echt ingezet. In reeks 1 kregen Timo Spits (2e) en Rowan Van Der Vinne (3e) dik verdiend een medaille om de hals en liepen ook Mayeul Dessain (6e) en Bernard Van Der Paal (28e) een knappe cross. Het tweede goud van de dag volgde bij de tweedejaarspupillen, waar Lucas Barra eventjes de stunt van zijn jongere broer overdeed en onbedreigd – er was zelfs genoeg tijd voor een ‘showke’ in de slotmeters – naar de zege liep. De sterke top 10-plaatsen van ploegmaats Lars Vermaut (6e) en Twan Roelens (9e) verdienen een even groot applaus. 

Dat er bij de miniemen geen hoofdrol in de voorste gelederen weggelegd was voor onze OEH-jongens, werd al meteen na de start duidelijk. Toch mogen ook Ben Vermaut (31e), Ruben Barbé (40e) en Jorben Van Der Vinne (43e) tevreden terugblikken op hun wedstrijd: de drie kameraden knokten voor wat ze waard waren en konden in de tweede wedstrijdhelft elk nog een paar van hun concurrenten remonteren. Dikke bravo voor hen en voor alle andere OEH-atleten! Plus een dikke merci aan trainsters Céline, Lise en Jolien voor de begeleiding van al dat jonge geweld. 

Ook vijf moedige masters vonden een kil middagje in een winderige weide (terecht) interessanter dan een knusse fauteuil en het zondagse stukje taart. Yves Buelinckx (21e), Christophe De Backer (23e) en Geert Schoonheydt (37e) vertegenwoordigden onze club bij de ‘jongere’ masters. In de categorie 50+ kwamen met Patrick Nerinckx (33e) en Geert Vancraeynest (47e) nog twee andere OEH’ers in actie.

Dank aan Jan voor het verslag

CrossCup Roeselare: Hendrix en Debognies verzekeren zich van EK-ticket

Daags na de CrossCup-manche van Roeselare wordt steevast de selectie bekendgemaakt waarmee België naar het Europees veldloopkampioenschap trekt. Toch geldt de veldloop in Roeselare niet als enige scherprechter. De Belgische EK-selectie wordt gemaakt op basis van de uitslag van de CrossCup-manche van Roeselare, de resultaten van de wedstrijden gelopen tijdens dezelfde winterperiode en de gerealiseerde tijden op de piste tijdens het voorbije zomerseizoen. Ook zal de selectie gebaseerd zijn op de slaagkans om individueel top 20 te lopen of in het landenklassement per ploeg top 6 te lopen. Zo staat te lezen op de website van de Vlaamse Atletiekliga. In Roeselare kwamen zondag maar liefst 26 atleten van Olympic Essenbeek Halle aan de modderige start. 

Stan oppermachtig 2.0

De overwinning van kadet Stan De Cruyenaere op de CrossCup-manche van Mol was allesbehalve een toevalstreffer. Dat onderstreept de poulain van trainster Sofie Deneyer door ook in Roeselare zijn leeftijdsgenoten het nakijken te geven. In de laatste rechte lijn van de wedstrijd over 2.800 m slaagde Stan erin om zijn laatste concurrent, Noah Kenteh, voor te blijven en zo zijn tweede CrossCup-zege van het seizoen binnen te halen. Ook Kobe Heremans (11e), Tommy De Greef (22e), Antoine Tordeur (32e) en Jordi De Greef (70) voelden zich in Roeselare duidelijk in hun sas.

Ook de kadetten dames leverden knap werk in een ijzersterk deelnemersveld. Babette Robberechts, Joke De Cock, Helena Huysman, en Lene Barbé finishten allen in elkaars buurt op de 2.500 m die ze voorgeschoteld kregen.

Ellen Seghers finishte bij de miniemen meisjes binnen de minuut van winnares Febe Desmet en zag haar knappe prestatie beloond met een 25e plek. Bij de scholieren dames trotseerde Anna Deruyttere de gure weersomstandigheden en werd 24e.

