O.E.H. - Koninklijke Olympic Essenbeek Halle VZW                                                       voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  June 2018  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Clubsponsors

JONATHAN SACOOR MET BESTE EUROPESE JAARPRESTATIE

NAAR WK BIRMINGHAM

Zeven atleten van Olympic Essenbeek Halle ontvluchtten afgelopen weekend de koude en verwarmden zich aan de strijd om de Belgische titel in de Topsporthal te Gent. Jitse Mievis, Jonathan Sacoor, Bram Ghuys, Laetitea Libert, Lyne Camara, Kjenta Schets en Robin Degreve verdedigden onze kleuren. Verspringer Michael Obasuyi moest in extremis noodgedwongen forfait geven, hij was immers geveld door griep.

Dé prestatie van de dag kwam zondag ongetwijfeld van de 18-jarige Jonathan Sacoor. Maar ook onze andere OEH'ers verkochten hun huid duur op dit Belgisch kampioenschap indoor. We slalommen even door tal van knappe prestaties!

Kjenta Schets met nieuw pr naar brons

Kjenta Schets kan terugblikken op een knap bk. De sprintster verbeterde in de finale van de 200m haar persoonlijk record tot 24"79. Deze snelle chrono leverde haar tevens brons op. De Belgische titel ging op deze baanronde naar Naomie Van Den Broeck (ROCA) in 24"26. Op de 60m liet Schets de klok stoppen na 7"90. Haar clubgenote Laetitea Libert klokte 7"70. Juniore Lyne Camara liep naar 7"91. Belgisch goud was er op die 60m voor Manon Depuydt. Op de 400m presteerde Robin Degreve 1'00"03.

Hamstring speelt seizoensrevelatie Jitse Mievis parten

Jitse Mievis was deze winter al in goede doen, zo verbeterde hij reeds zijn besttijden op de 60m en de 200m. Op het BK in Gent zorgde last aan de hamstring er spijtig genoeg voor dat hij zijn kansen niet volledig kon verdedigen. In de reeksen van de 200m verbetert de 19-jarige Jitse zijn pr tot 22"13, net niet voldoende voor een finaleplekje. Tijdens de finale op de 60m klokte Mievis 7"03. De Belgische titel ging naar Robin Vanderbemden (SER). Tijdens de reeksen liep Jitse een kleine verkramping aan de hamstring op.

Bram Ghuys springt naar zilver

Het BK hoogspringen werd een onderonsje tussen Bram Ghuys (OEH) en  Thomas Carmoy (CRAC). Uiteindelijk toonde de hoogspringer uit Charleroi zich met een gelukte sprong over 2m19 net iets beter dan zijn Halse tegenstander Bram Ghuys, die bleef steken op 2m17.

Jonathan Sacoor klopt ze allemaal

Hij is nog maar 18 jaar oud, maar OEH'er Jonathan Sacoor zal begin maart de Belgische eer verdedigen op het wk indoor in het Engelse Birmingham. Dat Jonathan deze selectie voor de 4x400m-ploeg zeker niet gestolen heeft, bewees hij door zich op het bk van start tot finish tot kampioen te kronen op zijn geliefde 400m. Sacoor finishte in 46"95, goed voor de beste Europese jaarprestatie bij de junioren. Enkel ene Kevin Borlée liep ooit nog sneller als Belgische junior. Samen met Jonathan, Kevin en Dylan Borlée, maar ook Michaël Rossaert die op het bk tweede werd, trekt 400m-goeroe Jacques Borlée naar Birmingham. 

Lees gerust eens alle resultaten van dit Belgisch kampioenschap indoor hier na. http://www.toastit-live.be/results/2018/feb/za17/event028h04.html

Dank aan Roel voor het verslag.

OEH VICE-EUROPEES KAMPIOEN VELDLOPEN

Zes atleten van Olympic Essenbeek Halle snelden zondag naar een zilveren medaille op het Europees clubkampioenschap veldlopen in het Portugese Mira. Isaac Kimeli pakte tevens individueel zilver op het snelle, maar door de pittige heuveltjes en steentjesstroken niet te onderschatten parcours.

Olympic Essenbeek Halle pakt zilveren medaille

Koninklijke Olympic Essenbeek Halle selecteerde zes atleten voor deelname aan het Europees clubkampioenschap te Mira. Isaac Kimeli (23), Simon Debognies (21), Thomas De Bock (26), Robin Hendrix (23), Kenny Deneyer (31) en Philip Cortvriendt (23) gingen op zondag 4 februari de strijd aan met atleten uit 22 andere Europese landen. Roel Stiens (27) en Joris Keppens (24) zakten als reserve-atleten mee af naar Portugal en stonden paraat in geval van ziekte of blessure. Trainer Tim Moriau en kinesist Peter Laus zorgden voor de begeleiding ter plaatse.

Kimeli ijzersterk

De 115 atleten bij de heren senioren kregen vier kleine rondjes en vervolgens drie grote rondjes voorgschoteld, alles samen goed voor 10.335 km. Isaac Kimeli, speerpunt van de OEH-ploeg, nestelde zich meteen van bij aanvang van de wedstrijd in de top vijf, even verderop volgden ploegmaats Robin Hendrix, Simon Debognies en Thomas De Bock. Ook Philip Cortvriendt en Kenny Deneyer gingen heel attent van start.

