O.E.H. - Koninklijke Olympic Essenbeek Halle VZW                                                       voor info mail naar: info@oeh.be

 Inschrijvingen geopend
28/08/2017 - 31/08/2017
VSK 3
Agenda
  August 2017  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Clubsponsors
Recente nieuwtjes...

KANGOEROES-BENJAMINS-PUPILLEN-MINIEMEN

Omwille van de organisatie van de OEH-sportkampen zullen er GEEN TRAININGEN zijn op woe 23, vr 25 en woe 30 augustus 2017

Foto's kamp juli: zie Media/Foto !

 

 

OEH PAKT GOUD MET TUUR en JONATHAN, BRONS MET KJENTA

Op zaterdag 4 maart nam onze club met 9 deelnemers deel aan het Belgisch kampioenschap indoor junioren en beloften en we namen 2 gouden en een bronzen medaille mee naar huis.

Onze enige kamper Ruben Dhaenens behaalde bij de junioren mannen in het kogelstoten een 8ste plaats met een worp van 12,42m.

Bij de junioren meisjes verbeterde Emmy Viaene haar pr op de 400m met meer dan een seconde tot 62'22".

Robin Degréve verbeterde haar seizoensbeste op de 400m tot 59'47" bij de belofte dames. In dezelfde categorie werd onze spurtrevelatie van deze winter Kjenta Schets 3de op de 200m met een tijd van 25'16" en dit na bijna 2 weken inactiviteit na blessure en een ongunstige baan.

Bij de beloften heren verbeterde Laurens François zijn seizoensbeste met 1 honderdste op de 200m tot 22'37 en werd 7de in de totaaluitslag.

In de junioren mannen categorie waren we het best vertegenwoordigd met 4 deelnemers waaronder onze 2 kanonnen Tuur en Jonathan.

Op de 60m hadden we 2 finalisten: Axel Viaene werd er 5de in 7'14" en Jitse Mievis 7de met 7'21". Jitse had in de reeksen wel zijn pr verbeterd tot 7'19".

Onze 2 toppers maakten de hoge verwachtingen waar en behaalden elk als eerstejaars junioren de gouden medaille.

Tuur Bras liep er zijn 2de wedstrijd van het seizoen en liep met 7'88" de 4de tijd aller tijden op de 60H. Mits een betere start in de finale was dit zeker een BR waard. Dit beloofd voor de zomer!

Jonathan Sacoor werd kampioen op de 200m met een mooie 21'78". Hij kan zijn prachtige wintercampagne afsluiten en mag ook hoopvol naar de zomer toe kijken!

Ook Axel Viaene liep in zijn derde wedstrijd van de dag naar een 6de tijd van alle deelnemers op de 200m met een seizoensbeste van 22'35".

Aan alle deelnemers nogmaals proficiat.

Met dank aan trainer Dirk voor het verslag.

Ring TV video wedstrijdverslag_1

Ring TV video wedstrijdverslag_2 

OEH WORDT 80 JAAR, MAAR IS JONG VAN HART EN SPRINGLEVEND

OEH, gaf gisterenavond tijdens een druk bijgewoonde persconferentie de aftrap van het jubileumjaar voor haar 80ste verjaardag. Bij deze gelegenheid werd onze nieuwe clubwedstrijdshirt voorgesteld in het bijzijn van onze sponsors. 

Ons feestcomité, onder de deskundige leiding van “onze” Gust, had deze super avond georganiseerd in ‘t Olympicske, het hart van de vereniging, waar de atletiekliefhebbers en sympathisanten van de club op de afspraak waren. 

Eregast en Olympisch kampioene Kim Gevaert samen met voorzitter Jean-Pierre De Staercke namen de aaneenschakeling van gezellige anekdotes over de clubgeschiedenis, over projecten die slechts dromen zijn, of toch realiteit kunnen worden, de voorstelling van onze beste club atleten in de nieuwe clubuitrusting ter harte.

Marc Sluys zorgde voor de een gezellige babbel en presentatie van de nieuwe sponsors en fotograaf van dienst, zorgde de ganse avond door, voor heel wat perceptie foto’s van onze atleten. 

Dit feestelijk gebeuren werd ook opgeluisterd in de aanwezigheid van politiek prominente gasten Dirk Pieters, Burgemeester van de Stad Halle, Peter Busselot, Schepen van Sport en Vlaams Minister Ben Weyts.

Deze gezellige en spetterende feestavond, waar iedereen verwend werd met een hapje en een drankje, werd één groot succes. 

