O.E.H. - Koninklijke Olympic Essenbeek Halle VZW                                                       voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  September 2018  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Clubsponsors
INFO 2

 

MAAK KENNIS MET OEH - INFO-MOMENTEN  

VRIJDAG 7

WOENSDAG 12, VRIJDAG 14 SEPTEMBER 2018

VANAF 18u00 

ATLETIEKPISTE HUIZINGEN

 

1 KEER GOUD,  5 MAAL ZILVER 

Voor de benjamins, pupillen en miniemen stond afgelopen zaterdag de allereerste cross-afspraak van het winterseizoen geprogrammeerd en de allerjongste OEH’ers waren dan ook talrijk afgezakt naar Braine. Ook behoorlijk wat atleten uit het afstand-team van coach Sofie hadden zichtbaar goesting in een middagje ‘vlammen in het park’. Voeg daar dan nog een handvol senioren en de gezellige ‘vaste kliek’ van de masters aan toe en dan krijg je als resultaat dat de prachtige herfsttinten in het Parc du Cheneau in Braine werden bijgekleurd met een flinke dosis OEH-rood. 

Mooi OEH-rood dat bovendien héél vaak voorin te bewonderen was! Al van bij de benjamins werd de toon gezet: bij de meisjes bevestigde Yade Witterzeel haar goede vorm van de voorbije weken door op een knappe 7e plaats te finishen. Ook Yana Verghote (16e) zette een prima prestatie neer.

Al direct een top 10-plek bij de meisjes? Dan kunnen de jongens niet achterblijven, moet Lenny Barra gedacht hebben en hij zorgde met een schitterende 2e plaats meteen voor de eerste OEH-medaille van de dag. Net als Lenny, liepen ook Brecht Devillé (12e), Carlo Grancini (19e), Mateo Martinez Garrigues (21e), Arian Ismic (28e), Marcel Ebraert (29e), Yann Gullner (38e), Gust De Greef (45e) en Seppe Deneys (49e) een erg mooie wedstrijd. Goed gedaan, mannen! 

OEH-time bij pupillen jongens

Bij de pupillen meisjes kwamen twee OEH-atletes aan de start: Danaë Loubers kwam binnen op een mooie 16e plaats en ook Pauline Anckaert (45e) mag zeker trots zijn op haar prestatie.

En dan was het eventjes ‘vollen bak OEH-time’ bij de pupillen jongens, waar Lucas Barra onbedreigd naar de zege snelde, Lars Vermaut knap tweede werd en Twan Roelens (5e) na een spannende eindspurt helaas net niet voor een volledig OEH-podium kon zorgen. Met daarbij nog de sterke prestaties van Mathieu Verhelle (9e) en Timo Spits (10e), eindigden er maar liefst vijf OEH’ers binnen de top 10. Ook Mayeul Dessain (18e), Gauthier Loiseau (27e) en Niels Van Bree (63e) verdienen een dikke proficiat! 

Ingmar Vyncke erg knap tweede 

Succes werkt blijkbaar aanstekelijk, want ook bij de miniemen maakte OEH een goede beurt. Bij de meisjes eindigde Ellen Seghers na een slimme race knap tiende, snel gevolgd door Eva Dennison (12e) en Fé Spits (14e). Verder liepen ook Catho Lucas (23e), Jana Steenhouwer (25e) en Lena Van Hal (37e) een mooie cross. Chique gedaan, dames!

Bij de miniemen jongens viel er helaas weinig te beginnen tegen de uiteindelijke winnaar, maar liep Ingmar Vyncke wel een dijk van een wedstrijd. Ingmar slaagde er heel knap in om zijn tweede plaats vast te houden, ondanks stevig opzetten van een achtervolgend groepje in de slotmeters. Even later haalde Nolan Huysmans (8e) een zoveelste top 10-plaats voor OEH binnen. Ook Ruben Colphijn (36e), Ben Vermaut (50e), Milan Maillard (56e), Ruben Barbé (57e) en Matteo Cedrone (60e) gaven het beste van zichzelf. En dat zien we bij OEH graag… 

Ook zilver voor Kobe Heremans en Amy Huylebroeck 

Bij de kadetten meisjes, die hun 1470 meter samen met de deelneemsters van de korte cross liepen, toonde Yana Pauwelyn zich de snelste OEH-atlete. Yana deelde haar race erg goed in en kwam uiteindelijk als 9e over de streep, net voor clubgenotes Elin Vyncke (11e) en Helena Huysman (13e). Ook Lene Barbé (17e) en Ayco Witterzeel (22e) mogen tevreden terugblikken op hun middagje Braine.