Met nog anderhalve ronde te gaan koos de Keniaan Davis Kiplangat het hazenpad. Deze atleet van het Portugese Sporting Clube de Portugal werd amper twee weken geleden gekocht en lid gemaakt om te kunnen aantreden op deze European Champions Clubs Cup. Isaac Kimeli zette de achtervolging in op de ontketende Keniaan.

Na een beresterke prestatie snelde Kimeli naar de tweede plek, die hij vierde met een dab. Robin Hendrix kon na een snelle laatste ronde beslag leggen op de achtste plek. Simon Debognies werd een fractie later veertiende. Thomas De Bock verbeet de rugpijn en werd knap zestiende.

Philip Cortvriendt startte attent en werd op karakter nog puik 75ste. Kenny Deneyer zocht na een snelle start zijn ideale wedstrijdtempo en kan met een gemiddelde van 3'16"/km op deze sterk bezette veldloop tevreden terugblikken.

Goud voor Sporting Lissabon

De collectief sterke prestatie van onze Belgische heren senioren werd beloond met een tweede plek in het clubklassement. Het Portugese Sporting ging aan de haal met de Europese titel. De bronzen medaille ging naar het Spaanse Atletismo Bikila. 

Het clubklassement van deze ECCC kan je hier raadplegen. http://mira2018.cm-mira.pt/sites/default/files/SM_TEAM.pdf

De individuele resultaten vind je hier. http://mira2018.cm-mira.pt/sites/default/files/SM.pdf

Wedstrijdverslag via deze link: http://www.european-athletics.org/competitions/eccc-cross-country/

Verslag Ring TV via deze link: http://www.ringtv.be/sport/olympic-essenbeek-halle-wint-zilver-op-ek-voor-clubs

 

Astrid Verhoeven pakt provinciale titel 

Een lichtbewolkte hemel, hier en daar wat verdwaalde sneeuwvlokjes, tussendoor ook wel een occasioneel streepje winterzon, maar vooral een stevige, snerpend koude wind: het was afgelopen zondag ongetwijfeld leuker toeven in het Portugese Mira – waar onze mannenploeg zoals geweten prachtig zilver pakte op de European Champion Clubs Cup Cross Country – dan in de welbekende, flink hellende en modderige wei in Lennik, dit jaar nog eens het decor voor het PK Veldlopen. Maar ook in het ‘koude Noorden’ was OEH succesvol, met maar liefst drie provinciale kampioenen en een pak mooie ereplaatsen. 

Voor één keertje gooien we de volgorde van onze traditionele ‘troepenschouw’ een beetje om. Uiteraard hebben we daarvoor een erg goede reden: de schitterende winst van Astrid Verhoeven bij de seniores dames. Astrid domineerde de wedstrijd van start tot finish en was duidelijk – en volkomen terecht – heel blij met haar provinciale titel. Nele Tordeur werd in dezelfde race – met daarin ook de juniores en de masters – knap 8e ‘overall’, goed voor een 4e plek bij de seniores. Juniore Amy Huylebroeck had net een beetje meer geluk: haar mooie 21e plaats bleek sterk genoeg voor de bronzen plak in haar leeftijdscategorie. Voor OEH kwamen verder ook nog Britt Schoonheydt (31e, 7e bij de juniores) en Veronique De Vos (34e, 2e in de categorie W45) in actie. 

Bij de senioren heren hadden onze OEH’ers voor de korte cross gekozen. Jonathan Goedefroot bleef steeds goed meedraaien in de ruime kopgroep en wist zijn slim ingedeelde race uiteindelijk te bekronen met een knappe 3e plaats. Wouter Mommaert werd 16e (13e senior), junior Jannes Broigniez kwam als 19e (3e junior) over de finish. 

Een pak meer rode shirts vielen er te bespeuren in de wedstrijd voor junioren en masters heren. Eens te meer toonde Yves Buelinckx (21e, 4e M45) zich de snelste OEH-master, voor Sam Moureau (32e, 7e M35), Jeroen De Greef (39e, 8e M35), Bart Loubers (48e, 12e M45), David Tordeur (56e, 11e M40), Geert Schoonheydt (57e, 14e M45 ), Gunter Basteleus (61e, 12e M40), Patrick Nerinckx (68e, 5e M50) en Filip Stoppie (74e, 6e M60). 

Ook goud voor Lucas…

 De jeugd dan, en hier overlopen we de uitslagen gewoon weer ‘van klein naar groot’. Met al meteen medaillewinst bij de benjamins meisjes: Yade Witterzeel mocht met een mooie, grote bronzen plak naar huis na haar knappe 3e plaats, in dezelfde reeks 1 deed ook Malou Rosseel (14e) het alweer prima. Bij de cross-prinsessen geboren in 2009 werd onze club op puike wijze vertegenwoordigd door Klara Huysman (19e), Yana Verghote (21e) en Chaimae Mrani (33e). 

