KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  March 2019  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Clubsponsors
INFO

INSCHRIJVING SPORTKAMPEN 2019

 

PAASKAMP 2019 - KLIK HIER  -  INFO 

 VSK1 - 2019 - KLIK HIER  -  INFO

 VSK2-2019 - KLIK HIER  -  INFO

 

GEZONDHEIDSFICHE SPORTKAMP

 

 

HELAAS GEEN FINALE VOOR OEH-JEUGD

Afgelopen weekend stonden de regionale voorrondes van de Beker van Vlaanderen (BVV) voor pupillen en miniemen op het programma. De BVV – soms ook ‘interclub’ genoemd – is een competitie waarin de verschillende atletiekclubs van Vlaanderen het in teamverband tegen elkaar opnemen. De beste twee clubs van elke voorronde of ‘match’ plaatsen zich voor de finale. 

7e plaats voor meisjesteam 

De meisjes van OEH hadden op zaterdag 21 april afspraak in het Sport Vlaanderen-centrum in Oordegem. Ons team bestond uit de volgende atletes: het viertal Roxane Dumalin, Danaë Loubers, Norah Meere en Maud Thoré bij de pupillen en La-my Loenders, Héloïse Loiseau, Ellen Seghers, Lotte Seghers en Fé Spits bij de miniemen. Een eerder kleine, maar wel bijzonder gemotiveerde selectie jongedames. 

Meest in het oog springende prestatie bij de pupillen was de chique 4e plek van Roxane Dumalin in het kogelstoten. Danaë Loubers en Maud Thoré lieten allebei een mooie tijd noteren op de 1000m, en ook de 4x60m-aflossing ging goed. Bij de miniemen had Ellen Seghers duidelijk een ‘lekker’ dagje, met een zege in het speerwerpen, een knappe 3e plek in het kogelstoten en een nieuwe toptijd op de 300m. Fé Spits presteerde dan weer sterk op de spurtnummers (60m horden, 80m en 150m). Onze OEH-meisjes sprokkelden 112 punten bij elkaar, daarmee eindigden ze op een 7e plek. Knap gedaan, dames!

Jongens eindigen als 4de

Op zondag 22 april trokken 14 OEH-jongens naar hun BVV-match in Lebbeke: de pupillen Lucas Barra, Gauthier Loiseau, Timo Spits, Toon Stoffels, Rowan Van Der Vinne, Mathieu Verhelle, Lars Vermaut en Luka Yondjouen Kouengoua en de miniemen Ruben Barbé, Jarne Boon, Simon Vanderouderaa, Ben Vermaut en Ingmar Vyncke. De geblesseerde Jorben Van Der Vinne was meegereisd als enthousiaste supporter. 

Vooral onze pupillen verkeerden duidelijk in supervorm: op elk onderdeel eindigde er een OEH’er in de top 3. Uitschieters waren de overwinningen van Lars Vermaut (60m, 60m horden en hoog), Mathieu Verhelle (hockeybal), Lucas Barra (1000m) en de prachtige races (1e en 4e plaats) van onze beide 4x60m-teams. Bij de miniemen zorgden Ben Vermaut (300m en ver), Simon Vanderouderaa (kogel) en Ingmar Vyncke (1000m) voor de ‘dikste’ punten. Ook hier deed onze aflossingsploeg (4x80m) het uitstekend. OEH verzamelde in totaal 154 punten, goed voor een 4e plaats. Proficiat mannen!

Verslag: Jan

Foto's via rubriek Multimedia met dank aan papa Loiseau

HENRI LENOIR IS 2 x EUROPEES INDOORKAMPIOEN

Master HENRI LENOIR (M85) voegt twee titels van EUROPEES KAMPIOEN toe aan zijn reeds zeer indrukwekkend palmares.

In Madrid behaalde Henri de gouden plak zowel op de 60m (9"97) als deze op de 200m (37"68).

