O.E.H. - Koninklijke Olympic Essenbeek Halle VZW                                                       voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  June 2018  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Clubsponsors

OEH alweer sterk op dreef in Gent

Rond de kerstdagen is de Topsporthal in Gent traditioneel het epicentrum van de Belgische indooratletiek. Amper enkele dagen nadat onze benjamins, pupillen en miniemen er een pak PR’s in de wacht sleepten, was OEH op tweede kerstdag alweer in dezelfde arena te gast voor de Open Indoormeeting van Racing Club Gent Atletiek. Voor de atleten van ‘team Ellen & Kevin’ de eerste afspraak op de winterkalender en dus een uitstekende gelegenheid om alle geleverde trainingsarbeid eindelijk eens om te zetten in prestaties op een heuse wedstrijd. Ook nu weer werden tal van persoonlijke records aangescherpt.

De 60m bleek een bijzonder populair nummer bij onze kadetten meisjes. Niet alleen populair, maar ook erg succesvol bovendien. ‘Leading lady’ Evy Seghers dook voor het eerst in haar nog jonge sprintcarrière onder de 8 seconden, en liet met een nieuw PR van 7”94 de snelste tijd van het hele deelnemersveld noteren. Behalve Evy, zetten ook Ines Gbedassi, My-liên Loenders, Britt De Vits, Helena Huysman, Lene Barbé en Nele Siccama allen een nieuwe persoonlijke besttijd op de kortste spurtafstand neer. Ook op de 200m presteerden onze dames sterk, met nieuwe PR’s voor Evy, My-liên, Helena en Daphné Dozinel. Lene en Helena stapten tot tevredenheid van coach Gil met een nieuw PR uit de verspringbak, terwijl Britt de 60m horden had uitgekozen voor haar tweede nieuw recordje van de dag. Voor Roos Engels was het hele indoor-gebeuren een compleet nieuwe ervaring en zij presteerde prima op de 60m, 200m en in het verspringen. Zo te zien hebben we er een gemotiveerde en getalenteerde wedstrijdatlete bij… Helemaal op het eind van de lange namiddag/avond namen Joke De Cock en Lene ook nog deel aan de 800m, alvast even proefdraaien voor het komende PK Indoor van 7 januari was dat. Bij de kadetten jongens moest Jasper Spits de OEH-eer in zijn eentje hoog houden, maar hij kweet zich uitstekend van die taak. Jasper liep een nieuw PR (8”28) op de 60m en knoopte daar ook nog een erg mooie 9”73 bij zijn debuut op de ‘hogere’ horden aan vast.

Indrukwekkende Obasuyi

Bij de scholieren dames kwamen Merel Bras (60m en ver) en Lynn Dozinel (200m) in actie voor onze club, bij de scholieren heren nam Adrien Loiseau – met een nieuw PR (8”07) op de 60m en een knappe 9”50 op de horden – de OEH-honneurs waar.

Bij de junioren heren knalde Michael Obasuyi naar de zege op de 60m horden in een ronduit indrukwekkende 7”84. Ook zijn mooie tijd (7”18) op de 60m vlak is zeker het vermelden waard. Nog bij de junioren vestigde Rowan Degrève een nieuw PR (5m83) in het verspringen.

Zus Robin Degrève liet bij de beloften dames 9”18 noteren op de 60m horden, terwijl Jitse Mievis bij de beloften heren zijn ongelukkige valse start op de 60m wist uit te wissen met een knap nieuw PR (22”51) op de 200m.

Bij de senioren dames finishte spurtster Marilyn Alabiso met 8”16 slechts een handvol honderdsten boven haar eigen besttijd op de 60m. Op de 200m zette Marilyn 26”67 neer.

Jan Barbé

VROEG KERSTFEESTJE VOL PR'S 

Voor onze benjamins, pupillen en miniemen stond afgelopen zaterdag de eerste – en enige – indoormeeting van het winterseizoen op het programma. Een afspraak die ook bij een pak andere clubs uit alle hoeken van het land stond aangekruist blijkbaar, want de Gentse Topsporthal zat gezellig stampvol. Ook 27 OEH-atleten hadden zichtbaar goesting in wat actie zo vlak voor de kalkoen en de kroketten. Het werd voor onze jonge OEH’ers een vroeg kerstfeestje met een pak mooie prestaties en tal van persoonlijke records. 