Nick Vereertbrugghen is sinds dit seizoen lid van OEH en toonde zich in Roeselare de snelste van een moedig OEH-trio. Nick kwam als 24e over de meet, Rodrigo De Geyseleer finishte als 44e en meteen hierna overschreed ook Carsten Colphijn de eindmeet.

Astrid bevestigt stijgend vormpeil, regels nekken Lisa

Lisa Rooms had zondag de vervelendste dag van de maand om een wedstrijd te lopen, hierdoor kon ze haar schitterende vorm niet etaleren in Roeselare. Toch vocht Lisa zich naar een derde plek bij de beloften. Astrid Verhoeven bewijst dat ze na enkele maanden gestructureerd trainen bij coach Tim Moriau al een puik niveau kan halen tussen de beste Belgische veldloopsters. Astrid liep een sterke race in Roeselare en werd tweede U23-atlete.

Nele Tordeur knokte zich tussen de beste Belgische juniores naar een dertiende plek. 

Cortvriendt bevestigt sterk seizoensbegin 

Op de korte cross liep Philip Cortvriendt een uitstekende race. Philip kwam na 2.800 m als vijfde over de meet. De overwinning ging, net zoals in Mol, naar Jeroen D'hoedt (CABW). Daan Van Diest werd in diezelfde wedstrijd 37ste. 

Hendrix en Debognies klaar om met sterke U23-ploeg te knallen op EK 

Soufiane Bouchikhi leek in Roeselare wel van een andere planeet te komen. Meteen van bij de start legde hij zijn concurrenten een verschroeiend hard tempo op. Simon Debognies en Isaac Kimeli maakten de tactische keuze om hun wagonnetje zo lang mogelijk aan dat van de RFC Luik-atleet te hangen, maar betaalden deze knalstart later in de wedstrijd cash. Isaac werd in Roeselare uiteindelijk vierde senior en Simon legde beslag op de vierde plek bij de beloften. Beide atleten verkeren in uitstekende vorm, maar konden dit door het wedstrijdverloop niet etaleren. 

Robin Hendrix bevestigde in Roeselare zijn goede vorm met een tweede plek bij de beloften. Tevens blijft Robin leider in het CrossCup-klassement bij de beloften. Op deze manier bevestigt Robin dat hij op het EK in Samorin samen met zijn sterke ploegmaats een mooie prestatie zou kunnen neerzetten. 

De Bock in zijn sas in Roeselaarse modder 

Ook al lag het parcours er zeker nog niet loodzwaar bij, toch speelde de regenval en de iets zwaardere wedstrijdomstandigheden in het voordeel van Thomas De Bock. Met een knappe derde plek bij de senioren bevestigt Thomas dat de conditie snor zit. "Ik kon dit tempo nog enkele rondes blijven lopen, juist die kleine tempoversnelling zat er vandaag net niet op", reageerde De Bock gelukkig na de meet. Ook Joris Keppens draaide in Roeselare vlot zijn rondes. Met een sterke 24e plek bouwt hij rustig verder aan een geslaagd winterseizoen. 

Kenny Deneyer presteerde op niveau en werd 27ste in het ijzersterke deelnemersveld op de lange veldloop in Roeselare. Roel Stiens liep voor het eerst een lange cross, werd niet gedubbeld en legde beslag op plek 44. 

Alle uitslagen van Roeselare kan je hier raadplegen. http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/roeselare/uitslagen/ 

Maandagavond maakte de KBAB de Belgische selectie bekend voor het EK veldlopen in Samorin. De volgende atleten zullen op zondag 10 december de Belgische kleuren verdedigen. 