De statistieken wijzen uit dat Henri met beide prestaties dit jaar de nummer 1 is op wereldvlak.

Dikke proficiat Henri !!! 

          

BELGISCH KAMPIOENSCHAP CADETTEN/SCHOLIEREN:

NET GEEN PODIUM VOOR DE NEYS, SEGHERS EN LOENDERS

Daags na de junioren en beloften, verzamelden de beste Belgische cadetten en scholieren in de Flanders Sports Arena voor hun nationaal kampioenschap. Negen atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle zetten er hun beste beentje voor.

Op de 60m horden voor cadetten meisjes liep Britt De Vits naar 9"73. De Vits bewijst ook zonder de horden snel te vorderen. Zo klokte ze op de 60m vlak 8"43. Jasper Spits kon zijn race over de horden spijtig genoeg niet beëindigen.

Bij de scholieren jongens snelde Maxime De Neys in de reeksen naar een vierde plek en een tijd van 8"54. Evy Seghers won haar reeks bij de cadetten over 60m overtuigend in 7"97. In de finale viel ze maar net naast het podium met een puike chrono van 7"98.

Ook Esther Van De Roy deed het uitstekend in Gent. Ze klokte met 8"03 meteen de tweede tijd in de derde van zes reeksen bij de meisjes scholieren. Merel Bras kwam in actie in de vijfde reeks en noteerde een prestatie van 8"46.

Op de 400m snelde cadet My-Lien Loenders naar een knappe vierde plek. Met een tijd van 61"22 kwam ze maar net te kort voor het podium op dit BK. Ook Lynn Dozinel koos voor de 400m. De OEH-scholiere liep in een tijd van 61"18 naar de derde plek in haar reeks. Ines Gbedassi klokte 26"58 op de baanronde en werd daarmee tweede in haar reeks.

De volledige resultaten kan je HIER raadplegen.

Gepost door Roel.

JONATHAN SACOOR EN BORLEES PAKKEN BRONS OP WK

De Arena in het Engelse Birmingham daverde zondagavond op haar grondvesten tijdens de finale van de 4x400m bij de heren. Een seismoloog zou vast en zeker ook in België, en meer bepaald in de regio Halle, een kleine aardbeving waargenomen hebben. Menig sportfanaat sprong immers recht toen Kevin Borlée zich als slotloper over de eindmeet gooide.

Coach Jacques Borlée opteerde net zoals in de halve finale voor de volgorde Dylan Borlée - Jonathan Borlée - Jonathan Sacoor - Kevin Borlée. Het Belgische kwartet, met OEH-atleet Jonathan Sacoor, nam het in de finale van de 4x400m op tegen de Verenigde Staten, Polen, Trinidad & Tobago, Tsjechië en Groot-Brittannië.

Dylan Borlée nam de eerste dubbele baanronde voor zijn rekening en lanceert broer Jonathan in derde stelling. Trinidad & Tobago komt op dat moment stevig opzetten, waardoor België een plaatsje moet prijsgeven. Dan is het tijd voor de 18-jarige Jonathan Sacoor van Olympic Essenbeek Halle. Hij weet te consolideren en lijkt de achterstand op Trinidad zelfs een beetje kleiner te maken. Slotloper Kevin Borlée pakt vervolgens uit met dé inspanning van de race. In de laatste 50 meter slaagt hij in een op het eerste zicht onmogelijke opdracht: hij haalt de atleet uit Trinidad & Tobago in extremis terug en gooit zich over de meet. Na enige aarzeling komt de officiële uitslag op het reuzegrote scorebord in Birmingham: BRONS voor België!

De knappe chrono van 3'02"51 is tevens meteen een nieuw Belgisch record. De Polen verrasten en kroonden zich tot wereldkampioen, dat in een fenomenaal nieuw wereldrecord van 3'01"77. Topfavoriet Amerika moet zich tevreden stellen met zilver.