Ook bij de benjamins jongens kon de Kidibul ontkurkt worden. In reeks 1 mocht Lenny Barra – na een mooie reeks overwinningen, nu een keertje 2e – immers het podium op. Ook Matias Morre (24e) liep een knappe wedstrijd. Bij de jongens uit 2009 leverde het spannende spurtje tussen de OEH-kanjers Brecht Devillé (4e) en Arian Ismic (5e) helaas net geen medaille(s) op. Ploegmaats Lucas De Backer (21e) en Thomas Smismans (25e) mogen zich trouwens óók ‘kanjer’ noemen na hun sterke PK.

 Twee dappere OEH-dames traden aan bij de pupillen meisjes: Roxane Dumalin werd 27e in reeks 1, terwijl Aster Pocket even later naar een heel mooie 14e plaats in reeks 2 snelde. Ook onze pupillen jongens lieten zich alweer van hun beste kant zien, met een boel schitterende ereplaatsen als resultaat. In reeks 1 was Mathieu Verhelle (7e) deze keer de snelste OEH’er, voor Rowan Van Der Vinne (10e), Timo Spits (11e), Mayeul Dessain (12e), Luca Vanden Bemden (24e) en Robbe De Mesmaeker (36e). En in reeks 2 wist Lucas Barra zijn sterke cross-winter te bekronen met een gouden medaille en bijhorend kampioenenschildje. Gefeliciteerd Lucas! En ook proficiat aan Lars Vermaut (8e), Twan Roelens (14e) en Toon Stoffels (22e). 

Fé Spits (10e), Eva Dennison (16e) en Jana Steenhouwer (26e) verdedigden de clubkleuren in reeks 1 bij de miniemen meisjes. Ellen Seghers kwam als 11e over de streep in reeks 2. Bij de eerstejaarsminiemen jongens werd Stan Huysman knap 16e, voor clubgenoten Ward De Cruyenaere (31e), Jarne Boon (41e) en ‘partners in crime’ Jorben Van Der Vinne (44e) en Ruben Barbé (45e). In reeks 2 kwam voor OEH enkel Ruben Colphijn (18e) in actie. 

… en voor Stan 

Vanaf de kadetten liepen de eerste- en tweedejaarsatleten wel samen in dezelfde wedstrijd, maar werd er telkens een rangschikking per geboortejaar opgemaakt. Goed nieuws voor onze kadetten meisjes, waar een erg sterke Yana Pauwelyn (2e) slechts een klein metertje te kort kwam voor de titel en Joke De Cock (7e ‘overall’) tot haar eigen verbazing nog het brons greep in de ‘lichting 2003’. Ook Babette Robberechts (8e, 5e in 2004), Helena Huysman (10e, 6e in 2004), Lene Barbé (21e, 11e in 2004) en Ayco Witterzeel (23e, 13e in 2004) zetten een mooie prestatie neer. 

Zelfde scenario ongeveer bij de kadetten jongens, waar Stan De Cruyenaere (2e algemeen) kampioen van Vlaams-Brabant werd in zijn geboortejaar 2003 en met Kobe Heremans (5e ‘overall’, 3e in 2003) een trainingsmakker naast zich op het podium kreeg. Tommy De Greef werd 20e algemeen (12e in 2003), jongere broer Jordi De Greef kwam als 28e (13e in 2004) over de meet. 

Minder geluk bij de scholieren meisjes, waar Anna Deruyttere (11e) net naast een medaille in haar leeftijdscategorie (geboortejaar 2002) greep. Bente Van Parys werd 13e (5e in 2002), Emma Van Hoye 14e (6e in 2002) en Aiko Van Parys 17e (9e in 2002). 

Bij de jongens behaalde Nick Vereertbrugghen, dankzij zijn erg knappe 6e plaats ‘overall’, heel verdiend zilver bij de eerstejaarsscholieren (2002). Ook Brent Siccama (14e, 6e in 2002), Carsten Colphijn (15e, 7e in 2002), Rodrigo De Geyseleer (17e, 8e in 2002) en Jonas Baut (19e, 10e in 2001) trotseerden afgelopen zondag de zware opeenvolging van klimmen en dalen in de Lennikse wei. 

Met dank aan Jan voor het verslag.

Individuele rangschikking (TOP10) met Isaac (2e) en Robin (8e):

Clubrangschikking (TOP10):

Onze mannen op het podium:

Meer nieuws volgt later...

50-tal OEH’ers in actie in Drie Fonteinen-park

De Grote Prijs Electro 80, georganiseerd door Vilvoorde Atletiek Club, is voor vele OEH’ers een traditionele afspraak in het veldloopseizoen. Zo goed als ieder jaar staat deze cross ook op de winterkalender van onze jeugd. En dus stond het OEH-tentje afgelopen zondag weer keurig opgesteld op ‘onze’ vaste plek op het heuveltje vlakbij de aankomst. Iets meer dan 50 clubleden genoten in het mooie domein Drie Fonteinen van een pittig parcours en uitstekend veldloopweer. Een goede generale repetitie voor het PK Cross van komende zondag, enkele jonge OEH’ers keerden zelfs met een blinkende medaille huiswaarts.