MANNEN

Seniores: Bouchikhi Soufiane/RFCL * Tijtgat Lander/VAC

Beloften U23: Somers Michael/LYRA * Hendrix Robin/OEH * Boulvin Dorian/CABW * Debognies Simon/OEH

Juniores U20: Audah Ziad/CABW * De Smet Dries/LEBB * Heymans John/DCLA * Da Silva Lucas/RFCL * Van De Velde Tim/DUFF

VROUWEN

Seniores: Truyers Imana/CABW * Hanna Vandenbussche/AVR

Beloften U23: Scaunet Vanessa/CABW

Juniores U20: Deswaef Mathilde/WS * Nelissen Paulien/ACA 

Robin Hendrix en Simon Debognies zijn de enige OEH-atleten in deze selectie. Onder meer uittredend Europees beloftenkampioen Isaac Kimeli, Thomas De Bock en Lisa Rooms werden niet geselecteerd. 

 

NOLAN, AMY en NELE OP HET PODIUM 

Drukke tijden voor de afstandslopers van ‘team Sofie’. Na Braine vorige week en met de CrossCup-manche in Roeselare van volgend weekend ook al aangekruist op de kalender, trok alweer een mooie delegatie OEH-atleten afgelopen zondag naar Kortenberg voor de ACKO-veldloop ‘Memorial Jef Bogaerts’. OEH keerde huiswaarts met drie zilveren medailles, een pak goede prestaties en een tevreden coach Sofie. 

Kortenberg staat doorgaans synoniem voor een erg pittige omloop met stevige hellingen, snelle afdalingen en enkele ‘vettige’ modderstroken, en dat was dit jaar niet anders. De allerkleinste OEH’ers genoten van een weekendje rust na de openingscross in Braine, en dus waren het miniemen Ellen Seghers en Nolan Huysmans die in Kortenberg de spits mochten afbijten voor onze club. Ellen finishte op een erg mooie 7e plaats bij de tweedejaarsminiemen meisjes, Nolan zorgde even later voor nog heviger OEH-gejuich door naar de 2e plaats te snellen bij de eerstejaarsminiemen jongens. Bij de tweedejaarsminiemen jongens stonden Ingmar Vyncke en Ruben Colphijn aan de startlijn. Ingmar, vorige week nog knap 2e in Braine, had het deze keer iets lastiger en eindigde uiteindelijk op de 11e plaats. Ruben werd 17e

Bij de kadetten meisjes kwam OEH met vijf atletes aan de start. Babette Robberechts (6e) toonde zich de snelste clubgenote, op korte afstand gevolgd door Yana Pauwelyn (8e), Joke De Cock (9e) en Elin Vyncke (10e). Lene Barbé kwam als 16e over de streep. Joke gaf terloops ook nog even een nieuwe betekenis aan de uitdrukking ‘op kousenvoeten afkomen’, door op één spike te finishen! Kortenberg en modderstroken: het blijft een mooie traditie… Bij de kadetten jongens werden de OEH-clubkleuren verdedigd door de ‘De Greef brothers’: Tommy De Greef werd erg knap 7e, jongere broer Jordi De Greef finishte op de 25e plaats. 

RODRIGO - CARSTEN : 1-1 

Pas toen de dames en heren scholieren hun spikes uit de sportzak visten, maakten de regenbuien eindelijk plaats voor een schuchter herfstzonnetje. Bij de scholieren dames wist Anna Deruyttere (9e) nog net een top 10-plaats te bemachtigen, de altijd olijke en vrolijke ‘twin sisters’ Bente (11e) en Aiko Van Parys (13e) eindigden even verderop in het deelnemersveld. Bij de scholieren heren positioneerde Nick Vereertbrugghen zich van bij de start erg knap voorin, om finaal op een uitstekende 5e plaats te finishen. Brent Siccama werd 14e, en uitkijken was het ook naar de vooraf aangekondigde ‘race in de race’ tussen Rodrigo De Geyseleer en Carsten Colphijn . Deze keer kwam Rodrigo (16e) als overwinnaar uit het onderlinge duel, Carsten werd 17e. Mogelijk zaten Rodrigo’s nieuwe ‘superflashy’ spikes er voor iets tussen… Voor de geïnteresseerden: de tussenstand in de tweestrijd Rodrigo – Carsten is 1-1. 