Nog eens tijd voor wat ‘good old OEH-time’ vindt u? Wel, dat vonden de heren kadetten ook. Kobe Heremans en Tommy De Greef nestelden zich dan ook van bij de start in de kopgroep en waren de hele race lang niet uit de voorste gelederen weg te slaan. Kobe moest het in de spurt nipt afleggen tegen een plaatselijke held, maar griste toch mooi de zilveren medaille en wat extra zakgeld mee. Tommy kwam, op enige afstand van de podiummannen, erg knap als 4e over de streep. Ook Antoine Tordeur (13e), Pieter Dierick (24e) en Jordi De Greef (26e) deden de OEH-clubkleuren alle eer aan. 

Ook bij de scholieren en junioren kwamen er nog wat OEH-atleten in actie. Bij de scholieren dames moest Emma Van Hoye in haar eentje de club-eer hoog houden, en ze deed dat met verve door op een mooie 8e plaats te finishen. Ook slechts één clubgenote bij de junioren, maar Amy Huylebroeck liep er wel vlotjes naar de tweede plaats. Bij de scholieren jongens – die samen met het snelle geweld van de korte cross heren het veld werden ingestuurd – was Carsten Colphijn (16e) de beste OEH’er, voor clubmaats Rodrigo De Geyseleer (19e) en Jonas Baut (23e). 

Bij de senioren heren finishte Falko De Backer (11e) net buiten de top 10. Wouter Mommaert legde beslag op de 19e plaats, Michiel Querton werd 26e.

Bij de masters dames kwam Anne-Marie Vastesaeger als 6e over de streep, bij de masters heren werd OEH vertegenwoordigd door Johan Van Hemelryk (20e), Peter Basteleus (23e), David Tordeur (25e), Gunter Basteleus (34e) en Ronny Hamelryck (37e). 

Met dank aan Jan Barbé voor het verslag.

RESULTATEN

STAN VERRAST MET EERSTE CROSS-CUP ZEGE

Afgelopen zondag vond de eerste individuele manche van de CrossCup plaats. Acht atleten van Olympic Essenbeek Halle trokken naar Mol om er het parcours rond het Zilvermeer te trotseren. Isaac Kimeli en Simon Debognies verschenen niet aan de start van de CrossCup van Mol, zij vertoefden immers nog in Zuid-Afrika op hoogtestage. Thomas De Bock, Lisa Rooms, Roel Stiens, Robin Hendrix, Philip Cortvriendt, Joris Keppens, Stan en Ward De Cruyenaere ploegden zich wel een weg door het mulle Molse zand.


De Cruyenaere zegeviert meteen
Bij de kadetten jongens wist Stan De Cruyenaere zijn 55 concurrenten te verslaan en mocht hij na 2.600m het zegegebaar maken. Met deze knappe overwinning bevestigt wielrenner-atleet Stan zijn sterk debuut van in Gent, toen liep De Cruyenaere immers nog de snelste chrono als slotloper. Nu bleek ook het zand in Mol hem zeer goed te liggen en finishte hij als eerste voor de Nederlander Ids Van Korven en Ward Janssens (ATLA). Bij de miniemen jongens snelde Ward De Cruyenaere naar een mooie 48e plek op 64 atleten.