Foto Bart Devillé

Foto Bart Devillé

Klik door naar het artikel op Editiepajot

Luisterfragment met voorzitter Jean-Pierre De Staercke

ISAAC UITSTEKEND IN DE CROSS-CUP TE DOUR 

Isaac heeft de zevende manche van de Cross Cup in Dour bekroond met een vlotte zege en kan zonder tegenslag zijn derde opéénvolgende eindwinst boeken in het regelmatigheidscirterium van de Cross-Cup.

Isaac Kimeli       Simon Debognies      Robin Hendrix

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang door de toch wel strakke wind op de Site de la Machine à Feu. Koen Naert trok het felst van leer en zo ontstond er en kopgroep met zeven man waaronder Isaac Kimeli en Simon Debognies. Op twee ronden van het einde moest vooraan metgezel Simon de rol lossen. Bij het ingaan van de laatste ronde, net voor het beruchte steile stuk, versnelde Isaac en slaagde erin een definitieve voorsprong uit te bouwen. Simon kreeg wat verzuringsgevoel in de benen en eindigde als zevende. 

Lisa Rooms startte behoedzaam in de lange cross. In de openingsronde vormde zich een kopgroep met een 10-tal atleten waaronder Lisa. In de tweede koershelft versnelde Louise Carton en alleen Stephanie Barnes kon nog een tijdje in haar tred blijven. Lisa kon dit strakke tempo niet aan en liep haar eigen wedstrijd verder. Zij eindigde op de negende stek. 

In de korte cross presteerde Robin Hendrix weer voortreffelijk. Alhoewel hij in de beginfase wat werd weggedrumd kon hij vlug de aansluiting krijgen in de kop van de wedstrijd. Bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Robin en alleen de latere winnaar Ali Hamdi en Ismael Debjana hadden de repliek te volgen. In de laatste 100m moest Robin nog net het onderspit delven en eindigde hij als derde.

Ook Joris Keppens, misschien wat te vlug gestart, liep zich in eigen tempo naar een tweeëntwintigste stek. 

PROFICIAT AAN IEDEREEN EN WIJ KIJKEN NU AL UIT NAAR HET HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP TE WACHTEBEKE !!

Vandaag hebben de OEH-atleten nog een indoorke gedaan. De Topsporthal van Gent zag ditmaal wat roder dan anders. De grotere opkomst OEH-atleten kunnen we alleen maar toejuichen!

De eerste wedstrijd startte reeds om 9u.30,  waardoor de atleten zeer vroeg uit de veren moesten. Maar het spreekwoord luidt: 'De ochtendstond heeft goud in de mond', dus hoopten we alleszins op mooie prestaties.

Mathieu Verhelle , tweedejaars benjamin, behaalde met een worp van 7,76 m de derde plaats bij het kogelstoten (1kg). 

                                                                                             

 Wisten jullie dat Nolan Huysmans bij de pupillen deze maand ook een clubrecord heeft gebroken? Bij het kogelstoten stond het oude clubrecord bij de pupillen op 8,04m. Hij gooide de 2 kg zware kogel zo'n 9,43 m ver.

Ook Jasper Spits (foto rechts) verbrak deze maand een clubrecord. Bij de 60m horden (84/5H/8) klokte hij  af op een mooie 9.67 sec.                                                     

Proficiat jongens! Ook aan alle andere atleten die deelnamen een welgemeende proficiat!

Een persoonlijk record breken is ook al een hele prestatie!

Bij MEDIA nog enkele sfeerbeelden van onze  jeugd.

Met 61 atleten en 16 begeleiders vertrok de jeugd van O.E.H. vrijdagavond 17 februari vol goede moed, gepakt en gezakt met de bus richting Herentals. Eens aangekomen in het verblijf en na het uitpakken van de koffers was het tijd voor een kort avondspel om nadien onder de wol te kruipen zodat we fris aan het weekend konden beginnen.

Zaterdagochtend stonden de atleten al vroeg klaar (misschien iets te vroeg voor sommige trainers) om aan de dag te beginnen. Na een stevig ontbijt was het tijd voor het eerste spel van de dag waarbij de atleten in kleine groepjes werden verdeeld en atletiek gerelateerde opdrachten moesten afwerken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het zwoegen tijdens de opdrachten was het tijd voor wat vrije tijd om nadien de buikjes te vullen met kip in zoetzure saus en rijst. In de namiddag was het tijd om andere atleten te leren kennen, iedereen werd in groepjes verdeeld met in ieder groepje atleten uit alle categorieën. Een reeks van plezante en grappige opdrachten moesten vervuld worden (wat grappige foto’s opleverde) om op die manier snoep te verzamelen om later die dag een snoephuisje te bouwen.