Dank aan Roel voor het verslag.

Verslag SPORZA: KLIK HIER

Verslag RING TV: KLIK HIER

 

BELGISCH KAMPIOENSCHAP INDOOR JUNIOREN en BELOFTEN: 

1x goud, 6x zilver en 2x brons

Terwijl Jonathan Sacoor zich met de 5e snelste chrono van de 32 atleten in de halve finale van de 4x400m plaatste voor de wk-finale samen met zijn Borlée-makkers, schitterden ook heel wat clubgenoten op het Belgisch indoorkampioenschap voor junioren en beloften.

Van Hansewyck springt naar zilver

Drie weken geleden sloeg Nell Van Hansewyck haar voet om. Daardoor zag ze haar deelname aan het BK AC én studenten in rook opgaan. Op het Belgisch kampioenschap voor beloften sprong ze afgelopen zaterdag dan ook op korte aanloop om geen risico te nemen. Dat leverde Nell een sprong over 3.70 m op. Deze succesvolle sprong bezorgde haar de zilveren medaille. De beloftentitel in het polsstokspringen ging naar Melanie Vissers (ATC) die een sprong over 3.85 m lukte.

Ruben D'haenens werpt zich naar zilver

Junior Ruben D'haenens bezorgde OEH een nieuwe medaille. De 19-jarige kogelstoter pakte overtuigend zilver dankzij een worp naar 14.43 m. De Belgische juniorentitel ging naar Kasper Verbeylen (DCLA) met 15.03 m.

Tuur Bras pakt zilver én brons

Tuur Bras en Michael Obasuyi plaatsten zich in de reeksen met respectievelijk 7"95 en 7"94 voor de finale van de 60 meter horden voor junioren. In die juniorenfinale wist Tuur naar brons te snellen in een tijd van 7"83. Michael moest de strijd onderweg staken. Na de valse start van een concurrent raakte Tuur maar moeilijk in zijn ritme bij het tweede startsein. Op de 200m pakte Tuur Bras zilver in een tijd van 22"09. "Op 40m van de meet maak ik een misstap waardoor ik helemaal door mijn been zak. Anders had een snellere tijd en wie weet misschien wel goud er ingezeten", vertelt Tuur na de race. RESC-atleet Amine Kasmi pakte de Belgische juniorentitel in 21"84. Bij de beloften klokte Laurens François 22"57 en Jitse Mievis 22"35.

Jitse Mievis Belgisch kampioen in nieuwe persoonlijke besttijd

Jitse Mievis zorgde vorige week nog voor een topprestatie door zilver te pakken op het Belgisch studentenkampioenschap. Hij deed dat toen in een knaltijd van 6"90, meteen een serieuze verbetering van zijn persoonlijk record. Amper een week later doet de atleet uit Beersel nog beter!

Op het BK voor beloften is Jitse Mievis erin geslaagd zich tot Belgisch kampioen te kronen op de 60m. Jitse deed dit in alweer een nieuwe persoonlijke besttijd. Ditmaal stopte de chrono na 6"87. Jitse neemt u even mee in de adrenaline van deze spannende race: "De finale verliep heel goed. Ik was goed opgewarmd en had er veel zin in. Ik wist dat ik een goede start moest hebben om een podiumplaats te behalen, ik was dan ook zeer gefocust op mijn start. Dat pakte goed uit want ik had een zeer goede start die me naar de Belgische titel bracht, dat in een nieuw persoonlijk record van 6.87. Ik voelde wel dat Camille dichterbij kwam waardoor ik bleef vechten tot het einde, met een eerste plaats als resultaat. Ik ben zeer tevreden!" Mievis behaalde dit seizoen zijn zelf vooropgestelde doelen op de 60m en 200m en kijkt er al naar uit om komend zomerseizoen deze knappe progressie verder te zetten op de 100m en 200m.