Hendrix derde bij debuut op lange cross
Ter voorbereiding op de EK-selectiewedstrijd van Roeselare kozen Isaac en Simon ervoor om onder begeleiding van coach Tim Moriau in het Zuid-Afrikaanse Dullstroom een drietal weken te trainen. Thomas De Bock, Joris Keppens en Robin Hendrix bleven op Belgische bodem en liepen zondag de lange cross in Mol. Een ontketende Soufiane Bouchikhi koos meteen het hazenpad. Lander Tijtgat, die zijn comeback maakte na twee jaar inactiviteit, zette alleen de achtervolging in. Daarachter volgden Thomas De Bock, Robin Hendrix en Michael Somers, waarbij ook Dorian Boulvin zich niet veel later voegde. Bouchikhi pakte resoluut zijn eerste CC-zege van het seizoen, voor een ijzersterk terugkerende Lander Tijtgat. Robin Hendrix liep in Mol zijn allereerste lange cross ooit en snelde meteen naar een derde podiumplek. Hiermee werd Hendrix ook eerste belofte en staat hij aan de leiding in het regelmatigheidscriterium bij de U23-atleten. Thomas De Bock bewees dat de basisconditie snor zit en werd knap vijfde. Joris Keppens had een mindere dag en staakte de strijd vroegtijdig.


Rooms pakt leiderstrui
Bij de dames vocht Lisa Rooms voor wat ze zondag waard was op een parcours dat haar niet echt ligt. De Oost-Vlaamse werd veertiende rond het Zilvermeer. Lisa werd hiermee eerste belofte en komt zo, net zoals clubgenoot Robin, aan de leiding te staan in de CrossCup bij de beloften.
Op de korte cross liep Philip Cortvriendt een sterke wedstrijd. De overwinning ging naar Jeroen D'Hoedt, die uitzonderlijk voor de korte cross koos. Cortvriendt kon bijna de hele wedstrijd mee voorin strijden en werd zo knap vijfde, net na Belgisch recordhouder Ismael Debjani. Roel Stiens maakte zijn rentree in het individuele CrossCup-gebeuren en deed het naar zijn kwaliteiten zeer goed. Stiens werd 42ste op een parcours dat hem niet echt te vriend was.

Verslag Roel

MOOIE OEH-PRESTATIES BIJ EERSTE INDIVIDUELE VELDLOOP 

Onze eerste individuele cross was gisteren een feit. We trokken opnieuw met een mooie delegatie naar Heverlee om de wind en het mooie parcours te trotseren. Wat een vlak parcours leek te worden was toch niet waar. De atleten mochten verschillende malen 'den berg' oplopen. 

De namiddag begon uitstekend met een derde plaats voor benjamin Yade Witterzeel en een 13de plaats voor Danaë Loubers gevolgd door een 18de plaats voor Rune De Greef in de categorie pupillen meisjes.

Ingmar mocht als miniem voor onze groep de spits afbijten. Hij mocht 1550m afleggen. Na het zwoegen en zweten kwam hij uiteindelijk als 12e van de 21 deelnemers over de streep. 

Nadien was het aan de cadetten meisjes. JokeElin, Lene en gastloopster Aiko kregen 2170m voorgeschoteld. Joke en Elin namen een geweldige start, nu jammer dat het vakantie is want ze misten zich bij het tellen van het aantal ronde. Na een knappe tussenspurt moesten de meisjes nog een volledige ronde lopen. Ondanks alles deden de 4 cadetten het wel geweldig. Joke kwam uiteindelijk als vijfde over de streep, Elin als 10e , Lene als 16e en Aiko als 20e op 21 deelnemers. Jullie mogen echt fier zijn over deze prestatie.

Vervolgens stonden onze cadetten jongens aan de streep: StanTommyJordiPieter en Antoine kwamen zich ook weren tegen de wind. En ook zij deden het één voor één super! Zij moesten maar liefst 3020m afleggen. Bij de cadetten stonden maar liefst 27 deelnemers aan de start. Na een kopstart van Tommy waren er meteen enkele jongens afgescheiden, waaronder Stan en Tommy. Waarvoor een goede start al niet goed is. Voorin kreeg Stan gezelschap die het niet nodig vond eens over te nemen. En Stan kenende, die kan daar mee niet lachen, versnellen dus maar. En zo eindigde hij op een knappe eerste plaats. Tommy werd na een geweldige wedstrijd 8e, Antoine 13e en Pieter en Jordi kwamen in elkaars voetsporen binnen als 22e en 23ee. Zekere als eerste jaars moeten zijn hun mannetje staan. Pieter, ik vond het ook fijn dat jij er de eerste keer bij was, op naar meer. 