’s Avonds stonden er na het douchen lekkere croque-monsieurs op het menu die vlot binnengingen gevolgd door een spannend Cluedo-spel helemaal in het thema van het weekend ‘sprookjes’. Na het vinden van de moordenaar, het moordwapen en de moordplaats was het tijd om de beentjes los te gooien tijdens de fuif.

De volgende ochtend waren het kleine oogjes bij zowel de atleten als de begeleiders. Een laatste keer ontbijten, het pakken van de zakken en alles opkuisen stond als eerste op de planning. Nadien was het tijd voor de traditionele jeugdweekendcross volledig opgebouwd in de omgeving van het domein.

Nadat de atleten het beste van zichzelf hadden gegeven was het tijd voor lekkere en welverdiende hotdogs. Nog een klein massaspel in thema en dan was het tijd om huiswaarts te keren.Moe maar voldaan arriveerden we terug in Huizingen, de trainers vonden het een fantastisch weekend en we hopen dat de atleten er minstens evenveel van genoten hebben!

Wij kunnen al niet wachten om het volgende jeugdweekend te organiseren, hopelijk tot dan!

ISAAC WINT EN WORDT VLAAMS KAMPIOEN

Isaac heeft de zesde manche van de Cross Cup in Rotselaar op zijn naam geschreven en wordt hiermee Vlaams kampioen. Het werd tevens zijn derde zege in dit regelmatigheidscirterium.

Koen Naert nam onmiddellijk het roer in handen met in zijn zog Isaac, Simon en Souffiane. Gaandeweg de derde ronde en na een scherpe versnelling van Bouchikhi, gevat gevolgd door een oplettende Isaac Kimeli kregen wij twee leiders en werd het een spannende tweestrijd. In een prangende slotronde en in het zicht van de aankomst nam Isaac het initiatief en verwierf een 10-tal meter voorsprong. Souffiane kwam in de zandstrook opnieuw zeer sterk opzetten en nam een uitlopende Isaac bijna ten grazen op de eindstreep. Spijtig genoeg viel Souffiane bij aankomst en ontwrichte daarbij zijn linkerschouder. Wij hopen voor hem op een snel herstel.

Ook youngster Simon Debognies blijft ons iedere keer verbazen met zijn aardige prestaties. Hij finishte na een nauwlettende en uitstekende wedstrijd op de 5de plaats. Dit beloofd voor de toekomst.

Kenny Deneyer, in zeer goede doen, eindigt op de 16e plaats. Kenny zal er staan op het Belgisch kampioenschap !! 

In de korte cross was Robin Hendrix weer helemaal present. In een spannende sprint werd hij zeer knap 2de. Hopelijk blijft hij gespaard van blessure leed en zorgt hij nog vaak voor spannnende wedstrijden en prestaties. Dimitri Goedefroot legde beslag op de 67ste plaats. 

Bij de pupillen jongens eindigde Ward De Cruyenaere op een verdienstelijke 44ste plaats. Broer Stan De Cruyenaere zette zijn ambities kracht bij met een 25ste stek in de cadetten reeks.

PROFICIAT AAN AL ONZE DEELNEMERS ALSOOK AAN DE TRAINERS !!

Sporza video wedstrijdverslag

Ring TV video wedstrijdverslag

 

Op vrijdag 17 februari is er alleen training voor de 1e-jaars kangoeroes, geboren in 2011.

Voor de kangoeroes (geboren in 2010), de benjamins, de pupillen en de miniemen : GEEN TRAINING, wegens jeugdweekend.

Op 5 februari 2017 werd in Vlaams-Brabant het PK veldlopen betwist. De mooie, maar zware setting van  het stadspark Drie Fonteinen te Vilvoorde wist de atleten echter niet af te schrikken.

Dat we enthousiaste jeugd hebben, staat al langer buiten kijf. Als ik zeg dat ze tot veel in staat zijn, verbaas ik ook niemand meer. Toch wisten de aanwezige OEH-atleten weer te verrassen met mooie loopprestaties en zelfs enkele podiumplaatsen!

De kangoeroes meisjes gingen als eerste van start. De eerste OEH-atlete kwam als 2 de over de finish.

Lucas Barra veroverde bij de pupillen (2007) eveneens de 2de plaats.