Bij de benjamins meisjes spurtten Klara Huysman en Yade Witterzeel op de 60m naar exact dezelfde eindtijd (11”14). Yade nam ook nog deel aan het verspringen, haar sprong van 2m23 was goed voor de 23e plek. Bij de jongens kwamen clubgenoten Alexandre De Jonge, Arian Ismic, Emile Vanroose en Oscar Vanroose in actie. Alle vier combineerden ze kogelstoten met de 60m. Arian (10”53) toonde zich de snelste OEH’er van de dag, Emile was dankzij een nieuw PR (5m45) de beste kogelstoter van de vier. 

Ook bij de pupillen werden enkele persoonlijke records aangescherpt. Bij de meisjes snelde Maud Thoré naar een nieuwe besttijd (10”87) op de 60m en bij de jongens wisten ook Lars Vermaut (9”20) en Timo Spits (9”45) enkele honderdsten van hun spurtrecord af te pitsen. Ook Rowan Van Der Vinne en Luka Yondjouen Kouengoua kwamen in actie op de 60m. Lars en Luka zetten ook nog een goede prestatie neer op de 60m horden, terwijl Timo, Mathieu Verhelle en Milan Tse spierkracht en techniek lieten bewonderen in het kogelstoten. Een hoogtepuntje van de voormiddag was echter de tweede reeks van de 1000m, die met veel machtsvertoon gedomineerd werd door drie van onze OEH-jongens. Lars haalde het in een spannende spurt van zijn maatje Timo, Rowan eindigde kort daarachter mooi 4e. Resultaat: drie dikke, vette PR’s! In andere reeksen van de 1000m liepen ook Mathieu en Milan elk een knappe race.

Recordregen op 60m

De miniemen waren het sterkst vertegenwoordigd in Gent, met bij de dames La-my Loenders, de tweelingzusjes Ellen en Lotte Seghers, Fé Spits en Maïté Thoré. De zeskoppige heren-delegatie bestond uit Ruben Barbé, Jarne Boon, Stan Huysman, William Kalombo Wenu, Jorben Van Der Vinne en Ben Vermaut. En ook hier regende het PR’s. Vooral op de 60m werd het een erg succesvolle recordjacht voor onze atleten, met nieuwe besttijden voor Maïté (8”71), La-my (9”41), Ellen (9”83), Lotte (10”16), Jarne (9”46), William (9”59) en Jorben (9”89). Maïté en Ellen profiteerden van hun goede vorm om meteen ook hun records op de 60m horden wat scherper te stellen, terwijl La-My en Lotte sinds zaterdag kunnen pronken met een nieuw PR in het kogelstoten. Bij de jongens zette William een nieuw verspring-PR op de tabellen en beleefde ook Ben een leuke dag met nieuwe ‘personal bests’ op de 1000m en in het verspringen.

In de namiddag-sessie kwamen met juniore Dora De Haseleer, belofte Kevin Debremaeker en master Danny Querton nog drie clubgenoten op de piste. Dora volgde het goede voorbeeld van het jongere OEH-geweld en sprintte in de Gentse Topsporthal naar twee nieuwe indoor-PR’s: 8”30 op de 60m en 27”95 op de 200m. Kevin koos voor de 1500m waarin hij een chrono van 4’22”09 neerzette, Danny klokte 1’06”61 op de 400m.

Super verslag van Jan. Onze reporter ter plaatse !

UITSLAGEN

Belgische indoorrecords voor masters Henri Lenoir en Jean-Pierre Van Impe

Tijdens een indoormeeting te Obourg vestigde Henri Lenoir een nieuw Belgisch record M85 in het kogelstoten met een beste worp van 9m78.

Jean-Pierre Van Impe verbeterde zijn eigen Belgisch record M80 in het verspringen naar 3m91. 

Dikke proficiat !!

Omwille van "Putteke Winter" worden alle trainingen op vrijdag 12 januari 2018 afgelast.

Putteke Winter in Huizingen is een romantische wandeling langs de mooiste plekjes van het Provindiedomein Huizingen. De wandeling is sfeervol verlicht met kaarsen en vuurkorven.

Vertrek van 18u00 tot 20u45 aan de hoofdingang van het domein.

Link event

EK veldlopen: Simon Debognies en Robin Hendrix schitteren met top 10-plaats

De 24ste editie van het Europees kampioenschap veldlopen vond afgelopen zondag plaats in het Slowaakse Samorin. Nooit eerder vond een EK cross plaats op Slowaakse bodem. Terwijl het EK volgend jaar in Tilburg wordt georganiseerd, fungeerde dit jaar het achthonderd jaar oude Samorin als gaststad. Atleten uit veertig verschillende landen streden er om de medailles op en rond de paardenrenbaan van het X-Bionic Sphere, een megalomaan sportcomplex dat voorzien is van alle comfort met verschillende sportvelden, atletiepistes, fitnesszalen en een luxehotel.