Na onze mooie wedstrijd bij de cadetten stonden de scholieren reeds aan de start. BenteAiko en Emma moesten ook 3020m afleggen. En ook hier werd gelopen voor het podium. Bente en Aiko liepen veel vlotter dan in Gent en dat werd ook beloond. Bente kwam als derde over de streep, super! Aiko nam de 5e plaats in beslap en Emma de 6e en dit op 10 deelnemers. Mooi gedaan meisjes! Vervolgens mochten Nick en Brent zich gaan bewijzen bij de scholieren. Hier is het lopen om te lopen en wachten staat hier niet op het programma. De jongens moesten maar liefst 3920m afleggen. En ook zij deden het voortreffelijk. Nick werd knap 6e en Brent 10e op 16 deelnemers. Goed gelopen jongens!

En als laatste was het aan Amy. Amy mocht als junior 4230m afleggen en kwam na een knappe wedstrijd als 7e junior van de 9 over de streep. 

Nele Tordeur behaalde een mooi resultaat door als vijfde te eindigen bij de senioren dames. 

Ook onze masters liepen zich in de kijker:

Anne-Marie Vastesaeger werd vierde bij de W50.

Christophe De Backer (27), Johan Van Hemelryk (32), Jeroen De Greef (34), Bart Loubers (37) en Bart Pierreux (44) in de categorie M35/M45 en Peter Basteleus (19) in de categorie M50. 

Met dank aan Sofie voor het verslag.

OEH zegeviert voor vierde maal op rij op CrossCup Relays

De veldrijders trotseren de modder al enkele weken, zondag was het tijd voor de veldlopers om ook hun seizoen te starten en dat deden ze met de eerste manche in het CrossCup-criterium. De Gentse Blaarmeersen vormde traditiegetrouw het decor voor de Relays, een aflossingsveldloop voor teams van drie atleten, met heel wat atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle aan de start.

Stan primus op 1.500m

Heel wat OEH-atleten verzamelden zondag rond de tent van onze atletiekclub. Na nog wat bemoedigende woordjes van ouders en supporters, waren het Kobe Heremans, Tommy De Greef en Stan De Cruyenaere die de spits afbeten bij de kadetten. Dit OEH-trio deed het uitstekend in de eerste veldloop van het seizoen en werd in een sterk deelnemersveld puik vierde. Stan klokte zelfs de snelste tijd van alle deelnemers op de afsluitende 1.500m. Ook Ingmar Vyncke, Jordi De Greef en Antoine Tordeur vochten een mooie strijd uit in en rond het zand. Ook dit dapper drietal verdedigde onze kleuren met verve. Joke De Cock, Elin Vyncke en Yana Pauwels nestelden zich op een comfortabele 28ste plaats op maar liefst 75 gemotiveerde teams bij de kadetten meisjes. Ook La-My Loenders, Daphne Dozinel en Ellen Seghers liepen elk een sterke wedstrijd in de zware weersomstandigheden die zondag eveneens van de partij waren.

Basteleus, Tordeur en Baut snelste 'werkmensen'

In de bedrijvencategorie slaagden OEH-atleten Gunther Basteleus, David Tordeur, die er net een marathon heeft opzitten, en snelle finisher Danny Baut erin om tweede te worden met hun team 'De Crepis'.

Vier op een rij

In een gure wind en vaak getrakteerd op grillige regenbuien, slaagden Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli er voor het vierde jaar op rij in om de eerste manche van de CrossCup te winnen. De heren van Olympic Essenbeek Halle toonden zich sterker dan de atleten uit Luik. Opmerkelijk is de derde plek voor het tweede team van OEH, bestaande uit Robin Hendrix, Philip Cortvriendt en Joris Keppens. Slotloper Robin Hendrix klokte de snelste tijd van alle deelnemers over 4.5 km op en rond de Blaarmeersen.

 Ook bij de heren senioren bewezen Daan Van Diest, Jonathan Goedefroot en Roel Stiens hun progressie van het afgelopen jaar. Dit trio legde beslag op een degelijke 47ste plek op 90 topteams. Michiel Querton, Wouter Mommaert en Falko De Backer werden niet veel later nog mooi 58ste.