Ook zilver voor Thomas Engels

Thomas Engels zorgde met zijn prestatie op de 800m voor een nieuwe medaille. Engels schonk de club zilver met een tijd van 1'57"82. Dat leverde hem zilver op bij de junioren. Het goud ging in deze categorie naar Eliott Crestan in 1'50"51. "Ik heb twee weken alternatief moeten trainen door een kwaaltje aan de lies. Vorige week werd ik dan nog eens ziek. Het gevoel was wel ok op het BK, maar uiteraard voel je het wel als je twee weken niet gelopen hebt", beoordeelt Thomas zijn prestatie.

In het kogelstoten voor juniores miste Dani Maluta het podium maar net. Met haar vierde plek en worp naar 12.05 m kan ze zeker tevreden terugblikken. Op de 60m horden voor beloftes eindigde Robin Degrève als vijfde in 9"24. Robin finishte op de 400m in 59"71. Chloë Beaucarne (FLAC) snelde op de 60m horden naar goud in 8"45.

Lyne Camara pakt zilver op 60m

Op de 60m vlak plaatste Lyne Camara zich vlot voor de finale met reekswinst en een chrono van 7"79. Dora De Haeseleer klokte 8"29. In de juniorenfinale was enkel AVT-atlete Rani Rosius sneller dan Lyne Camara, die overtuigend naar zilver flitste in 7"73. Op de 200m viel Lyne net naast het podium (25"20), Dora De Haeseleer sloot haar indoorseizoen af met een nieuwe persoonlijke besttijd van 27"14.

Kjenta Schets beëindigt geslaagd winterseizoen met zilver

Ook afgelopen weekend was Kjenta Schets opnieuw in goede doen. Zo verbeterde ze haar pr op de 60m tot 7"81 én pakte ze zilver op de 200m in 24"75. Het goud ging in deze beloftenreeks naar Hanne Maudens die zich met een tijd van 24"69 net een fractie sneller toonde.

Nieuwkomer Emma Delorme pakt brons bij het vespringen in een nieuw clubrecord

Nieuwste aanwinst Emma Delorme maakte een lange treinreis van 900km om brons te pakken in het verspringen met een sprong van 5m43. Goed voor een nieuw clubrecord bij de junioren dat maar liefst 21 jaar stand heeft gehouden en op naam stond van Jenny Jacobs. Dikke proficiat !! 

Alle resultaten kan u hier nogmaals rustig nalezen. http://www.toastit-live.be/results/2018/maa/za03/event046h01.html

Dank aan Roel voor het verslag. 

De Belgian Tornados, onze Belgische 4x400m-ploeg heeft de finale gehaald op deze kampioenschappen door hun halve finale te winnen in een tijd van 3'05"22. Onze eigenste Jonathan Sacoor, het 18-jarige toptalent, maakt deel uit van deze ploeg, samen met de 3 Borlée-broers, Dylan, Jonathan en Kevin.
Nu hopen op een medaille voor de finale die gelopen wordt deze zondagavond, 4 maart.

Een televisieverslag van de halve finale is te vinden op de site van de RTBF: KLIK HIER

OEH COLLECTIEF DOMINANT OP BELGISCH KAMPIOENSCHAP VELDLOPEN

Zondag vond voor het eerst in de geschiedenis van het veldlopen het Belgisch kampioenschap plaats in het park van Laken. In de schaduw van de glimmende bollen van het Atomium zorgden temperaturen van 0 tot 1 graad celsius samen met een ijskoude snijdende wind voor loodzware wedstrijdomstandigheden. Dit schrikte de moedige atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle echter niet af om nog een allerlaatste keer die spikes uit de kast te halen.