 Heel tof om te zien was dat er behoorlijk wat OEH-kangoeroes naar Vilvoorde waren afgezakt. Voor velen onder hen was het een allereerste – en hopelijk leuke – kennismaking met de cross. Vanuit het clubbestuur is het prettig om vast te stellen dat onze trainers en begeleiders ook onze allerjongste leden vanaf het prille begin enthousiast weten te krijgen over onze mooie sport. Bij de kangoeroes worden nog geen officiële rangschikkingen opgemaakt, maar onze man ter plaatse wist wel te melden dat al onze meisjes en jongens een prima wedstrijd liepen. Dat belooft voor de toekomst!

 Vanaf de benjamins wordt er wel voor de podiumplaatsen en bijhorende medailles gestreden, maar dat hoef je Yade Witterzeel intussen niet meer uit te leggen. Yade is aan een heel sterk cross-seizoen bezig en in Vilvoorde mocht ze met haar puike 2e plaats voor het eerst ook het podium op. Lotte Chabert werd erg knap 6e en Malou Rosseel kwam als 22e over de streep. Bij de meisjes geboren in 2009 was Yana Verghote (24e) de snelste clubgenote, voor Chaimae Mrani (29e) en Nora Bogaerts (33e).

 

Goud voor Lenny, zilver voor Lucas, net geen brons voor Arian

 In reeks 1 bij de benjamins jongens viel er alweer niks te beginnen tegen de overmacht van Lenny Barra, in Vilvoorde goed voor zijn vierde zege van het seizoen. Matias Morre werd mooi 15e en ook Oscar Vanroose (25e), Kobe Vergeylen (26e), Kobe Bellemans (28e), Gust Verschingel (29e), Lars Borremans (30e), Arthur Wauters (36e) en Julien Bogaert (42e) lieten het OEH-rood schitteren. Bij de jongens van de lichting 2009 greep een sterke Arian Ismic (4e) maar nipt naast een medaille en verdienen ook Emile Vanroose (12e), Lucas De Backer (26e) en Thomas Smismans (39e) zeker een proficiat voor hun prestaties.

 

Bij de pupillen dames werd OEH met veel flair vertegenwoordigd door Aster Pocket (knap 12e) en Imane Gharmaoui (43e), terwijl het in reeks 1 bij de jongens eens te meer smullen was van de altijd spannende onderlinge strijd om de ereplaatsen tussen OEH-makkers Mathieu Verhelle (deze keer de snelste op een 6e plaats), Timo Spits (8e), Rowan Van Der Vinne (9e) en Mayeul Dessain (12e). Ook een dikke bravo voor Luca Vanden Bemden (24e), Bernard Van Der Paal (44e) en Robbe De Mesmaeker (46e). In reeks 2 leek Lucas Barra op weg naar goud, maar in de slotmeters liet hij de zege toch nog uit handen glippen. Niet getreurd, Lucas: zilver is ook mooi en zeker als je die medaille overhandigd krijgt door veldloopvedette Lander Tijtgat, aangesloten bij het organiserende VAC. Nog bij de tweedejaarspupillen legde Gauthier Loiseau beslag op de 24e plaats en kwam Toon Stoffels als 41e over de finish.

Ook onze miniemen deden het voortreffelijk in domein Drie Fonteinen. Bij de meisjes uit 2006 toonde Fé Spits (14e) zich net dat tikkeltje sneller dan teamgenotes Eva Dennison (16e) en Jana Steenhouwer (21e). In reeks 2 kwam voor onze club enkel Ellen Seghers in actie, zij werd erg knap 8e. Bij de miniemen jongens werden de clubkleuren verdedigd door een vinnig vijftal uit de ‘class of 2006’: Stan Huysman liep gezwind naar een meer dan keurige 11e plek, ook ploegmaats Eloi Dessain (17e), Ward De Cruyenaere (27e), Jorben Van Der Vinne (34e) en Ruben Barbé (39e) mogen trots zijn op hun race.

Ayco Witterzeel (21e) liep een moeilijke, maar moedige wedstrijd bij de kadetten meisjes en bij de masters heren werd OEH eens te meer vertegenwoordigd door ‘vaste klanten’ Jeroen De Greef (25e), Geert Schoonheydt (38e), Gunter Basteleus (42e) en Patrick Nerinckx (45e).

 

Tot volgende zondag in Lennik, voor het Provinciaal Kampioenschap Cross!

 

Met dank aan Jan voor het verslag.

TALRIJK AANWEZIGE OEH'ers ZIEN ISAAC KIMELI OP PODIUM BELANDEN

Afgelopen zondag vond de 75e editie plaats van de veldloop in Hannuit. Olympic Essenbeek Halle vond heel wat gemotiveerden om naar deze traditiecross in het Luikse Hannuit af te zakken. Zowel op als rond het parcours van deze CrossCup-manche was OEH massaal aanwezig. Deze veldloop geldt in het Franstalige landsdeel als LBFA-kampioenschap.

Cortvriendt snelt naar 5e stek

De 95 deelnemers op de korte cross in Hannuit kregen een op veel stroken moeilijk beloopbare omloop voorgeschoteld. Na twee rondes van telkens 1.500 meter kwam Philip Cortvriendt als zevende over de eindmeet. Een ontketende Jeroen D'hoedt pakte de overwinning. Hiermee komt Cortvriendt op de vijfde plaats te staan in het regelmatigheidscriterium van de CrossCup. Binnen twee weken staat Philip samen met zijn ploegmaats in Portugal aan de start van het Europees clubkampioenschap.