Twee atleten van Olympic Essenbeek Halle werden geselecteerd voor deelname aan het EK cross. Simon Debognies en Robin Hendrix vertegenwoordigden de Belgische kleuren in de U23-categorie, waarin hun clubgenoot Isaac Kimeli zich vorig jaar tot Europees kampioen kroonde.

Voor Simon was het zijn vierde Europees kampioenschap veldlopen, Robin maakte zijn debuut op een internationaal kampioenschap. De beloften kregen 8.2 km voorgeschoteld op een razendsnel parcours met een snijdende wind, enkele kunstmatige heuvels en een bevroren waterbak als scherprechters. Dit alles op een steenworp van de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Zilveren medaille voor Belgisch team

Robin Hendrix en Simon Debognies startten net zoals hun Belgische ploegmaats Michael Somers en Dorian Boulvin heel attent bij de eerste twintig atleten. De Zwitser Luca Notti koos meteen het hazenpad, maar het volledige deelnemersveld volgde op enkele meters afstand en haalde na een achttal minuten wedstrijd de Zwitser opnieuw bij. Het Belgische viertal positioneerde zich voortdurend aan kop van de wedstrijd.

De Spanjaard Carlos Mayo, één van de topfavorieten voor de Europese titel, schudde een eerste keer aan de boom en trok het deelnemersveld uit elkaar. De vier Belgen volgden attent in de achtervolging. Een ijzersterke Dorian Boulvin knapte veel kopwerk op in deze ijzig koude weersomstandigheden. Simon en Robin slaagden erin om op geen enkel moment uit de eerste tien atleten van het deelnemersveld te verdwijnen.

Met nog anderhalve ronde te gaan vond de Italiaan Yemaneberhan Crippa dat zijn moment gekomen was. De Italiaan kreeg onder andere topfavoriet Mayo en Simon Debognies mee, terwijl ook Robin Hendrix zich opnieuw een weg naar voren knokte. Crippa ging furieus te keer, en kreeg vervolgens enkel de Fransen Gressier en Hay mee. Uiteindelijk trok Gressier aan het langste eind en kroonde hij zich tot opvolger van Isaac Kimeli. Zijn landgenoot Hay pakte zilver, de Italiaan Crippa moest zich tevreden stellen met brons.

Een sterke Simon vocht zich naar een mooie zesde plek en doet zo opnieuw twee plaatsen beter dan vorig jaar in Chia. Robin liep na een snelle laatste ronde naar een negende plek en finisht daarmee meteen in de top 10 op zijn allereerste internationaal kampioenschap.

Met deze sterke collectieve prestatie pakte het Belgische beloftenteam zilver.

BEELDVERSLAG SPORZA.BE

BEELDVERSLAG RING TV

Simon Debognies beste belofte op Gouden Spike

Jonathan Sacoor nipt tweede plaats

Op een gala in Sint-Truiden werd zaterdagnamiddag de Gouden Spike verkozen. Simon Debognies won de Gouden Spike voor beste belofte, maar kon zaterdag uiteraard niet aanwezig zijn aangezien hij daags nadien op het EK veldlopen in Slowakije de Belgische eer moest verdedigen.

De Gouden Spike wordt gekozen door een jury van atletiekjournalisten, gewezen nationale topatleten en bestuursleden van de KBAB. Simons ploegmaat Isaac Kimeli won diezelfde Gouden Spike voor beste belofte al in 2015.

Dit jaar maakten OEH-atleten Lisa Rooms, Isaac Kimeli, Simon Debognies en Jonathan Sacoor kans op een award.

Uiteindelijk was het Simon Debognies die de prijs voor beste belofte in de wacht sleepte. Hij krijgt deze prestigieuze award na verschillende topprestaties het afgelopen jaar. Zo werd Simon op het EK cross in Chia achtste bij de beloften en won hij er een teammedaille. Het zomerseizoen was een echte Grand Cru voor de atleet van OEH. Zo liep Simon de EK-limiet zowel op de 1.500m als op de 5.000m. In de finale van het Europees beloftenkampioenschap won Simon de zilveren plak. Jonathan Sacoor werd met het kleinste verschil gescheiden van Simon om de trofee in de wacht te slepen. Jonathan behaalde afgelopen zomer in het Italiaanse Grosseto de bronzen juniorenmedaille in de 400m vlak.