Grote groep benjamins trotseert bijtende koude

Bij de benjamin meisjes stonden drie dames aan de start die wel tegen een stootje konden. Zowel Yade Witterzeel, Malou Rosseel als Ruba Rani Vanalphen trotseerden de winterse omstandigheden en brachten hun wedstrijd over 600 m tot een goed einde. Niet alleen dappere benjamin meisjes, maar ook de jongens schitterden nog een allerlaatste keer in het heuvelachtige park van Laken. Lenny Barra, Matias Morre, Arthur Wauters, Gust Verschingel, Kobe Vergeylen, Maxime Jaspers, Brecht Devillé, Arian Ismic en Lucas De Backer verdedigden onze rode kleuren met verve.

Roxane Dumalin, Aster Pocket, Mathieu Verhelle, Rowan Van Der Vinne, Lucas Barra en Arthur Jaspers verwarmden het hart van hun supporters bij de pupillen.

Nolan Huysmans was duidelijk in zijn sas op de zware omloop in Brussel want hij werd knap achtste bij de miniemen jongens (2006). Ook Ingmar Vyncke, Ruben Barbé en Jorben Van Der Vinne vlogen over het parcours op hun Belgisch kampioenschap over 1.500 m. Bij de kadetten dames knokten Lene Barbé, Yana Pauwelyn, Joke De Cock en Elin Vyncke voor onze club. Ook Antoine Tordeur en Jordi De Greef toonden heel wat karakter in deze moeilijke wedstrijdomstandigheden.

Bij de tweedejaars kadetten bekroonde Stan De Cruyenaere zijn meer dan geslaagd winterseizoen met een achtste plek op het BK. Kobe Heremans en Tommy De Greef snelden niet veel later over de Brusselse eindmeet.

Isaac Kimeli verlengt Belgische titel

Bij de heren was er het afgelopen seizoen niets tegen de heerschappij van Soufiane Bouchikhi te doen. Hij won alle individuele CrossCup-manches, maar kon afgelopen zondag de kers op de taart net niet zetten. Zoals veldrijder Mathieu Van Der Poel het hele veldritseizoen domineerde en op het wk toch geklopt werd door eeuwige concurrent Wout van Aert, werd Bouchikhi op het bk verslagen door Isaac Kimeli. Bouchikhi wou er opnieuw een pijlsnelle wedstrijd van maken op de heuvelachtige Brusselse omloop. Ditmaal kreeg hij Isaac echter niet los. Isaac versloeg Bouchikhi ruim in de sprint en verlengde zo zijn Belgische titel. De derde plaats ging naar Simon Debognies, die een beresterke wedstrijd bekroond ziet met brons én de Belgische titel bij de beloften.

1, 3, 4 en 6 bij senioren heren

Robin Hendrix is ongetwijfeld dé revelatie van het afgelopen winterseizoen. Ook in Brussel spreidde hij zijn immense progressie tentoon. In het zog van zijn maatje Simon, legde Robin in Brussel beslag op de vierde plek. In volle marathonvoorbereiding snelde Thomas De Bock naar een puike zesde plek. Bijgevolg legden onze clubgenoten beslag op de eerste, derde, vierde en zesde plek op het bk lange cross. Niet veel verder in de uitslag komen we Joris Keppens tegen. Hij doet met een puike twintigste plaats meteen tien plekken beter dan vorig jaar. Roel Stiens beleefde een complete offday en werd 79e.

Door de sterke collectieve prestatie van onze senioren heren werd OEH net zoals vorig jaar nationaal interclubkampioen.

Astrid Verhoeven zet progressie verder, Rooms zilver bij beloften

Astrid Verhoeven groeit maand na maand sinds ze de overstap maakte naar trainer Tim Moriau én Olympic Essenbeek Halle. In Brussel zette ze de kroon op een sterk winterseizoen. Astrid strandde op het BK als vierde net aan de voet van het podium. Verhoeven kan met een sterke progressieve race zeker tevreden terugblikken op haar laatste cross van dit seizoen. Imana Truyers domineerde dit veldloopseizoen bij de dames en was ook zondag in Brussel de snelste. Sofie Van Accom en Nina Lauwaert mochten mee het podium op. Lisa Rooms vond een aardig ritme in Brussel en streed van start tot finish met Vanessa Scaunet voor de Belgische beloftentitel. Lisa pakte zilver na een sterke race. Nele Tordeur werd niet veel later knap 27e en kan eveneens terugblikken op een puik veldloopseizoen.