Isaac Kimeli kampte al verschillende dagen met een zware verkoudheid, maar zakte toch af naar Hannuit. Simon Debognies liet zijn studieboeken even op zijn bureau liggen en trok eveneens naar Hannuit voor de lange cross. Ook Roel Stiens startte op de lange veldloop. Astrid Verhoeven kampte rond de jaarwisseling met een griep en keerde in Hannuit terug in competitie

Kimeli 3e ondanks zware verkoudheid

Simon Debognies beleefde niet veel plezier aan de 9.000 meter lange veldloop. Hij is immers in volle examenperiode en vond logischerwijs niet meteen een fris gevoel in de Hannuitse modder. Terwijl Soufiane Bouchikhi en de Brit Andy Vernon, die vorig jaar de overwinning opstreek in Hannuit, het hazenpad kozen, volgde Isaac Kimeli autoritair in derde stelling.

Na zes rondes toonde Bouchikhi zich andermaal de sterkste. Andy Vernon moest zich dit jaar tevreden stellen met zilver. Isaac Kimeli wist zijn dichtste achtervolgers op een veilige afstand te houden en werd derde. Simon Debognies snelde naar de elfde plek. Roel Stiens startte attent, maar moest niet veel later noodgedwongen de strijd staken door een geblokkeerde rug.

Bij de dames pakte Astrid Verhoeven uit met een kopstart, waarna ze zich in het tweede groepje nestelde. Desondanks Astrid nog maar pas terug voluit aan het trainen is na een griep, werd ze in Hannuit op karakter al 21e. Nu bouwt Verhoeven rustig verder aan de conditie richting de finale van de CrossCup.

Kadetten sterk op zwaar parcours

Ward De Cruyenaere kreeg net zoals zijn 67 concurrenten bij de miniemen jongens 2006 een wedstrijd over 1.250 meter voorgeschoteld. Ward vocht zich door de diepe Hannuitse modder naar een puike 53e plek. Joke De Cock deed het uitstekend bij de kadetten meisjes. Op het bochtige parcours snelde ze naar een knappe 18e plaats. In diezelfde wedstrijd werd Elin Vyncke niet veel later 38e op 74 starters.

Ook in Hannuit bevestigde Stan De Cruyenaere zijn knap winterseizoen. De atleet/wielrenner legde er beslag op de 6e plek. Niet veel later kwam Kobe Heremans ijzersterk als 13e over de meet. Tommy De Greef moest niet onderdoen voor zijn trainingsmaatjes en werd 23e. Ook Antoine Tordeur toonde zijn doorzettingsvermogen met een 49e plek op ruim tachtig deelnemers.

Grote delegatie scholieren

Bij de scholieren dames vonden Bente (35e) en Aiko Van Parys (38e) onderweg steun bij elkaar.

Ook bij de scholieren jongens vonden we zondag een grote delegatie atleten van de trainingsgroep van Sofie Deneyer terug. Nick Vereertbrugghen toonde zich met een 16e plaats de primus, voor Brent Siccama (63e), Rodrigo De Geyseleer (69e), Carsten Colphijn (72e) en Jonas Baut (77e).

De resultaten van deze CrossCup-manche kan je hier raadplegen:
http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/hannuit/uitslagen/

Komend weekend maken verschillende atleten van ons de kleine verplaatsing naar Vilvoorde. Tijdens het eerste weekend van februari vindt dan weer het provinciaal kampioenschap veldlopen plaats in Lennik.

Een selectie van onze senioren heren strijdt datzelfde weekend voor de Europese titel op de ECCC in het Portugese Mira. Op woensdag 31 januari wordt omstreeks 20.00 uur het team waarmee Olympic Essenbeek Halle naar het Europees clubkampioenschap afzakt, officieel voorgesteld op een persconferentie in het Olympicske.

Met dank aan Roel voor het verslag.

OEH DROOMT VAN KNALPRESTATIE OP HET EUROPEES CLUBKAMPIOENSCHAP VELDLOPEN

Sinds mensenheugenis vindt het Europees clubkampioenschap veldlopen plaats tijdens het eerste weekend van februari. De allereerste editie van deze European Champion Clubs Cup Cross Country vond plaats in 1962 en werd bij de heren gewonnen door de Engelse atletiekclub Derby and County AC. RFC Liège was 28 jaar geleden de laatste Belgische club die dit prestigieus kampioenschap won. Op zondag 4 februari 2018 valt de eer te beurt aan Koninklijke Olympic Essenbeek Halle om als Belgisch kampioen de driekleur te verdedigen in de wedstrijd bij de heren senioren. OEH mag alvast met behoorlijk wat ambitie afzakken naar het Portugese Mira, want met verschillende sterke atleten in de selectie, mag het stiekem dromen van een knalprestatie.

Koninklijke Olympic Essenbeek Halle selecteerde zes atleten voor deelname aan het Europees clubkampioenschap te Mira. Isaac Kimeli (23), Simon Debognies (21), Thomas De Bock (26), Robin Hendrix (23), Kenny Deneyer (31) en Philip Cortvriendt (23) zullen zondag 4 februari de strijd aangaan met atleten uit 22 andere Europese landen. Roel Stiens (27) en Joris Keppens (24) zakken als reserve-atleten mee af naar Portugal en staan paraat in geval van ziekte of blessure.