Dames stranden aan voet podium

Bij de dames stond er geen maat op het Poolse team bestaande uit Paulina Mikiewicz, Katarzyna Rutkowska en Anna Gosk. Het eerste Belgische team werd het Waals-Brabantse CABW op de tweede podiumplek. Atletiekclub Herentals werd knap derde. Lisa Rooms strandde op de vierde plek samen met Nele Tordeur en kersvers OEH-atlete Astrid Verhoeven.

Gemotiveerde jeugdatleten op zwaar parcours

Lynn Dozinel, Babette Robberechts en Emma Van Hoye knokten zich naar een knappe 23ste plek bij de scholieren. Niet veel later kwam ook het team van Aiko Van Parys, Anna Deruyttere en Bente Van Parys moe maar voldaan over de Gentse eindmeet.

Ook bij de scholieren jongens vonden we zes straffe OEH-atleten aan de start. Maarten De Bruycker nam de openingsronde over 1.000m voor zijn rekening en gaf de aflossingsstok vervolgens door aan Brent Siccama. Na zijn 1.500m was het aan Nick Vereertbrugghen om een eerste maal te knallen in zijn rood wedstrijdshirt. In het tweede team opende Sebbe Paesmans de debatten, gevolgd door Carsten Colphijn en slotloper Jonas Baut.

Drie dappere juniores, Celia Crockaert, Britt Schoonheydt en Amy Huylebroeck, slaagden erin om na 5.500 m in relay-vorm knap 19de te worden. De heren junioren werden 38ste na inspanningen van Jannes Broigniez, Maxime De Bruycker en Thomas Engels.

Ook Danny Querton, Bart Pierreux en Peter Basteleus trotseerden het bochtige parcours aan de Blaarmeersen en werden uiteindelijk 57ste bij de masters.

Met dank aan Roel voor het verslag.

Wist u dat er in ons land meer dan 200 keer per dag wordt ingebroken in een woning? Naast de maatschappelijke kost van meer dan 350 miljoen euro per jaar, tast dit ook het algemeen veiligheidsgevoel aan. Hier kunnen we samen iets aan doen! Dit jaar wordt voor de vierde keer ‘1dagniet’ georganiseerd. Iedereen bewust maken van het belang van inbraakpreventie is hierbij het belangrijkste doel. Immers, door eenvoudige ingrepen kunnen we grote resultaten bekomen en inbrekers afschrikken. In het verleden zijn er al mooie en effectieve preventieve acties op poten gezet. Ook dit jaar roepen we op om hetzelfde te doen!

De actieweek loopt van 23 tot 29 oktober 2017.

Meer info is terug te vinden op website 1dagniet.be

7 manieren om inbrekers te ontmoedigen...

Afgelopen weekend werden de laatste provinciale titels in onze provincie uitgereikt.

Het minder gekende hamerslingeren en hamerwerpen had de eer om als laatste Provinciaal Kampioenschap te fungeren.  Racing Tienen was de gastheer van dit werperskampioenschap.

Hoewel het aantal hamerslingeraars en hamerwerpers niet spectaculair is, kon OEH toch niet minder dan 4 medailles mee naar huis brengen !

Dat Vanessa Sterckendries in haar geliefde discipline, het hamerslingeren, in België zeer weinig tegenstand ondervindt, mag de pret niet drukken : ze maakte in de Tiense ( suikerzoete ? ) regen haar favorietenrol waar, met een worp die over de 60 m ging.  Een zoveelste medaille in het prachtige seizoen 2017-2018.  Haar honger blijkt echter nog niet gestild, vermits ze zal trachten haar beste hamer voor te zetten voor de Franse club, waarmee ze nog een interclub mag afwerken op het hoogste Franse niveau. Wij wensen het haar in elk geval van harte !!!

Ook Manon Wyns won met enorm overwicht het hamerslingeren bij de juniores dames.  Met een worp van 34,96 m bleef ze met meer dan 13 meter voor de tweede in de stand.  Bravo, Manon. Bovendien verbeterde Manon haar persoonlijk record.  De vruchten van de vele intensieve trainingsuren werden hiermee geplukt !