Simon werd zaterdagavond in Samorin in het hotel van de Belgische delegatie verrast met deze mooie trofee en dat gaf hem duidelijk vleugels. Zondagochtend snelde de Buizingenaar naar een schitterende zesde plek tussen de beste Europese beloften.

Jonathan Sacoor werd samen met zijn ploegmaats van de 4x400m verkozen tot team van het jaar op de Gouden Spike. De Belgian Tornados grepen op het WK in Londen nipt naast een medaille, maar bevestigden zo wel hun status van wereldniveau.

Nafi Thiam werd voor de vijfde keer op een rij verkozen tot winnares van de Gouden Spike. Bij de heren ging de prijs voor de tweede maal naar Philip Milanov.

OEH-BOYS STELEN DE SHOW

Had het bezoek van Sinterklaas aan ’t Olympicske van vorige vrijdag voor extra adrenaline gezorgd? Of stonden dankzij de bijhorende snoepsuikers de energiewaarden van onze jongste atleten meer dan op peil? Feit is dat er vorige zondag op de ROBA veldloop in Wespelaar weeral stevig werd gevlamd door onze clubgenoten. 19 kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen – en ook nog een handvol masters – hadden de trip naar het mistige, natte en kille Oost-Brabant gemaakt. Niet de allergrootste OEH-delegatie ooit, maar wel sterk genoeg om vier medailles en nog vijf bijkomende top 10-plaatsen binnen te rijven. 

De kangoeroes werden als eersten de zompige wei van Wespelaar in gestuurd. Bij de allerjongsten staat het loopplezier voorop en wordt er geen officiële rangschikking opgemaakt, maar toch is het altijd leuk om uit te kijken of er misschien nieuw crosstalent op komst is voor OEH. Indien snelle kerels Siebe De Backer en Swat Roelens flink hun best blijven doen op training, zit die kans er volgens ons dik in... 

De benjamins dan, waar Yade Witterzeel in haar eentje voor alle OEH ‘girl power’ van de dag moest zorgen. Gelukkig staat Yade elke cross opnieuw haar… euh… vrouwtje en eindigde ze ook nu weer erg knap voorin, een mooie 6e plaats werd het ditmaal. Komaan dames, crossen is fun! Volgende keer willen we erg graag wat meer meisjes aan de start. 

Barra-broertjes doen het weer, ook Timo en Rowan op het podium 

Weinig meisjes? Dan stelen onze stoere boys toch gewoon even de show? Al van bij de benjamins jongens was het ‘koekenbak’ voor onze club. In reeks 1 stond er immers alweer geen maat op Lenny Barra, die vlotjes naar zijn zoveelste overwinning snelde. Erg knap waren ook de 4e plaats van Loïc Roubertie en de 36e stek van Oscar Vanroose. In reeks 2 liepen Emile Vanroose (14e), Arian Ismic (22e) en Lucas De Backer (23e) een prima wedstrijd. 

Bij de pupillen werd de aanval op het podium pas echt ingezet. In reeks 1 kregen Timo Spits (2e) en Rowan Van Der Vinne (3e) dik verdiend een medaille om de hals en liepen ook Mayeul Dessain (6e) en Bernard Van Der Paal (28e) een knappe cross. Het tweede goud van de dag volgde bij de tweedejaarspupillen, waar Lucas Barra eventjes de stunt van zijn jongere broer overdeed en onbedreigd – er was zelfs genoeg tijd voor een ‘showke’ in de slotmeters – naar de zege liep. De sterke top 10-plaatsen van ploegmaats Lars Vermaut (6e) en Twan Roelens (9e) verdienen een even groot applaus. 

Dat er bij de miniemen geen hoofdrol in de voorste gelederen weggelegd was voor onze OEH-jongens, werd al meteen na de start duidelijk. Toch mogen ook Ben Vermaut (31e), Ruben Barbé (40e) en Jorben Van Der Vinne (43e) tevreden terugblikken op hun wedstrijd: de drie kameraden knokten voor wat ze waard waren en konden in de tweede wedstrijdhelft elk nog een paar van hun concurrenten remonteren. Dikke bravo voor hen en voor alle andere OEH-atleten! Plus een dikke merci aan trainsters Céline, Lise en Jolien voor de begeleiding van al dat jonge geweld. 