De junioren en senioren dames gingen samen van start, met onder de deelneemsters ook onze OEH-ladies Amy Huylebroeck en Nele Tordeur. Nele liep lange tijd mooi mee voorin met de uiteindelijke winnares Kim Geypen (DCLA), maar moest zich in de slotfase tevreden stellen met de 2e plaats. Amy finishte een dikke minuut later erg knap op een 6e plaats ‘overall’, goed voor de zilveren medaille bij de junioren, na de sterke Kaat Bakelants van VAC. 

Drie OEH’ers trotseerden de Kortenbergse hellingen bij de masters 50+: Peter Basteleus kwam als 20e over de finish, Patrick Nerinckx (33e) en Kris Colphijn (34e) verkozen blijkbaar om netjes in mekaars buurt te blijven op deze toch wel uitdagende omloop.

Met dank aan Jan voor het verslag.

RESULTATEN

1 KEER GOUD,  5 MAAL ZILVER 

Voor de benjamins, pupillen en miniemen stond afgelopen zaterdag de allereerste cross-afspraak van het winterseizoen geprogrammeerd en de allerjongste OEH’ers waren dan ook talrijk afgezakt naar Braine. Ook behoorlijk wat atleten uit het afstand-team van coach Sofie hadden zichtbaar goesting in een middagje ‘vlammen in het park’. Voeg daar dan nog een handvol senioren en de gezellige ‘vaste kliek’ van de masters aan toe en dan krijg je als resultaat dat de prachtige herfsttinten in het Parc du Cheneau in Braine werden bijgekleurd met een flinke dosis OEH-rood. 

Mooi OEH-rood dat bovendien héél vaak voorin te bewonderen was! Al van bij de benjamins werd de toon gezet: bij de meisjes bevestigde Yade Witterzeel haar goede vorm van de voorbije weken door op een knappe 7e plaats te finishen. Ook Yana Verghote (16e) zette een prima prestatie neer.

Al direct een top 10-plek bij de meisjes? Dan kunnen de jongens niet achterblijven, moet Lenny Barra gedacht hebben en hij zorgde met een schitterende 2e plaats meteen voor de eerste OEH-medaille van de dag. Net als Lenny, liepen ook Brecht Devillé (12e), Carlo Grancini (19e), Mateo Martinez Garrigues (21e), Arian Ismic (28e), Marcel Ebraert (29e), Yann Gullner (38e), Gust De Greef (45e) en Seppe Deneys (49e) een erg mooie wedstrijd. Goed gedaan, mannen! 

OEH-time bij pupillen jongens

Bij de pupillen meisjes kwamen twee OEH-atletes aan de start: Danaë Loubers kwam binnen op een mooie 16e plaats en ook Pauline Anckaert (45e) mag zeker trots zijn op haar prestatie.

En dan was het eventjes ‘vollen bak OEH-time’ bij de pupillen jongens, waar Lucas Barra onbedreigd naar de zege snelde, Lars Vermaut knap tweede werd en Twan Roelens (5e) na een spannende eindspurt helaas net niet voor een volledig OEH-podium kon zorgen. Met daarbij nog de sterke prestaties van Mathieu Verhelle (9e) en Timo Spits (10e), eindigden er maar liefst vijf OEH’ers binnen de top 10. Ook Mayeul Dessain (18e), Gauthier Loiseau (27e) en Niels Van Bree (63e) verdienen een dikke proficiat! 

Ingmar Vyncke erg knap tweede 

Succes werkt blijkbaar aanstekelijk, want ook bij de miniemen maakte OEH een goede beurt. Bij de meisjes eindigde Ellen Seghers na een slimme race knap tiende, snel gevolgd door Eva Dennison (12e) en Fé Spits (14e). Verder liepen ook Catho Lucas (23e), Jana Steenhouwer (25e) en Lena Van Hal (37e) een mooie cross. Chique gedaan, dames!