Vader Jean-Luc Wyns vond ook dat hij zijn medaille verdiende : hij werd derde in het hamerwerpen met een hamer van 6 kg.  Hij gooide 34,92 m en werd daarmee 3e. De strijd was zeer spannend, want Jean-Luc was slechts een 3-tal meter verwijderd van het goud !

Tenslotte mocht Gil Steenhouwer het hoogste schavot beklimmen bij het hamerslingeren voor seniores heren.  Hij won zeer verdiend de gouden medaille na een worp van 36 m. Zonder baard en borstharen had hij misschien nog enkele centimeters verder kunnen gooien !

Kortom, tijdens de volgende kampioenenviering te Halle zal de zaal opnieuw blinken met OEH-medailles !!!

Naast de zon waren er ook enkele OEH- atleten die de Nijvelse atletiekpiste opwarmden. Vandaag vond namelijk het nationaal criterium plaats waar enkele geselecteerde atleten de kracht van de OEH- kleuren mochten tonen.

De benjamins, Timo Spits, Mathieu Verhelle en Dumalin Roxane beten de spits af.

Timo verbeterde zijn persoonlijk record op de 60m. met 9’’55 en dook hiermee met 2 tienden onder zijn besttijd. Roxane klokte af op 10’’21. Even later begon voor de benjamins jongens het hockeybal.

Mathieu brak zijn PR met een worp van 30m 98. Timo die ook deelnam, gooide de bal 29m 71 ver.

Roxane trok daarna opnieuw de aandacht bij het kogelstoten. Met een worp van 6m 82 mocht ze tevreden huiswaarts keren.

Voor de pupillen lieten Catho Lucas, Sofia Bouzid, Nolan Huysmans, Lars Vermaut en Fé Spits hun kunnen zien.

Catho en Sofia werden geselecteerd voor kogel en gooiden beiden voorbij de 8m. Catho gooide 8m05 en Sofia stootte net iets verder, een knappe worp van 8m18.

Nolan, de specialist op de werpnummers, behaalde zilver op discus met een worp van 27m 47. Bij het kogelstoten behaalde hij de bronzen medaille en wist de kogel zo’n 10m 57 ver te stoten. Dan werden de horden klaargezet. Fé en Lars begonnen dus maar met een stevige opwarming. De beentjes waren zeer goed opgewarmd want beide atleten deden het bijzonder goed.

Lars verbeterde zijn persoonlijk record op de 60m horden. De chrono liet een mooie 12 sec. verschijnen.

Fé liep nog iets gezwinder de horden over. Ze mag fier zijn op haar nieuwe besttijd van 11’’88.

Bij de miniemen toonde Jasper Spits hoe, het na nog iets meer ervaring, nog sneller kan. Tuur Bras die even een kijkje kwam nemen, wist nog even tijd te nemen om Jasper van een goede opwarming te voorzien. En dit loonde … Jasper stond in topvorm aan de startlijn. Hij liep de finale 80m horden in een toptijd van 12’’24! Daarmee eindigde hij op een fantastische tweede plaats en mocht bijgevolg de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Ook Maureen Wyns deed het zeer goed bij de miniemen meisjes; ze behaalde bij het speerwerpen een prachtige 5e plaats met een worp van 25m97. In het discuswerpen liet zij zich ook gelden: met een worp van 21m91 werd ze zeer verdienstelijk 12e. Ik wil hierbij ook vermelden dat Maureen sinds 8 augustus 2017 in het bezit is van het clubrecord bij het discuswerpen, met een worp van 24m79.

Daarnaast was er ook nog Siccama Nele die op kogel met een 9m 90 een mooie prestatie leverde.


Balans van de dag:

  • OEH ging met 3 medailles naar huis!
  • Een mooie ervaring rijker voor de atleten.
  • en topbegeleiding

 

Nogmaals dank aan Jolien, Bieke en Tuur voor het begeleiden van de kids!

Foto’s bij MEDIA

geschreven door: Cindy Lefever

Foto's en meer van de Erwinloop: zie Atleten/Masters-recreanten in het bovenstaand menu ...