Ook vijf moedige masters vonden een kil middagje in een winderige weide (terecht) interessanter dan een knusse fauteuil en het zondagse stukje taart. Yves Buelinckx (21e), Christophe De Backer (23e) en Geert Schoonheydt (37e) vertegenwoordigden onze club bij de ‘jongere’ masters. In de categorie 50+ kwamen met Patrick Nerinckx (33e) en Geert Vancraeynest (47e) nog twee andere OEH’ers in actie.

Dank aan Jan voor het verslag

CrossCup Roeselare: Hendrix en Debognies verzekeren zich van EK-ticket

Daags na de CrossCup-manche van Roeselare wordt steevast de selectie bekendgemaakt waarmee België naar het Europees veldloopkampioenschap trekt. Toch geldt de veldloop in Roeselare niet als enige scherprechter. De Belgische EK-selectie wordt gemaakt op basis van de uitslag van de CrossCup-manche van Roeselare, de resultaten van de wedstrijden gelopen tijdens dezelfde winterperiode en de gerealiseerde tijden op de piste tijdens het voorbije zomerseizoen. Ook zal de selectie gebaseerd zijn op de slaagkans om individueel top 20 te lopen of in het landenklassement per ploeg top 6 te lopen. Zo staat te lezen op de website van de Vlaamse Atletiekliga. In Roeselare kwamen zondag maar liefst 26 atleten van Olympic Essenbeek Halle aan de modderige start. 

Stan oppermachtig 2.0

De overwinning van kadet Stan De Cruyenaere op de CrossCup-manche van Mol was allesbehalve een toevalstreffer. Dat onderstreept de poulain van trainster Sofie Deneyer door ook in Roeselare zijn leeftijdsgenoten het nakijken te geven. In de laatste rechte lijn van de wedstrijd over 2.800 m slaagde Stan erin om zijn laatste concurrent, Noah Kenteh, voor te blijven en zo zijn tweede CrossCup-zege van het seizoen binnen te halen. Ook Kobe Heremans (11e), Tommy De Greef (22e), Antoine Tordeur (32e) en Jordi De Greef (70) voelden zich in Roeselare duidelijk in hun sas.

Ook de kadetten dames leverden knap werk in een ijzersterk deelnemersveld. Babette Robberechts, Joke De Cock, Helena Huysman, en Lene Barbé finishten allen in elkaars buurt op de 2.500 m die ze voorgeschoteld kregen.

Ellen Seghers finishte bij de miniemen meisjes binnen de minuut van winnares Febe Desmet en zag haar knappe prestatie beloond met een 25e plek. Bij de scholieren dames trotseerde Anna Deruyttere de gure weersomstandigheden en werd 24e.

Nick Vereertbrugghen is sinds dit seizoen lid van OEH en toonde zich in Roeselare de snelste van een moedig OEH-trio. Nick kwam als 24e over de meet, Rodrigo De Geyseleer finishte als 44e en meteen hierna overschreed ook Carsten Colphijn de eindmeet.

Astrid bevestigt stijgend vormpeil, regels nekken Lisa

Lisa Rooms had zondag de vervelendste dag van de maand om een wedstrijd te lopen, hierdoor kon ze haar schitterende vorm niet etaleren in Roeselare. Toch vocht Lisa zich naar een derde plek bij de beloften. Astrid Verhoeven bewijst dat ze na enkele maanden gestructureerd trainen bij coach Tim Moriau al een puik niveau kan halen tussen de beste Belgische veldloopsters. Astrid liep een sterke race in Roeselare en werd tweede U23-atlete.

Nele Tordeur knokte zich tussen de beste Belgische juniores naar een dertiende plek. 

Cortvriendt bevestigt sterk seizoensbegin 

Op de korte cross liep Philip Cortvriendt een uitstekende race. Philip kwam na 2.800 m als vijfde over de meet. De overwinning ging, net zoals in Mol, naar Jeroen D'hoedt (CABW). Daan Van Diest werd in diezelfde wedstrijd 37ste. 

Hendrix en Debognies klaar om met sterke U23-ploeg te knallen op EK 

Soufiane Bouchikhi leek in Roeselare wel van een andere planeet te komen. Meteen van bij de start legde hij zijn concurrenten een verschroeiend hard tempo op. Simon Debognies en Isaac Kimeli maakten de tactische keuze om hun wagonnetje zo lang mogelijk aan dat van de RFC Luik-atleet te hangen, maar betaalden deze knalstart later in de wedstrijd cash. Isaac werd in Roeselare uiteindelijk vierde senior en Simon legde beslag op de vierde plek bij de beloften. Beide atleten verkeren in uitstekende vorm, maar konden dit door het wedstrijdverloop niet etaleren. 