Samen met trainer Tim Moriau en kinesist Peter Laus zijn deze OEH-atleten erop gebrand om te knallen op de harde en snelle omloop in de Portugese kustgemeente Mira. Deze OEH'ers willen dan ook voor elkaar door het vuur gaan. "In tegenstelling tot de meeste wedstrijden is het een echt clubkampioenschap, waar dus de collectieve prestatie primeert. Het mooie daaraan is dat je elkaar onderling motiveert en het beste in elkaar naar boven haalt, waardoor je voor elke (kostbare) plek gaat vechten. Op organisatorisch vlak is het vergelijkbaar met een Europees kampioenschap cross en je start dus samen met je clubgenoten in een afzonderlijke startbox. Het hele teamgebeuren staat dus centraal. Dus wat het resultaat ook mag zijn, het wordt zeker en vast de ideale teambuilding!", blikt Simon Debognies vooruit.

Simon nam zelf al tweemaal deel aan een ECCC in de juniorencategorie, maar als het op ervaring aankomt, zorgt de 31-jarige Kenny Deneyer vast en zeker voor rust in het team. Ook hij staat te trappelen om naar Portugal te vertrekken. "Lopen is meestal een individuele sport en ondanks dat, zal het tijdens de wedstrijd ook ieder voor zich zijn. Toch starten we allemaal met dezelfde ambitie om een goede prestatie neer te zetten en zo geschiedenis te schrijven voor OEH, de Belgische atletiek en ORT", vertelt de leraar uit Sint-Genesius-Rode.

Tenslotte laten we het kennersoog van trainer Tim Moriau nog even een blik werpen op de kansen van onze OEH-heren. "Ik denk dat we een ploeg hebben die kan meedoen voor de medailles en op een goede dag misschien wel de gouden medaille kan winnen", klinkt het vol vertrouwen bij de coach.

Het Europees clubkampioenschap veldlopen vindt plaats op zondag 4 februari in het Portugese Mira. De wedstrijd bij de heren senioren wordt omstreeks 13.10 uur Belgische tijd op gang geschoten. Atleten uit 23 verschillende Europese landen krijgen 10.335 meter voorgeschoteld, verdeeld over 7 rondes. Het resultaat van de eerste vier clubatleten is bepalend voor de opmaak van het clubklassement.

Met dank aan Roel voor het verslag.

WEDSTRIJD IS LIVE TE VOLGEN OP 4 FEBRUARI 2018 VIA DEZE LINKKLIK HIER

16 PROVINCIALE TITELS VOOR OEH 

Nu alle lege cava- en champagneflessen netjes in de glasbol zijn gedropt – allen nogmaals een gelukkig, gezond en sportief 2018 gewenst trouwens – opnieuw tijd voor atletiek! Met op de eerste zondag van het nog kakelverse jaar al meteen een belangrijke afspraak in de gloednieuwe agenda: het PK Indoor. Onze OEH-atleten zetten 2018 alvast op voortreffelijke wijze in en keerden met niet minder dan 16 provinciale titels terug uit Gent. 

Vooral in de sprintnummers toonde onze club zich bijzonder succesvol, met al direct twee maal goud bij de kadetten meisjes: Evy Seghers won de 60m, Ines Gbedassi werd provinciaal kampioene op de 200m. Nog op de 200m, maar dan bij de senioren dames, mocht ook Kjenta Schets het hoogste podiumtrapje op. Lyne Camara (junioren dames) en Jitse Mievis (senioren heren) deden daar nog een geweldig schepje bovenop door allebei de ‘spurtdubbel’ (60m + 200m) binnen te halen. Op de 60m horden toonde Maxime De Neys (scholieren heren) zich de snelste man van Vlaams-Brabant, op de 400m wisten My-liên Loenders (kadetten meisjes) en Robin Degrève (senioren dames) eveneens de gouden plak binnen te halen. Daan Van Diest werd dan weer provinciaal kampioen op de 800m bij de senioren heren. 

Naast al dat gouden geblink en geglitter, wijzen we graag ook nog op de machtig mooie podiumplaatsen voor Evy Seghers (2e, kadetten meisjes), Britt De Vits (3e, kadetten meisjes), Jasper Spits (2e, kadetten jongens) en Adrien Loiseau (3e, scholieren jongens), allen op de 60m horden. Lynn Dozinel mocht een zilveren medaille ophalen na haar knappe prestatie op de 400m bij de scholieren meisjes. En Kjenta Schets werd mooi derde in de 60m-finale bij de senioren dames. 