Bij de miniemen jongens viel er helaas weinig te beginnen tegen de uiteindelijke winnaar, maar liep Ingmar Vyncke wel een dijk van een wedstrijd. Ingmar slaagde er heel knap in om zijn tweede plaats vast te houden, ondanks stevig opzetten van een achtervolgend groepje in de slotmeters. Even later haalde Nolan Huysmans (8e) een zoveelste top 10-plaats voor OEH binnen. Ook Ruben Colphijn (36e), Ben Vermaut (50e), Milan Maillard (56e), Ruben Barbé (57e) en Matteo Cedrone (60e) gaven het beste van zichzelf. En dat zien we bij OEH graag… 

Ook zilver voor Kobe Heremans en Amy Huylebroeck 

Bij de kadetten meisjes, die hun 1470 meter samen met de deelneemsters van de korte cross liepen, toonde Yana Pauwelyn zich de snelste OEH-atlete. Yana deelde haar race erg goed in en kwam uiteindelijk als 9e over de streep, net voor clubgenotes Elin Vyncke (11e) en Helena Huysman (13e). Ook Lene Barbé (17e) en Ayco Witterzeel (22e) mogen tevreden terugblikken op hun middagje Braine.

Nog eens tijd voor wat ‘good old OEH-time’ vindt u? Wel, dat vonden de heren kadetten ook. Kobe Heremans en Tommy De Greef nestelden zich dan ook van bij de start in de kopgroep en waren de hele race lang niet uit de voorste gelederen weg te slaan. Kobe moest het in de spurt nipt afleggen tegen een plaatselijke held, maar griste toch mooi de zilveren medaille en wat extra zakgeld mee. Tommy kwam, op enige afstand van de podiummannen, erg knap als 4e over de streep. Ook Antoine Tordeur (13e), Pieter Dierick (24e) en Jordi De Greef (26e) deden de OEH-clubkleuren alle eer aan. 

Ook bij de scholieren en junioren kwamen er nog wat OEH-atleten in actie. Bij de scholieren dames moest Emma Van Hoye in haar eentje de club-eer hoog houden, en ze deed dat met verve door op een mooie 8e plaats te finishen. Ook slechts één clubgenote bij de junioren, maar Amy Huylebroeck liep er wel vlotjes naar de tweede plaats. Bij de scholieren jongens – die samen met het snelle geweld van de korte cross heren het veld werden ingestuurd – was Carsten Colphijn (16e) de beste OEH’er, voor clubmaats Rodrigo De Geyseleer (19e) en Jonas Baut (23e). 

Bij de senioren heren finishte Falko De Backer (11e) net buiten de top 10. Wouter Mommaert legde beslag op de 19e plaats, Michiel Querton werd 26e.

Bij de masters dames kwam Anne-Marie Vastesaeger als 6e over de streep, bij de masters heren werd OEH vertegenwoordigd door Johan Van Hemelryk (20e), Peter Basteleus (23e), David Tordeur (25e), Gunter Basteleus (34e) en Ronny Hamelryck (37e). 

Met dank aan Jan Barbé voor het verslag.

RESULTATEN

STAN VERRAST MET EERSTE CROSS-CUP ZEGE

Afgelopen zondag vond de eerste individuele manche van de CrossCup plaats. Acht atleten van Olympic Essenbeek Halle trokken naar Mol om er het parcours rond het Zilvermeer te trotseren. Isaac Kimeli en Simon Debognies verschenen niet aan de start van de CrossCup van Mol, zij vertoefden immers nog in Zuid-Afrika op hoogtestage. Thomas De Bock, Lisa Rooms, Roel Stiens, Robin Hendrix, Philip Cortvriendt, Joris Keppens, Stan en Ward De Cruyenaere ploegden zich wel een weg door het mulle Molse zand.


De Cruyenaere zegeviert meteen
Bij de kadetten jongens wist Stan De Cruyenaere zijn 55 concurrenten te verslaan en mocht hij na 2.600m het zegegebaar maken. Met deze knappe overwinning bevestigt wielrenner-atleet Stan zijn sterk debuut van in Gent, toen liep De Cruyenaere immers nog de snelste chrono als slotloper. Nu bleek ook het zand in Mol hem zeer goed te liggen en finishte hij als eerste voor de Nederlander Ids Van Korven en Ward Janssens (ATLA). Bij de miniemen jongens snelde Ward De Cruyenaere naar een mooie 48e plek op 64 atleten.