Robin Hendrix bevestigde in Roeselare zijn goede vorm met een tweede plek bij de beloften. Tevens blijft Robin leider in het CrossCup-klassement bij de beloften. Op deze manier bevestigt Robin dat hij op het EK in Samorin samen met zijn sterke ploegmaats een mooie prestatie zou kunnen neerzetten. 

De Bock in zijn sas in Roeselaarse modder 

Ook al lag het parcours er zeker nog niet loodzwaar bij, toch speelde de regenval en de iets zwaardere wedstrijdomstandigheden in het voordeel van Thomas De Bock. Met een knappe derde plek bij de senioren bevestigt Thomas dat de conditie snor zit. "Ik kon dit tempo nog enkele rondes blijven lopen, juist die kleine tempoversnelling zat er vandaag net niet op", reageerde De Bock gelukkig na de meet. Ook Joris Keppens draaide in Roeselare vlot zijn rondes. Met een sterke 24e plek bouwt hij rustig verder aan een geslaagd winterseizoen. 

Kenny Deneyer presteerde op niveau en werd 27ste in het ijzersterke deelnemersveld op de lange veldloop in Roeselare. Roel Stiens liep voor het eerst een lange cross, werd niet gedubbeld en legde beslag op plek 44. 

Alle uitslagen van Roeselare kan je hier raadplegen. http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/roeselare/uitslagen/ 

Maandagavond maakte de KBAB de Belgische selectie bekend voor het EK veldlopen in Samorin. De volgende atleten zullen op zondag 10 december de Belgische kleuren verdedigen. 

MANNEN

Seniores: Bouchikhi Soufiane/RFCL * Tijtgat Lander/VAC

Beloften U23: Somers Michael/LYRA * Hendrix Robin/OEH * Boulvin Dorian/CABW * Debognies Simon/OEH

Juniores U20: Audah Ziad/CABW * De Smet Dries/LEBB * Heymans John/DCLA * Da Silva Lucas/RFCL * Van De Velde Tim/DUFF

VROUWEN

Seniores: Truyers Imana/CABW * Hanna Vandenbussche/AVR

Beloften U23: Scaunet Vanessa/CABW

Juniores U20: Deswaef Mathilde/WS * Nelissen Paulien/ACA 

Robin Hendrix en Simon Debognies zijn de enige OEH-atleten in deze selectie. Onder meer uittredend Europees beloftenkampioen Isaac Kimeli, Thomas De Bock en Lisa Rooms werden niet geselecteerd. 

 

NOLAN, AMY en NELE OP HET PODIUM 

Drukke tijden voor de afstandslopers van ‘team Sofie’. Na Braine vorige week en met de CrossCup-manche in Roeselare van volgend weekend ook al aangekruist op de kalender, trok alweer een mooie delegatie OEH-atleten afgelopen zondag naar Kortenberg voor de ACKO-veldloop ‘Memorial Jef Bogaerts’. OEH keerde huiswaarts met drie zilveren medailles, een pak goede prestaties en een tevreden coach Sofie. 

Kortenberg staat doorgaans synoniem voor een erg pittige omloop met stevige hellingen, snelle afdalingen en enkele ‘vettige’ modderstroken, en dat was dit jaar niet anders. De allerkleinste OEH’ers genoten van een weekendje rust na de openingscross in Braine, en dus waren het miniemen Ellen Seghers en Nolan Huysmans die in Kortenberg de spits mochten afbijten voor onze club. Ellen finishte op een erg mooie 7e plaats bij de tweedejaarsminiemen meisjes, Nolan zorgde even later voor nog heviger OEH-gejuich door naar de 2e plaats te snellen bij de eerstejaarsminiemen jongens. Bij de tweedejaarsminiemen jongens stonden Ingmar Vyncke en Ruben Colphijn aan de startlijn. Ingmar, vorige week nog knap 2e in Braine, had het deze keer iets lastiger en eindigde uiteindelijk op de 11e plaats. Ruben werd 17e

Bij de kadetten meisjes kwam OEH met vijf atletes aan de start. Babette Robberechts (6e) toonde zich de snelste clubgenote, op korte afstand gevolgd door Yana Pauwelyn (8e), Joke De Cock (9e) en Elin Vyncke (10e). Lene Barbé kwam als 16e over de streep. Joke gaf terloops ook nog even een nieuwe betekenis aan de uitdrukking ‘op kousenvoeten afkomen’, door op één spike te finishen! Kortenberg en modderstroken: het blijft een mooie traditie… Bij de kadetten jongens werden de OEH-clubkleuren verdedigd door de ‘De Greef brothers’: Tommy De Greef werd erg knap 7e, jongere broer Jordi De Greef finishte op de 25e plaats. 