Na een voor veel junioren en beloften lang en slopend seizoen vormde het Belgisch kampioenschap afgelopen weekend het einde van het pisteseizoen. Vele U20 en U23-atleten van onze club waren erop gebrand om nog een laatste keer te schitteren. Het BK vond immers plaats op de atletiekpiste van het provinciaal domein Huizingen. Wie beëindigde zijn pisteseizoen in schoonheid?

Bronzen Viaene

Op de 100m bij de heren trokken Jitse Mievis en Axel Viane voor de laatste keer dit seizoen hun rode OEH-wedstrijdshirt aan.  In de reeksen plaatsten beide OEH'ers zich met respectievelijk 11"17 en 11"20 vlot voor de finale. Daarin legde Axel Viane beslag op de derde plaats, Jitse Mievis werd verdienstelijk vijfde. Op de 100m bij de dames beloften liep Kjenta Schets naar een puike zesde plek in de finale. Bovendien liep ze naar een nieuwe persoonlijke besttijd. Kyna Missotten klokte 13"45.

Als laatste pistewedstrijd van 2017 koos Oost-Vlaming Thomas Engels voor de 800m. In een wedstrijd met 10 andere junioren zag het er lang goed uit voor Thomas Engels, tot hij op 100m van de finish een serieuze kwak moest incasseren van een concurrent. Hierdoor verloor Engels kostbare tijd en werd een mogelijke podiumplek hem meteen ontnomen. Op karakter slaagde Thomas er nog in om vierde te worden in 1'57"45. Ook Daan Van Diest koos bij de beloften voor de dubbele baanronde. In een relatief trage en gesloten wedstrijd wist Van Diest zich naar de zesde plaats te lopen. Kevin Debremaeker koos voor de 1.500m en finishte als negende bij de U23-atleten.

Zilveren Bras

Junior Tuur Bras slaagde erin om een sterk zomerseizoen te beëindigen met een zilveren medaille op de 110m horden. Michael Obasuyi toonde zich net een zucht sneller en greep de Belgische titel in Huizingen.

Gouden Sacoor en bronzen Schets

Op de 200m was geen enkele Belgische junior opgewassen tegen Jonathan Sacoor, dé revelatie van het afgelopen pisteseizoen. Sacoor greep de Belgische titel dan ook met beide handen en mocht na 21"35 het zegegebaar maken op zijn thuispiste. Axel Viane (22"35) en Jitse Mievis (22"63) vochten eveneens dapper. Bij de dames beloften pakte Kjenta Schets resoluut de bronzen medaille in een tijd van 24"95, meteen goed voor een nieuw pr.

Bronzen Degreve

Bij de junioren dames liep Emmy Viane op haar trainingspiste naar een puike tijd van 1'03"37. Robin Degreve mag het tussenseizoen ingaan met een bronzen plak om de hals. Degreve liep bij de beloften naar een puike derde plek in 58"27.

Gouden Mory

Enkel belofte Jarne Duchateau gooide zijn speer afgelopen zondag verder dan OEH-atleet Niel Mory. Met een winnende worp over 61.17m versloeg hij alle junioren en kroonde hij zich voor eigen publiek tot Belgisch kampioen. In het polsstokspringen raakte Nell Van Hansewyck na drie pogingen dan weer niet over de beoogde 3.50m. Manon Wyns kende meer succes en werd met een mooie worp over 36.51m zevende in het speerwerpen bij de dames junioren.

De complete uitslag van het BK voor junioren en beloften kan u hier raadplegen: Liveresults overzicht  of op deze OEH-website-pagina

Foto's (deel1)  -  Foto's (deel2)  -  Franstalige TV reportage (TV LUX)