Hendrix derde bij debuut op lange cross
Ter voorbereiding op de EK-selectiewedstrijd van Roeselare kozen Isaac en Simon ervoor om onder begeleiding van coach Tim Moriau in het Zuid-Afrikaanse Dullstroom een drietal weken te trainen. Thomas De Bock, Joris Keppens en Robin Hendrix bleven op Belgische bodem en liepen zondag de lange cross in Mol. Een ontketende Soufiane Bouchikhi koos meteen het hazenpad. Lander Tijtgat, die zijn comeback maakte na twee jaar inactiviteit, zette alleen de achtervolging in. Daarachter volgden Thomas De Bock, Robin Hendrix en Michael Somers, waarbij ook Dorian Boulvin zich niet veel later voegde. Bouchikhi pakte resoluut zijn eerste CC-zege van het seizoen, voor een ijzersterk terugkerende Lander Tijtgat. Robin Hendrix liep in Mol zijn allereerste lange cross ooit en snelde meteen naar een derde podiumplek. Hiermee werd Hendrix ook eerste belofte en staat hij aan de leiding in het regelmatigheidscriterium bij de U23-atleten. Thomas De Bock bewees dat de basisconditie snor zit en werd knap vijfde. Joris Keppens had een mindere dag en staakte de strijd vroegtijdig.


Rooms pakt leiderstrui
Bij de dames vocht Lisa Rooms voor wat ze zondag waard was op een parcours dat haar niet echt ligt. De Oost-Vlaamse werd veertiende rond het Zilvermeer. Lisa werd hiermee eerste belofte en komt zo, net zoals clubgenoot Robin, aan de leiding te staan in de CrossCup bij de beloften.
Op de korte cross liep Philip Cortvriendt een sterke wedstrijd. De overwinning ging naar Jeroen D'Hoedt, die uitzonderlijk voor de korte cross koos. Cortvriendt kon bijna de hele wedstrijd mee voorin strijden en werd zo knap vijfde, net na Belgisch recordhouder Ismael Debjani. Roel Stiens maakte zijn rentree in het individuele CrossCup-gebeuren en deed het naar zijn kwaliteiten zeer goed. Stiens werd 42ste op een parcours dat hem niet echt te vriend was.

Verslag Roel

MOOIE OEH-PRESTATIES BIJ EERSTE INDIVIDUELE VELDLOOP 

Onze eerste individuele cross was gisteren een feit. We trokken opnieuw met een mooie delegatie naar Heverlee om de wind en het mooie parcours te trotseren. Wat een vlak parcours leek te worden was toch niet waar. De atleten mochten verschillende malen 'den berg' oplopen. 

De namiddag begon uitstekend met een derde plaats voor benjamin Yade Witterzeel en een 13de plaats voor Danaë Loubers gevolgd door een 18de plaats voor Rune De Greef in de categorie pupillen meisjes.

Ingmar mocht als miniem voor onze groep de spits afbijten. Hij mocht 1550m afleggen. Na het zwoegen en zweten kwam hij uiteindelijk als 12e van de 21 deelnemers over de streep. 

Nadien was het aan de cadetten meisjes. JokeElin, Lene en gastloopster Aiko kregen 2170m voorgeschoteld. Joke en Elin namen een geweldige start, nu jammer dat het vakantie is want ze misten zich bij het tellen van het aantal ronde. Na een knappe tussenspurt moesten de meisjes nog een volledige ronde lopen. Ondanks alles deden de 4 cadetten het wel geweldig. Joke kwam uiteindelijk als vijfde over de streep, Elin als 10e , Lene als 16e en Aiko als 20e op 21 deelnemers. Jullie mogen echt fier zijn over deze prestatie.