Ook ‘goldrush’ bij werpers en springers 

Ook in de kampnummers presteerde OEH sterk. In het kogelstoten haalde topfavoriete Vanessa Sterckendries zoals verwacht de titel binnen bij de senioren dames, Dani Maluta had anderhalf uurtje voordien net hetzelfde gedaan bij de junioren dames. Nog in het kogelstoten was er ook een zilveren medaille voor Wout Dhaenens bij de scholieren jongens en brons voor Ruben Dhaenens bij de junioren heren. Nog meer OEH-succes viel er te noteren bij het hoogspringen, waar Bram Ghuys op overtuigende manier het goud greep bij de senioren heren en Maxime De Neys heel mooi tweede werd bij de scholieren heren. Onze polsstokspringers presteerden eveneens op… euh… hoog niveau: Nell Van Hansewyck werd provinciaal kampioene bij de senioren dames, Rowan Degrève (junioren heren) kreeg eveneens een kampioenenschildje overhandigd. Bij de scholieren jongens werd Maarten De Bruycker een zilveren medaille om de hals gehangen. 

Tot slot ook nog proficiat aan alle onze atleten die – deze keer! – geen podiumplaats konden bemachtigen, maar die er wel mee voor zorgden dat de passage van OEH in de Gentse Topsporthal allesbehalve onopgemerkt bleef. Dus ook dankjewel en bravo aan Lene Barbé (kadetten meisjes), Merel Bras, Leila Benamor, Amaryllis Brosens (scholieren meisjes), Dora De Haseleer (junioren dames), Dorien Van Diest (senioren dames), Ilian Benamor, Antoine Brosens (scholieren jongens), Liam Vandenbossche (junioren heren), Matthias De Cock en John Niyibizi (senioren heren).

Met dank aan reporter Jan

UITSLAGEN

OEH TALRIJK AANWEZIG IN HET PRINSENBOS 

Terwijl een flink deel van de grote OEH-familie afgelopen zondag aan de slag was op het PK Indoor in Gent (verslag daarvan elders op deze website), hadden vele andere clubgenoten gekozen voor de jaarlijkse cross van AC Grimbergen. Maar liefst 56 OEH’ers kwamen aan de start in het ijskoude Prinsenbos. Zo’n talrijke opkomst kunnen we vanuit de club enkel maar toejuichen. Bovendien lieten enkele van onze atleten zich opmerken met heel mooie prestaties. 

Yade Witterzeel (8e) en Lotte Chabert (10e) lieten het OEH-rood al meteen schitteren bij de eerstejaarsbenjamins meisjes. Ook Yana Verghote zette haar beste beentje voor en kwam in reeks 2 als 32e over de streep. Bij de benjamins jongens stond er in reeks 1 alweer geen maat op de beresterke Lenny Barra, die nog maar eens onbedreigd naar zijn zoveelste crosszege van deze winter snelde. Stan Criel werd erg knap 17e, met in zijn zog ook nog clubmaats Pierrick Van Bree (22e), Kobe Vergeylen (36e), Arthur Wauters (40e), Oscar Vanroose (44e) en Lars Borremans (52e). In de tweede reeks wist Arian Ismic (8e) een top 10-plaatsje te bemachtigen, ook Brecht Devillé (15e), Emile Vanroose (20e) en Lucas De Backer (37e) liepen een goede wedstrijd. 

Sterke lichting pupillen

Bij de pupillen kwamen twee van onze OEH-meisjes in actie: Roxane Dumalin werd 30e in reeks 1, Aster Pocket kwam als 21e over de finish in de tweede reeks. En dat we bij de pupillen jongens met een sterke lichting crossers zitten, werd eens te meer bewezen door de heren in kwestie. In de eerste reeks konden de verkleumde toeschouwers zich immers opwarmen aan een spannend OEH-onderonsje in de strijd om een mooie ereplaats. Mathieu Verhelle (6e) bleek deze keer de snelste, voor Timo Spits (7e) en Rowan Van Der Vinne (8e). Ook een dikke bravo voor Niels Van Bree met zijn 44e plek. In reeks 2 zorgde Lucas Barra voor de tweede OEH-zege van de dag en eindigden ook Twan Roelens (10e) en Lars Vermaut (13e) mooi voorin. Gauthier Loiseau (30e) deed het eveneens prima. 

Eva Dennison (22e) en Jana Steenhouwer (24e) zorgden voor de ‘female touch’ in de wedstrijden bij de miniemen. Voor de jongensploeg kwamen Nolan Huysmans (knap 10e), Ben Vermaut (38e), Jorben Van Der Vinne (45e) en Ruben Barbé (51e) in actie in reeks 1. Ingmar Vyncke (20e) was de enige OEH’er bij de tweedejaarsminiemen. 

Afstandscoach Sofie zag vervolgens Yana Pauwelyn naar een chique 7e plek lopen bij de kadetten meisjes. Elin Vyncke werd 16e, Babette Robberechts 19e en Ayco Witterzeel legde beslag op de 41e plaats. Ook twee van onze kadetten jongens finishten erg mooi in de top 10. Kobe Heremans werd 8e, Tommy De Greef kwam als 10e over de streep en jongere broer Jordi De Greef eindigde op de 42e stek. 

Mooie delegatie masters 

In de wedstrijd voor scholieren en masters 50+ dames hield Anna Deruyttere de OEH-eer hoog met een meer dan degelijke 16e plaats. Bij de scholieren jongens toonde Brent Siccama (20e) zich een zuchtje sneller dan ploegmaat Sen Van Poucke (21e), pas terug na maanden blessureleed. Jonas Baut kwam even later als 24e over de streep. 