Babette Robberechts kaapte op haar beurt bij de miniemen de 3de plaats weg en kon zo met de bronzen medaille huiswaarts keren.

De balans voor OEH: 1 zilveren en 1 bronzen medaille.

Volgend jaar gaan we voor goud ;)

Onze voorzitter, de trainers en de aanwezige supporters waren trots op zoveel jong talent!

Een dikke proficiat aan alle atleten!

Klik HIER voor de uitslag(pdf).

                     

JONGE MANNENPLOEG ZET KROON OP HET WERK 

Wij weten dat onze mannenploeg uit het goede hout gesneden en ambitieus is. Dit hebben Jonathan Sacoor, Tuur Bras, Axel Viaene en Laurens François bewezen met een schitterende zege in het Belgisch kampioenschap 4x200m indoor. Onze jonge ploeg kaapte de zege weg voor favoriet Excelsior Brussel in een tijd van 1:29.01 meteen ook een nieuw clubrecord dat maar liefst 20 jaar stand hield. 

Wij hadden ook podium ambities met onze damesploeg. Laëtitia Libert, Dorien Van Diest, Kjenta Schets en Lyne Camara waren gebrand op een klinkende prestatie. Maar op het laatste ogenblik had de ploeg af te rekenen met een kwetsuur van één van haar deelneemsters. Weet zeker dames: jullie beurt komt nog wel ! 

Welgemeende duim aan alle deelnemende atleten en de aanwezige coaches.

 

 

FLITSENDE ROOD-WITTE STERREN GESIGNALEERD

1 x GOUD – 2 x ZILVER – 1 x BRONS  

Met 21.66 (reeksen) en 21.63 (finale) op de 200m werd Jonathan Sacoor voor de eerste keer Kampioen van Vlaanderen alle categorieën. Hij komt hiermee op de zesde plaats aller tijden in de juniorencategorie. Tevens verbetert hij hiermee het 28 jaar oude clubrecord van voormalig Belgisch kampioen Bart Carlier.  
In een boeiende finale haalde Jonathan het nipt van Sven Van Den Bergh (AVKA). In diezelfde finale was er de knappe vierde plaats van Tuur Bras in 22.73, toch niet direct zijn favoriete afstand. In de reeksen klokte Tuur in 21.91 naar een nieuw persoonlijk record.

Jonathan      

Er kwam een fotofinish aan te pas op de 60mH bij de dames om de winnares aan te duiden. Na een zeer spannende race werd Dorien Van Diest de zilveren plaket toegewezen in een beste seizoenprestatie van 8.49.

Bram Ghuys zorgde voor een tweede zilveren medaille. Hij sprong 2m10 hoog. Menig supporter had een hoger stapje verwacht, maar in deze discipline moeten alle puzzelstukjes goed in elkaar passen.

Nell Van Hansewyck bezorgde OEH de vierde medaille op de kampioenschap. Nell werd verdienstelijk derde in het polsstokspringen met een seizoensbeste prestatie van 3m80.

Tevens bevestiging van de zeer goede en constante conditie van Kjenta Schets op de 60m in 7.95 en op de 200m met een persoonlijke besttijd van 25.14 (reeksen) en 25.19 in de finale.

Axel Viaene mocht eveneens terugblikken op een behoorlijke prestatie op de 60m vlak met 7.15 (reeksen) en opnieuw 7.15 (5de plaats in finale).

Robin Degrève kwam als eerste over de streep in haar 400m-reeks met een tijd van 60.79.

Niel Mory loste tevens de verwachtingen in bij het verspringen met een sprong van 6m27.

Nele Van Nerom gooide de kogel 12m39 ver. Goed voor een seizoensbeste.

Kevin Debremaeker nam het langere werk voor zijn rekening. Hij eindigde als negende in een tijd van 9.48.01 op de 3000m.

Welgemeende proficiat aan alle deelnemende atleten en de aanwezige coaches.

Met dank aan Johnny De Ceulaerde en Kim Lommaert voor de foto's.

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...
27/08/2017
PK Aflossingen
28/08/2017 - 31/08/2017
VSK 3
03/09/2017 10:00-18:30
BK Estafetten AC
09/09/2017 - 10/09/2017
BK CAD/SCHOL
10/09/2017
BK Estafetten Juniores
Verjaardagen
22/08
Valérie Mathieu
22/08
Lyana Sas
23/08
Sharon Debremaeker
23/08
Matthias Somerhausen
24/08
Carmen Torrez

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com