Vervolgens stonden onze cadetten jongens aan de streep: StanTommyJordiPieter en Antoine kwamen zich ook weren tegen de wind. En ook zij deden het één voor één super! Zij moesten maar liefst 3020m afleggen. Bij de cadetten stonden maar liefst 27 deelnemers aan de start. Na een kopstart van Tommy waren er meteen enkele jongens afgescheiden, waaronder Stan en Tommy. Waarvoor een goede start al niet goed is. Voorin kreeg Stan gezelschap die het niet nodig vond eens over te nemen. En Stan kenende, die kan daar mee niet lachen, versnellen dus maar. En zo eindigde hij op een knappe eerste plaats. Tommy werd na een geweldige wedstrijd 8e, Antoine 13e en Pieter en Jordi kwamen in elkaars voetsporen binnen als 22e en 23ee. Zekere als eerste jaars moeten zijn hun mannetje staan. Pieter, ik vond het ook fijn dat jij er de eerste keer bij was, op naar meer. 

Na onze mooie wedstrijd bij de cadetten stonden de scholieren reeds aan de start. BenteAiko en Emma moesten ook 3020m afleggen. En ook hier werd gelopen voor het podium. Bente en Aiko liepen veel vlotter dan in Gent en dat werd ook beloond. Bente kwam als derde over de streep, super! Aiko nam de 5e plaats in beslap en Emma de 6e en dit op 10 deelnemers. Mooi gedaan meisjes! Vervolgens mochten Nick en Brent zich gaan bewijzen bij de scholieren. Hier is het lopen om te lopen en wachten staat hier niet op het programma. De jongens moesten maar liefst 3920m afleggen. En ook zij deden het voortreffelijk. Nick werd knap 6e en Brent 10e op 16 deelnemers. Goed gelopen jongens!

En als laatste was het aan Amy. Amy mocht als junior 4230m afleggen en kwam na een knappe wedstrijd als 7e junior van de 9 over de streep. 

Nele Tordeur behaalde een mooi resultaat door als vijfde te eindigen bij de senioren dames. 

Ook onze masters liepen zich in de kijker:

Anne-Marie Vastesaeger werd vierde bij de W50.

Christophe De Backer (27), Johan Van Hemelryk (32), Jeroen De Greef (34), Bart Loubers (37) en Bart Pierreux (44) in de categorie M35/M45 en Peter Basteleus (19) in de categorie M50. 

Met dank aan Sofie voor het verslag.

OEH zegeviert voor vierde maal op rij op CrossCup Relays

De veldrijders trotseren de modder al enkele weken, zondag was het tijd voor de veldlopers om ook hun seizoen te starten en dat deden ze met de eerste manche in het CrossCup-criterium. De Gentse Blaarmeersen vormde traditiegetrouw het decor voor de Relays, een aflossingsveldloop voor teams van drie atleten, met heel wat atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle aan de start.

Stan primus op 1.500m

Heel wat OEH-atleten verzamelden zondag rond de tent van onze atletiekclub. Na nog wat bemoedigende woordjes van ouders en supporters, waren het Kobe Heremans, Tommy De Greef en Stan De Cruyenaere die de spits afbeten bij de kadetten. Dit OEH-trio deed het uitstekend in de eerste veldloop van het seizoen en werd in een sterk deelnemersveld puik vierde. Stan klokte zelfs de snelste tijd van alle deelnemers op de afsluitende 1.500m. Ook Ingmar Vyncke, Jordi De Greef en Antoine Tordeur vochten een mooie strijd uit in en rond het zand. Ook dit dapper drietal verdedigde onze kleuren met verve. Joke De Cock, Elin Vyncke en Yana Pauwels nestelden zich op een comfortabele 28ste plaats op maar liefst 75 gemotiveerde teams bij de kadetten meisjes. Ook La-My Loenders, Daphne Dozinel en Ellen Seghers liepen elk een sterke wedstrijd in de zware weersomstandigheden die zondag eveneens van de partij waren.

