KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

 

 

   


 

Agenda
  November 2019  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Clubsponsors
Trainers gezocht!

ISAAC KIMELI LOOPT LIMIET VOOR TOKIO 2020

Afgelopen vrijdag stond met de Memorial Van Damme de jaarlijkse hoogmis van de Belgische atletiek op het programma. Doorgaans is dat de mooie afsluiter van een goedgevuld pisteseizoen, ná alle kampioenschappen. Dit jaar staat er met het WK in Doha – eind deze maand – natuurlijk nóg een belangrijke afspraak op de kalender. Eén van de absolute blikvangers van deze Memorial was onze eigen Isaac Kimeli, die in een verbluffende 13’13”02 de 5000m won en met die tijd meteen ook een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 ‘in the pocket’ heeft. 

INTERESSE OM KENNIS TE MAKEN MET ATLETIEK BIJ OEH?  

Dan is er geen betere manier om je samen met je ouders te informeren tijdens de info-momenten die onze atletiekclub organiseert op woensdag 4vrijdag 6, woensdag 11, vrijdag 13 en woensdag 18 september 2019. Deze vinden plaats in het Olympicske gelegen aan de atletiekpiste in het Provincie domein te Huizingen. Je kunt er die dagen doorlopend terecht van 17u30 tot 20u00. 

Met sportieve groet en tot binnenkort??

OEH-TOPPERS SCHITTEREN OP HEIZEL

9 GOUDEN / 2 ZILVEREN / 2 BRONZEN MEDAILLES

De belangrijke afspraken volgen elkaar dezer dagen in sneltempo op voor de top-atleten van OEH. Eén week na de eigen Flanders Cup-meeting en slechts een handvol dagen voor de prestigieuze Memorial Van Damme, vond afgelopen weekend het BK plaats. Het werd een succesvol kampioenschapsweekend voor onze club. OEH keerde met maar liefst 9 gouden medailles terug uit Brussel.

BELGISCHE RECORDS VOOR SUPER-MASTERS

CLUBRECORD 3x600m BENJAMINS JONGENS

Daags na de succesvolle Flanders Cup, speelde OEH afgelopen zondag ook nog gastheer voor het Provinciaal Kampioenschap Aflossingen. De thuispiste in Huizingen bleek ‘vruchtbare bodem’ voor de eigen OEH-teams, want onze club sleepte tal van provinciale titels en podiumplaatsen in de wacht. Klein en groot, jong en oud: iedereen deelde in de vreugde. Voor de ‘stoot van de dag’ tekende onze fabuleuze M80-ploeg, door zowel op de 4x100m als op de 4x400m naar nieuwe Belgische records in hun leeftijdscategorie te snellen.

ZOMERSE TOP-EDITIE MET WERELDRECORD

Nu we allemaal al enkele dagen uitgepuft zijn na een snikheet en druk weekend bomvol gestouwd met atletiek, alsnog een verslag van de Allonsius Sport Flanders Cup van afgelopen zaterdag en het PK Aflossingen daags nadien. De editie 2019 van onze Flanders Cup in Huizingen was een voltreffer, met prachtig zomerweer, goedgevulde tribunes en een sterk internationaal deelnemersveld. Een ideale mix die resulteerde in mooie prestaties van onze eigen OEH-atleten, een handvol piste-records en zowaar ook een heus wereldrecord!

MOOIE OPKOMST VOOR OEH-JEUGDMEETING

Afgelopen zondag organiseerde onze club haar jaarlijkse Jeugdmeeting ‘De Slaapadviseur’. Ondanks de vakantieperiode, het voorspelde – maar gelukkig uitgebleven – ‘kwakkelweer met buienkans’ en de concurrentie van de Tour op televisie, mocht OEH behoorlijk veel volk op en rond de piste verwelkomen. Ook flink wat van onze eigen jeugdatleten waren van de partij en uiteraard werd er hier en daar alweer een PR scherper gesteld.

ROBIN HENDRIX WINT BRONS OP DE UNIVERSIADE

Afgelopen week waren enkele van onze OEH-toppers met ‘Team Belgium’ aan de slag op het internationale toneel. Afstandslopers Robin Hendrix en Lisa Rooms presteerden prima op de Universiade in het Italiaanse Napels, hordeloper Michael Obasuyi en ‘Tornado’ Jonathan Sacoor daarentegen kenden wat pech op het Europees Kampioenschap voor beloften (U23) in het Zweedse Gävle.

NIEL MORY BELGISCH KAMPIOEN SPEERWERPEN

In een snikheet Lebbeke werd afgelopen zaterdag het Belgisch Kampioenschap voor junioren en beloften gehouden. Met speerwerper Niel Mory heeft OEH er alweer een Belgisch kampioen bij. Mooie podiumplaatsen waren er verder ook voor Tuur Bras, Thomas Engels en Dani Maluta.

GOUD VOOR ROXANE EN BEN

We hebben een druk atletiekweekend achter de rug, want naast het BK voor junioren en beloften stond afgelopen zaterdag ook het Provinciaal Kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen op het programma. Een eerder kleine, maar wel bijzonder fijne OEH-delegatie trok daarvoor naar Tienen en keerde na een bloedhete namiddag terug met 2 provinciale titels, 3 keer zilver en 1 bronzen medaille.

Dikke proficiat aan cadet Maureen Wyns met haar Vlaamse titel in het hamerslingeren.
Dankzij haar inspanningen op training heeft ze het dubbel en dik verdiend !!!

              

Start to Run

VAL & LBFA
Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

Duoloop
Binnenkort...

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2019, website powered by Twizzit.com