O.E.H. - Koninklijke Olympic Essenbeek Halle VZW                                                       voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  June 2018  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Clubsponsors

Voor de resultaten van de jeugdmeeting en Kids Athletics:  KLIK HIER

TUUR BRAS TROK NAAR HET JUNIOREN-GALA in MANNHEIM 

Door het ontbreken van een 110m horden wedstrijd op juniorenhoogte (1,00m) tijdens het BK alle categorieën in het Koning Boudewijn stadion besloot Tuur de gerenommeerde wedstrijd te gaan betwisten in Mannheim . Samen met trainer Dirk trok hij voor en 460 km lange (met een tiental werven wegenwerken + bijhorend oponthoud ) autorit richting Duitsland. Elk jaar wordt daar een juniorenwedstrijd gehouden waar de Duitsers de kans krijgen om hen voor de komende internationale wedstrijden (EK of WK) te plaatsen. Menig andere Europeanen maken hiervan gebruik om hetzelfde te doen. Het is tevens de uitgelezen kans om enkele van de tegenstanders te bekampen die op dat komend kampioenschap aanwezig zullen zijn. De tegenstand op de 110m horden kwam onder andere uit Zwitserland, Nederland, Litouwen, Tsjechië, Duitsland en niet te vergeten uit eigen land met Michael Obasuyi en Simon Verherstraeten. Het kleine stadionnetje zag er piekfijn uit met langs beide zijden van de piste een tijdsopnameinstallaties, zodanig dat de sprintnummers steeds met rugwind konden betwist worden. Enige smet op de schitterende organisatie was het te laat aanvangen van de eerste start van de 110m horden. Door het uitlopen van de prijsuitreiking voor de eerder gelopen jeugdwedstrijden stonden de jongens van reeks 1, waaronder Tuur, reeds 10 minuten klaar achter hun startblok. Het was net gestopt met regenen en op een kletsnatte piste eindigde Tuur 2de in een tijd van 13.83. Dit was 3 honderdsten te kort om de A-finale te halen. (maar 6 banen in de rechte lijn) In de B-finale een uur later kon Tuur zich schitterend herpakken door met 13.66 de vijfde tijd over de 2 finales te lopen, weliswaar met 2.4 m/s wind mee.                                                                 Al bij al kunnen we stellen dat dit een leerrijke uitstap is geweest. Indien de finale kan gehaald worden tijdens het komende Europees kampioenschap voor junioren in Grosseto Italië zal de missie meer dan geslaagd zijn. We mogen niet vergeten dat Tuur pas eerstejaars junior is en dat hij ondanks deze handicap toch meer dan zijn mannetje kan staan tussen al dat buitenlands geweld.

Met dank aan Dominique voor het verslag.

                                   

 

BK AC: OEH'ers grijpen Belgische titels én medailles

Heel wat atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle zakten afgelopen weekend af naar het Koning Boudewijnstadion om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap alle categorieën. Met vijf Belgische titels en nog eens drie andere clubgenoten op het BK-podium, maakten onze atleten een goede beurt.

Goud voor Sarah Vermeir

In het speerwerpen was er geen kruid gewassen tegen Sarah Vermeir. De 32-jarige OEH-atlete pakte met een worp van 42.74 m de Belgische titel.

Vanessa Sterckendries met zilver richting EK

Ook in de kampnummers bij de dames, maar dan in het hamerslingeren, noteerden we een andere knappe prestatie van een OEH-atlete. Ook al kwam belofte Vanessa Sterckendries voor goud, toch was ze tevreden met de zilveren plak. Enkel Jolien Boumkwo bleef haar voor en pakte zo de Belgische titel in het hamerslingeren. Vanessa kijkt uit naar het EK voor beloften dat over een tiental dagen plaatsvindt in het Poolse Bydgoszcz. "De komende anderhalve week ga ik nog keihard werken", vertrouwde ze de journalisten van Atni toe.

Master Peetrain pakt knap brons

Discuswerper Filip Peetrain voelde zich afgelopen weekend in zijn sas op de Heizel en gooide zich met een worp van 50.23 m naar de derde podiumplek. Het goud was zoals verwacht weggelegd voor wereldtopper Philip Milanov (VAC), het zilver ging naar Edwin Nys (DCLA). Sem Bras werd zesde.

Belgische titel voor Bram Ghuys 

Bram Ghuys bewees afgelopen weekend dat hij er na een lange revalidatieperiode weer helemaal staat. Met een foutloos parcours en een prachtsprong over een hoogte van 2.13 m schonk hij zichzelf de Belgische hoogspringtitel. Twee en drie werden Thomas Carmoy (CRAC) en Emile Verdonck (AZW).

Zilveren plak voor Laetitia Libert op baanronde

Master Laetitia Libert is bezig aan een sterk seizoen en ook op de mythische piste van het Koning Boudewijnstadion bewees ze haar snelheid nog lang niet kwijt te zijn. Met een seizoensbeste van 54"29 won Laetitia knap zilver na Elise Lasser (VITA), die zich met een knaltijd van 53"24 plaatst voor het EK junioren.