Philip Cortvriendt net vierde

Philip Cortvriendt liep een sterk en vooral heel constant winterseizoen. De student kinesitherapie was op de korte cross steeds voorin terug te vinden. In Brussel knokte hij zich naar een vierde plek. De Belgische titel ging naar Jeroen D'hoedt. Jonathan Goedefroot bewees in Brussel dat zijn goede vorm van op het PK, toen hij derde werd, nog steeds aanwezig was. Jonathan knokte zich in een deelnemersveld van maar liefst 162 deelnemers naar de 36e stek. Wouter Mommaert legde beslag op de 82e plek. Jannes Broigniez en Dimitri Goedefroot werden respectievelijk 100e en 105e in dit ijzersterk deelnemersveld.

Nick Vereertbrugghen werd knap 17e bij de scholieren jongens die geboren zijn in 2002. Carsten Colphijn vocht zich naar een 54e plek tussen de beste Belgische scholieren.

Amy Huylebroeck vertegenwoordigde onze club bij de juniores en werd 28e.

Raadpleeg hier alle resultaten van dit Belgisch kampioenschap veldlopen. http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/belgischkampioenschap/uitslagen/

Hiermee valt het doek over het veldloopseizoen 2017-2018. Zijn de eerste zonnestralen al te bespeuren? Hoort u het tartan al schreeuwen? Nog even geduld! Terwijl de vriestemperaturen stilaan onze contrein verlaten, genieten onze atleten en atletes van een welverdiende rustperiode. Daarna zullen ze ook op de piste weer het beste van zichzelf geven.

Klik hier voor het SPORZA verslag 

Klik hier voor het RING TV verslag

Klik hier voor de fotoreportage (met dank aan Willy)

JONATHAN SACOOR VERBETERT EIGEN BELGISCH RECORD

De selectie voor het aanstaande wereldkampioenschap indooratletiek in Birmingham lijkt Jonathan Sacoor vleugels te hebben gegeven. Dat mag gerust letterlijk worden opgevat want de 18-jarige pupil van Jean-Marie Bras vloog zaterdag over de Gentse indoorpiste. Daags voordien snelden al heel wat OEH'ers op het Belgisch studentenkampioenschap naar topchrono's.

Vrijdag bliezen de hogeschool- en universiteitsstudenten verzamelen in de Flanders Sports Arena voor het Belgisch kampioenschap. Zo verbeterde Marylin Alabiso haar persoonlijke besttijd op de 60m tot 7"93. Ook Liam Vandenbossche verbeterde zich op de 60m en liet de klok stoppen na 7"78.

Kjenta Schets en Jitse Mievis met prestaties van de avond

Jitse Mievis zorgde voor een topprestatie door zilver te pakken. Hij deed dat in een knaltijd van 6"90, meteen een serieuze verbetering van zijn persoonlijk record. In het hoogspringen kroonde Bram Ghuys zich tot Belgisch studentenkampioen met een sprong over 2.11m. 

Clubrecords dienen om verbeterd te worden ! Maar als je een clubrecord dat er al 28 jaar staat kan verbeteren, dan mag je toch zeer fier zijn op jezelf !  

Kjenta Schets pakte op de 200m brons en slaagde erin om het 28 jaar oude record op de 200m indoor, dat nog op naam stond van Anne Carrette, te verbeteren.  Het oude record stond op 24.68 en werd op 27 januari 1990 te Gent gelopen.  Kjenta zette er haar schouders tegen en bracht ze het naar 24.66 ! 