RODRIGO - CARSTEN : 1-1 

Pas toen de dames en heren scholieren hun spikes uit de sportzak visten, maakten de regenbuien eindelijk plaats voor een schuchter herfstzonnetje. Bij de scholieren dames wist Anna Deruyttere (9e) nog net een top 10-plaats te bemachtigen, de altijd olijke en vrolijke ‘twin sisters’ Bente (11e) en Aiko Van Parys (13e) eindigden even verderop in het deelnemersveld. Bij de scholieren heren positioneerde Nick Vereertbrugghen zich van bij de start erg knap voorin, om finaal op een uitstekende 5e plaats te finishen. Brent Siccama werd 14e, en uitkijken was het ook naar de vooraf aangekondigde ‘race in de race’ tussen Rodrigo De Geyseleer en Carsten Colphijn . Deze keer kwam Rodrigo (16e) als overwinnaar uit het onderlinge duel, Carsten werd 17e. Mogelijk zaten Rodrigo’s nieuwe ‘superflashy’ spikes er voor iets tussen… Voor de geïnteresseerden: de tussenstand in de tweestrijd Rodrigo – Carsten is 1-1. 

De junioren en senioren dames gingen samen van start, met onder de deelneemsters ook onze OEH-ladies Amy Huylebroeck en Nele Tordeur. Nele liep lange tijd mooi mee voorin met de uiteindelijke winnares Kim Geypen (DCLA), maar moest zich in de slotfase tevreden stellen met de 2e plaats. Amy finishte een dikke minuut later erg knap op een 6e plaats ‘overall’, goed voor de zilveren medaille bij de junioren, na de sterke Kaat Bakelants van VAC. 

Drie OEH’ers trotseerden de Kortenbergse hellingen bij de masters 50+: Peter Basteleus kwam als 20e over de finish, Patrick Nerinckx (33e) en Kris Colphijn (34e) verkozen blijkbaar om netjes in mekaars buurt te blijven op deze toch wel uitdagende omloop.

Met dank aan Jan voor het verslag.

RESULTATEN

1 KEER GOUD,  5 MAAL ZILVER 

Voor de benjamins, pupillen en miniemen stond afgelopen zaterdag de allereerste cross-afspraak van het winterseizoen geprogrammeerd en de allerjongste OEH’ers waren dan ook talrijk afgezakt naar Braine. Ook behoorlijk wat atleten uit het afstand-team van coach Sofie hadden zichtbaar goesting in een middagje ‘vlammen in het park’. Voeg daar dan nog een handvol senioren en de gezellige ‘vaste kliek’ van de masters aan toe en dan krijg je als resultaat dat de prachtige herfsttinten in het Parc du Cheneau in Braine werden bijgekleurd met een flinke dosis OEH-rood. 

Mooi OEH-rood dat bovendien héél vaak voorin te bewonderen was! Al van bij de benjamins werd de toon gezet: bij de meisjes bevestigde Yade Witterzeel haar goede vorm van de voorbije weken door op een knappe 7e plaats te finishen. Ook Yana Verghote (16e) zette een prima prestatie neer.

Al direct een top 10-plek bij de meisjes? Dan kunnen de jongens niet achterblijven, moet Lenny Barra gedacht hebben en hij zorgde met een schitterende 2e plaats meteen voor de eerste OEH-medaille van de dag. Net als Lenny, liepen ook Brecht Devillé (12e), Carlo Grancini (19e), Mateo Martinez Garrigues (21e), Arian Ismic (28e), Marcel Ebraert (29e), Yann Gullner (38e), Gust De Greef (45e) en Seppe Deneys (49e) een erg mooie wedstrijd. Goed gedaan, mannen! 

OEH-time bij pupillen jongens

Bij de pupillen meisjes kwamen twee OEH-atletes aan de start: Danaë Loubers kwam binnen op een mooie 16e plaats en ook Pauline Anckaert (45e) mag zeker trots zijn op haar prestatie.