YOUNSTERS MANNEN BELGISCH KAMPIOEN A.C. AFLOSSINGEN 4x200m 

Geteisterd door kwetsuren en herexamens is O.E.H. er toch in geslaagd om(maar) drie ploegen af te vaardigen om deel te nemen aan deze kampioenschappen. Tot spijt ontbraken onze afstandlopers om op een ontspannen en in een amicale sfeer de clubkleuren eens in de verf te zetten! Het is eens iets anders, zo'n kampioenschap. Voor de middag kwamen enkel onze cadetten meisjes in actie. Zij hadden vorige week tijdens de Provinciale kampioenschappen een schitterende prestatie neergezet met 50.60 sec als eindtijd. Deze tijd deed vermoeden dat zij als eerstenjaartjes een woordje konden meespreken op nationaal vlak. De eerste kennismaking met een Belgisch kampioenschap met knikkende knieën en slappe benen, een winderige piste en wat mindere wissels hadden tot gevolg dat ze een tijd van 51.44 liepen. Dit was 3 honderdsten te kort om het nog eens over te mogen doen in de finale mede door het feit dat de accommodatie van Lyra maar beschikt over 6 banen rondom.                                                                                                                            

MEISJES CADETTEN - 4 x 100 METER - Reeks:3 - 2 OEH 51.44

1690 Descheemaeker Luca 02  -  1179 Loenders My-Liên 03 -  1181 Seghers Evy 03 -  1754 De Vits Britt 03

   

Om 13u30 was het de beurt aan onze 'mannen' in de reeksen van de 4x200m. Doel was om de finale te bereiken zonder al te veel energie te verbruiken en tegelijkertijd een tijd te lopen om een goede baan te krijgen in deze finale. Een moeilijke combinatie als je er over nadenkt. Ze hebben de klus geklaard in een tijd van 1.27.28 en drie van de vier beweerde dat ze op 'reserve' gelopen hadden. De dichtste belagers volgden op bijna 2 seconden maar die hadden wellicht ook niet alles gegeven, meer nog, het Brusselse RESC konden het zich permitteren om 2 frisse mannen in te zetten tijdens de finale.

MANNEN ALLE CATEGORIEEN - 4 x 200 METER - Reeks:2  - 1 OEH 1:27.28

553 Bras Tuur 99 - 3310 Francois Laurens 96 - 863 Sacoor Jonathan 99 - 857 Viaene Axel 98

Voor de finale van start ging kwamen om 17u15 onze meisjes (en één vrouw) in actie tijdens de rechtstreekse finale van de 4x400m. Onze ploeg kwam uit in de laatste en op papier snelste finalereeks. AC Waasland leek na drie aflossingen onbedreigd naar de overwinning te lopen maar daarachter losten de onzen de rol niet in strijd voor de andere medailles. Onze youngsters zorgde ervoor dat ze steeds aansluiting bleven houden met de groep (3 ploegen voor 2 medailles) en Laetitia Libert (38 jaar oud maar lang niet versleten!!!) zorgde voor suspens door in de laatste 50m haar twee belagers ter plaatse te laten en naar de zilveren positie te snellen.                                                                                                                                                             VROUWEN ALLE CATEGORIEEN - 4 x 400 METER - Finalereeks:3 - 2 OEH 3:52.18 BK 2

1697 Schets Kjenta 97 - 2049 Degreve Robin 97 - 3798 Camara Lyne 00 - 4335 Libert Laetitia 79

Het laatste nummer van de dag was de finale van de 4x200m. Onze mannen jongens gingen voor een medaille én een puike tijd. Het lange wachten werd beloond en het werd nog beter dan verwacht: Goud in een tijd van 1.26.29, oftewel de 9de tijd aller tijden in België. Maar het moet gezegd, dit maal was het geluk aan onze zijde doordat RESC een slechte wissel had. Maar dit hoort er nu eenmaal bij een estafetten! De stok moet mee over de meet!                                                                                                                               De eindtijd laat vermoeden dat de Brusselaars het niet onder de markt zouden gehad hebben om onze gasten te verslaan.

MANNEN ALLE CATEGORIEEN - 4 x 200 METER - FINALE - 1 OEH 1:26.29 - 2 USBW 1:28.33 - 3 ACHL 1:29.63 

Met dank aan Dominique Bras

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Binnenkort...
Verjaardagen
19/09
Emanuel Vanweddingen
19/09
Line Steenhoudt
19/09
Camille Paepe
19/09
Wilfried Lauriers
19/09
Chelsey Vanheste

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com