Nieuw Belgisch juniorenrecord voor Sacoor – Beste jaarprestatie voor My-Liên Loenders

Zaterdag vond de 13e indoormeeting van Eendracht Aalst plaats in Gent. Jonathan Sacoor heeft al het hele seizoen de goede vorm beet. Zo dook hij vorig weekend voor het eerst onder de 47 seconden op de 400m. Op de meeting van Eendracht Aalst verpulverde Sacoor zijn Belgisch record op de 300m met een halve seconde. De Belgian Tornado brengt het Belgisch juniorenrecord naar 33"41. "Deze wedstrijd diende als laatste test richting het WK in Birmingham en was dus zeker geslaagd", liet de OEH-atleet achteraf optekenen bij Atni.

Ook Lynn Dozinel en My-Liên Loenders waren in hun sas afgelopen weekend. Zo verbeterde Lynn Dozinel haar persoonlijke besttijd op de 300m tot 43"64. Tweedejaarskadet My-Liên Loenders klokte met 41"50 zowaar de beste Belgische jaarprestatie!

Raadpleeg alle resultaten van het Belgisch studentenkampioenschap en de Aalsterse indoormeeting hier: http://results.toastit-live.be/

KLIK HIER VOOR HET RING TV VERSLAG

Carnaval Halle 2018 mag dan wel pas beginnen op zaterdag 10 maart, OEH heeft de feestelijkheden echter reeds ingezet !

Vandaag werd het Belgisch Kampioenschap veldlopen gelopen te Brussel.

Hoewel Isaac Kimeli niet de topfavoriet was, vermits Antwerpenaar Soufiane Bouchikhi, aangesloten bij RFC Luik, reeds alle belangrijke wedstrijden had gewonnen dit winterseizoen, zorgde onze super sympathieke topper wel voor de verrassing : hij klopte de onklopbare Soufiane en kroonde zich tot Belgisch Kampioen veldlopen 2018 !!!

Maar dat was nog niet voldoende voor de OEH-lopers; zij vonden dat Carnaval Halle een nog beter voorloper verdiende: Simon Debognies werd 3e en hierdoor Belgisch Kampioen bij de U23, met daar bovenop de eindoverwinning bij de beloften in de Crosscup.

De feestelijkheden waren met dit schitterend podium nog niet voorbij, vermits Robin Hendricks, die een schitterend winterseizoen aan het beleven is, 4e werd, gevolgd door Thomas De Bock met een 6e plaats.
Kortom, 4 OEH-atleten in de top 6.  Nog nooit meegemaakt !!!

Het spreekt vanzelf dat OEH eveneens Belgisch Kampioen bij de ploegen werd, en dit na een fantastische 2e plaats tijdens het onlangs te Portugal gelopen Europees Kampioenschap Veldlopen voor clubs.

Bij de dames had OEH, met Astrid Verhoeven (5e plaats) en Lisa Rooms (10e plaats), ook 2 atletes binnen de top 10 !


Kan OEH enkel presteren in de buitenlucht ?

Helemaal niet !!!  De dag ervoor hadden Jonathan Sacoor (verbetering van zijn eigen Belgisch record 300 m indoor bij de juniores), My-Lien Loenders (beste Belgische jaarprestatie cadetten meisjes 300 m), Evy Segers (duidelijk de beste cadet op de 60 m!), en zovele anderen (duidelijke verbeteringen van persoonlijke records), aangetoond dat de “ rode armada “ uit de Zennevallei ook in zaal, meer dan te duchten is !!!

Kortom, voor Olympic Essenbeek Halle is Carnaval Halle, editie 2018, reeds begonnen !!! 

Laat de stoet(en) en al het carnaval-gebeuren nu maar volgen !  De weg van het succes is reeds geopend !!!

Sportieve groeten,

Jean-Pierre De Staercke
(fiere) voorzitter van OEH !

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

BBQ - 25.05.2019 - ONLINE INSCHRIJVING

HYACINTENJOGGING 2019

Binnenkort...

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com