En dan was het eventjes ‘vollen bak OEH-time’ bij de pupillen jongens, waar Lucas Barra onbedreigd naar de zege snelde, Lars Vermaut knap tweede werd en Twan Roelens (5e) na een spannende eindspurt helaas net niet voor een volledig OEH-podium kon zorgen. Met daarbij nog de sterke prestaties van Mathieu Verhelle (9e) en Timo Spits (10e), eindigden er maar liefst vijf OEH’ers binnen de top 10. Ook Mayeul Dessain (18e), Gauthier Loiseau (27e) en Niels Van Bree (63e) verdienen een dikke proficiat! 

Ingmar Vyncke erg knap tweede 

Succes werkt blijkbaar aanstekelijk, want ook bij de miniemen maakte OEH een goede beurt. Bij de meisjes eindigde Ellen Seghers na een slimme race knap tiende, snel gevolgd door Eva Dennison (12e) en Fé Spits (14e). Verder liepen ook Catho Lucas (23e), Jana Steenhouwer (25e) en Lena Van Hal (37e) een mooie cross. Chique gedaan, dames!

Bij de miniemen jongens viel er helaas weinig te beginnen tegen de uiteindelijke winnaar, maar liep Ingmar Vyncke wel een dijk van een wedstrijd. Ingmar slaagde er heel knap in om zijn tweede plaats vast te houden, ondanks stevig opzetten van een achtervolgend groepje in de slotmeters. Even later haalde Nolan Huysmans (8e) een zoveelste top 10-plaats voor OEH binnen. Ook Ruben Colphijn (36e), Ben Vermaut (50e), Milan Maillard (56e), Ruben Barbé (57e) en Matteo Cedrone (60e) gaven het beste van zichzelf. En dat zien we bij OEH graag… 

Ook zilver voor Kobe Heremans en Amy Huylebroeck 

Bij de kadetten meisjes, die hun 1470 meter samen met de deelneemsters van de korte cross liepen, toonde Yana Pauwelyn zich de snelste OEH-atlete. Yana deelde haar race erg goed in en kwam uiteindelijk als 9e over de streep, net voor clubgenotes Elin Vyncke (11e) en Helena Huysman (13e). Ook Lene Barbé (17e) en Ayco Witterzeel (22e) mogen tevreden terugblikken op hun middagje Braine.

Nog eens tijd voor wat ‘good old OEH-time’ vindt u? Wel, dat vonden de heren kadetten ook. Kobe Heremans en Tommy De Greef nestelden zich dan ook van bij de start in de kopgroep en waren de hele race lang niet uit de voorste gelederen weg te slaan. Kobe moest het in de spurt nipt afleggen tegen een plaatselijke held, maar griste toch mooi de zilveren medaille en wat extra zakgeld mee. Tommy kwam, op enige afstand van de podiummannen, erg knap als 4e over de streep. Ook Antoine Tordeur (13e), Pieter Dierick (24e) en Jordi De Greef (26e) deden de OEH-clubkleuren alle eer aan. 

Ook bij de scholieren en junioren kwamen er nog wat OEH-atleten in actie. Bij de scholieren dames moest Emma Van Hoye in haar eentje de club-eer hoog houden, en ze deed dat met verve door op een mooie 8e plaats te finishen. Ook slechts één clubgenote bij de junioren, maar Amy Huylebroeck liep er wel vlotjes naar de tweede plaats. Bij de scholieren jongens – die samen met het snelle geweld van de korte cross heren het veld werden ingestuurd – was Carsten Colphijn (16e) de beste OEH’er, voor clubmaats Rodrigo De Geyseleer (19e) en Jonas Baut (23e). 

Bij de senioren heren finishte Falko De Backer (11e) net buiten de top 10. Wouter Mommaert legde beslag op de 19e plaats, Michiel Querton werd 26e.

Bij de masters dames kwam Anne-Marie Vastesaeger als 6e over de streep, bij de masters heren werd OEH vertegenwoordigd door Johan Van Hemelryk (20e), Peter Basteleus (23e), David Tordeur (25e), Gunter Basteleus (34e) en Ronny Hamelryck (37e). 

Met dank aan Jan Barbé voor het verslag.

RESULTATEN

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Binnenkort...
Verjaardagen
24/06
Leen Ryckebosch
24/06
Angele Carlier
24/06
Clara Pirotte
24/06
Witse Heyns
25/06
Anthony Cordaro

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com