Twee OEH-atletes namen deel aan de JSM-cross dames: Nele Tordeur eindigde op een 11e stek ‘overall’ en werd daarmee 5e bij de senioren dames. Amy Huylebroeck kwam als 29e over de streep, goed voor een 6e plaats bij de juniores. 

Bij de senioren heren kozen Jonathan Goedefroot (een knappe 9e plaats) en Wouter Mommaert (21e) voor de korte cross, terwijl Kevin Debremaeker in de hoofdwedstrijd van 9.380 meter als 20e over de eindmeet kwam. 

De wedstrijd voor junioren en masters heren lokte net geen 100 deelnemers en in die grote, bonte bende wist ons alziend oog toch maar mooi zeven van onze OEH-masters te spotten. Yves Buelinckx (38e) toonde zich de snelste clubgenoot van de dag, voor collega-masters Christophe De Backer (43e), Sam Moureau (56e), Erik Desmet (68e), Geert Schoonheydt (88e), David Tordeur (92e) en Gunter Basteleus (94e). Bij de heren masters 50+ tenslotte werden de OEH-kleuren op voortreffelijke wijze verdedigd door Patrick Nerinckx (27e) en Geert Vancraeynest (36e).

Met dank aan reporter Jan

UITSLAG

VLIEGMACHIENEN LISA, STAN, ISAAC en THOMAS

Ertvelde. Sinds mensenheugenis bekend als Eddy Wally-land, maar al bijna even lang ook het decor voor de traditionele Internationale Kerstveldloop, dit jaar al voor de 71e keer georganiseerd door het plaatselijke AS Rieme. Elke editie opnieuw een sterk bezette cross, met deze keer ook een flink aantal OEH-atleten uit de afstand-teams van trainers Sofie en Tim op de deelnemerslijst. Onze ploeg deed het – deze voelde u ongetwijfeld komen – gewèldig in Ertvelde. Wauw!

Dat onze OEH’ers niet naar het recreatiegebied Hoge Wal waren afgereisd om er de tango d’amore te gaan dansen met hun chérie, maar wel om hun uitstekende cross-vorm nog eens te etaleren, werd al snel duidelijk.
Ellen Seghers wist bij de miniemen meisjes nog enkele plaatsjes goed te maken na een minder gelukkige start, om uiteindelijk als 26e te finishen. Bij de eerstejaarsminiemen jongens bekroonde Ward De Cruyenaere zijn dappere gevecht tegen de stevige wind met een knappe 28e stek. In reeks 2 besloot Ingmar Vyncke hoog spel te spelen met een gedurfde blitz-start. Een iets te (over-?)moedige gok, zo bleek: Ingmar moest zich finaal tevreden stellen met een – ook al – 28e plaats.

Stan alweer ‘the man’

Drie van onze beloftevolle atletes stonden aan de start bij de kadetten meisjes: Yana Pauwelyn kwam als 17e binnen, Elin Vyncke legde beslag op de 25e plek en ‘slow starter’ Lene Barbé wist op het bochtige parcours nog een handvol concurrentes in te halen om uiteindelijk als 35e te finishen. Bij de kadetten jongens demonstreerde Stan De Cruyenaere nogmaals de suprematie die hij al een hele winter lang tentoonspreidt. Heel even hield Stan zich keurig aan de teamorders: “Geen kop pakken!”. Héél even maar, want nog voor het ingaan van de tweede ronde, lag de race al in een beslissende plooi. Met meer dan twintig seconden voorsprong op zijn ‘dichtste’ achtervolgers, haalde Stan voor OEH een eerste zege van de dag binnen.

Anna Deruyttere liep naar een knappe 13e plaats bij de scholieren dames. Bij de scholieren heren wist Nick Vereertbrugghen zich nog net in de top 10 te knokken en werd Brent Siccama zeer verdienstelijk 25e. Ook juniore Amy Huylebroeck deed het alweer voortreffelijk met een erg mooie 6e plaats.


Goud voor Isaac, zilver voor Lisa en Thomas

In de korte cross voor de heren, deed topfavoriet Isaac Kimeli gewoon waarvoor hij helemaal naar Ertvelde gekomen was: winnen. Een gemotiveerde Kimeli koos al meteen na het startschot voor de aanval en snelde onbedreigd naar de overwinning. Jonathan Goedefroot kwam na een sterke race als 10e over de meet, Daan Van Diest finishte op een knappe 14e plaats.

Ook Lisa Rooms sloot het jaar 2017 op prachtige wijze af, met een puike 2e plaats bij de senioren dames. En ook bij de senioren heren was er veel OEH-rood helemaal voorin te vinden: Thomas De Bock imiteerde Lisa door na een goed ingedeeld wedstrijd eveneens zilver mee te graaien, de sterke prestaties van ploegmaats Philip Cortvriendt (6e), Joris Keppens (10e) en Kenny Deneyer (11e) maakten het OEH-feestje compleet. Falko De Backer werd even later 22e, Wouter Mommaert 29e.

Bij de masters heren finishte Erik Desmet als 52e van de 88 deelnemers.

Jan Barbé

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Binnenkort...
Verjaardagen
24/06
Leen Ryckebosch
24/06
Clara Pirotte
24/06
Angele Carlier
24/06
Witse Heyns
25/06
Bram De Bremaecker

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com