Basteleus, Tordeur en Baut snelste 'werkmensen'

In de bedrijvencategorie slaagden OEH-atleten Gunther Basteleus, David Tordeur, die er net een marathon heeft opzitten, en snelle finisher Danny Baut erin om tweede te worden met hun team 'De Crepis'.

Vier op een rij

In een gure wind en vaak getrakteerd op grillige regenbuien, slaagden Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli er voor het vierde jaar op rij in om de eerste manche van de CrossCup te winnen. De heren van Olympic Essenbeek Halle toonden zich sterker dan de atleten uit Luik. Opmerkelijk is de derde plek voor het tweede team van OEH, bestaande uit Robin Hendrix, Philip Cortvriendt en Joris Keppens. Slotloper Robin Hendrix klokte de snelste tijd van alle deelnemers over 4.5 km op en rond de Blaarmeersen.

 Ook bij de heren senioren bewezen Daan Van Diest, Jonathan Goedefroot en Roel Stiens hun progressie van het afgelopen jaar. Dit trio legde beslag op een degelijke 47ste plek op 90 topteams. Michiel Querton, Wouter Mommaert en Falko De Backer werden niet veel later nog mooi 58ste.

Dames stranden aan voet podium

Bij de dames stond er geen maat op het Poolse team bestaande uit Paulina Mikiewicz, Katarzyna Rutkowska en Anna Gosk. Het eerste Belgische team werd het Waals-Brabantse CABW op de tweede podiumplek. Atletiekclub Herentals werd knap derde. Lisa Rooms strandde op de vierde plek samen met Nele Tordeur en kersvers OEH-atlete Astrid Verhoeven.

Gemotiveerde jeugdatleten op zwaar parcours

Lynn Dozinel, Babette Robberechts en Emma Van Hoye knokten zich naar een knappe 23ste plek bij de scholieren. Niet veel later kwam ook het team van Aiko Van Parys, Anna Deruyttere en Bente Van Parys moe maar voldaan over de Gentse eindmeet.

Ook bij de scholieren jongens vonden we zes straffe OEH-atleten aan de start. Maarten De Bruycker nam de openingsronde over 1.000m voor zijn rekening en gaf de aflossingsstok vervolgens door aan Brent Siccama. Na zijn 1.500m was het aan Nick Vereertbrugghen om een eerste maal te knallen in zijn rood wedstrijdshirt. In het tweede team opende Sebbe Paesmans de debatten, gevolgd door Carsten Colphijn en slotloper Jonas Baut.

Drie dappere juniores, Celia Crockaert, Britt Schoonheydt en Amy Huylebroeck, slaagden erin om na 5.500 m in relay-vorm knap 19de te worden. De heren junioren werden 38ste na inspanningen van Jannes Broigniez, Maxime De Bruycker en Thomas Engels.

Ook Danny Querton, Bart Pierreux en Peter Basteleus trotseerden het bochtige parcours aan de Blaarmeersen en werden uiteindelijk 57ste bij de masters.

Met dank aan Roel voor het verslag.

Wist u dat er in ons land meer dan 200 keer per dag wordt ingebroken in een woning? Naast de maatschappelijke kost van meer dan 350 miljoen euro per jaar, tast dit ook het algemeen veiligheidsgevoel aan. Hier kunnen we samen iets aan doen! Dit jaar wordt voor de vierde keer ‘1dagniet’ georganiseerd. Iedereen bewust maken van het belang van inbraakpreventie is hierbij het belangrijkste doel. Immers, door eenvoudige ingrepen kunnen we grote resultaten bekomen en inbrekers afschrikken. In het verleden zijn er al mooie en effectieve preventieve acties op poten gezet. Ook dit jaar roepen we op om hetzelfde te doen!

De actieweek loopt van 23 tot 29 oktober 2017.

Meer info is terug te vinden op website 1dagniet.be

7 manieren om inbrekers te ontmoedigen...

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

BBQ - 25.05.2019 - ONLINE INSCHRIJVING

Binnenkort...

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com