Sacoor duldt enkel Borlées voor zich

Dé prestatie van de dag kwam van junior Jonathan Sacoor. Ook al won Sacoor geen medaille, met een verbetering van zijn persoonlijke besttijd tot 46"21 bewijst hij zijn internationale klasse. Na een volledig Borlée-podium (Kevin, Jonathan en Dylan) werd Jonathan knap vierde. Met zijn chrono liep hij de op een na snelste juniorentijd ooit en zette hij de beste U20-prestatie van het jaar op de Europese tabellen. Samen met clubgenoot Tuur Bras neemt Sacoor over twee weken deel aan het EK voor junioren in het Italiaanse Grosseto. Tuur Bras nam niet deel aan het Belgisch Kampioenschap, hij koos voor het prestigieuze juniorengala in het Duitse Mannheim waar hij in de finale een tijd van 13"66 met 2.4 m rugwind presteerde.

Een speciale vermelding gaat nog uit naar Liesbeth Moons, David Delespesse, Vanessa Scaunet, Robin Hendrix, Niel Mory, Nell Van Hansewyck, Nele Van Nerom, Annelies Peetroons en Philip Cortvriendt.

Zo pakte Liesbeth Moons de Belgische titel in het zittend discuswerpen én speerwerpen. De 'Belgian bladerunner' David Delespesse werd met een sprong van 4.68m Belgisch kampioen in het verspringen. In de finale van de 800 m snelde Vanessa Scaunet naar de zevende plek. Robin Hendrix viel op de 1.500 m net naast het podium, Philip Cortvriendt kwam een fractie later over de meet als achtste. In het speerwerpen legde junior Niel Mory beslag op de achtste plek. Nell Van Hansewyck kon haar stijgende vormcurve niet verder zetten in Brussel en werd zesde. Toch kan ze reeds op een ronduit schitterend seizoen terugblikken. Met een stoot van 12.29 m werd Nele Van Nerom knap zesde in het kogelstoten. Ook Annelies Peetroons kan met een worp van 47.12 m en een vierde plek tevreden terugblikken op het BK atletiek.

De volledige uitslagen van dit BK vind je via deze link. http://liveresults.be/2017/bk-ac-cb-tc/schedule.html

Nell Van Hansewyck en Jonathan Sacoor schitteren in clubkleuren

Terwijl verschillende studenten afgelopen weekend, met de vakantie in het vizier, voor het laatst in de studieboeken doken, vertegenwoordigden anderen onze club op het Europese podium of in eigen land op de Flanders Cup van Lokeren. Dit drukke atletiekweekend leverde opnieuw enkele mooie uitschieters op. Een overzicht.

OEH'ers Vanessa Sterckendries, Bram Ghuys, Lisa Rooms en Jonathan Sacoor werden door de KBAB gekozen om België te vertegenwoordigen op de Europabeker. Afgelopen weekend kwam dit OEH-kwartet in het Finse Vaasa in actie in de First League, het tweede Europese niveau onder de Super League. 

Op dag 2 van de Europacup in Finland verdedigde Vanessa Sterckendries de Belgische eer. De Belgische belofte slingerde haar hamer naar 60.84 m, goed voor vijf punten. Op de 3.000 m bleef Lisa Rooms met een prestatie van 9'22"03 amper drie seconden boven haar persoonlijke besttijd. Met haar zesde plek schonk ze Team Belgium zeven punten. Bram Ghuys sprong in het hoogspringen naar 2.10 m waardoor de Belgen twee punten aan het totaal mochten toevoegen. De beste prestatie kwam van Jonathan Sacoor die met zijn selectie voor de 4x400m een droom in vervulling ziet gaan. Zonder de Borlées, maar samen met Alexander Doom, Robin Vanderbemden en een sterk finishende Michael Rossaert, won OEH'er Jonathan Sacoor de 4x400m in 3'04"87. 

Met een plekje als derde loopster in de 4x100m-ploeg van de Belgische juniores snelde Leyla Anthonissen zondag naar een chrono van 46"48 op de Grote Prijs Stad Lokeren. Dorien Van Diest koos eerst voor de 100 m horden en kwam na 14"39 over de Lokerse eindmeet. Op de 100 meter vlak zette Dorien een puike 12"83 op het scorebord. Ook Kjenta Schets kwam tweemaal in actie op de Grote Prijs Stad Lokeren. Op de 100 m vlak bleef ze met een chrono van 12"53 net boven haar persoonlijke besttijd. Ook op de 200 m liet Schets meteen een veelbelovende 25"71 noteren. 

David Delespesse presteerde eerder dit seizoen al sterk en ook in Lokeren bewees hij zijn goede vorm door naar 15"05 en 31"84 te snellen op respectievelijk de 100 en 200 m. In het verspringen sprong David naar 4.42 m. Op de 400 m snelde Laetitea Libert naar de tweede plaats in 54"85, ze moest enkel de Poolse Natalia Kaczmarek voor zich dulden. Op de 1.500 m bleef Vanessa Scaunet steken op 4'43"05. 

Nell Van Hansewyck sprong vorige week in Gent voor het eerst over de magische barrière van vier meter. Amper een weekje later zet ze in Lokeren met een geslaagde sprong over 4.02 m haar persoonlijk record opnieuw wat scherper. De 20-jarige OEH-atlete werd met deze prachtsprong tweede op de Flanders Cup in Lokeren. 

In het discuswerpen wist de ervaren Filip Peetrain met een worp naar 47.64 m en een vijfde plek, zijn jongere clubgenoot Sem Bras net voor te blijven. In het speerwerpen bleef Niel Mory steken op 51.71 m. 

Alle uitslagen van de Flanders Cup van Lokeren vind je via deze link. http://www.liveresults.be/2017/gp-lokeren/WPdoc.txt

De resultaten van de Europabeker in het Finse Vaasa vind je hier. http://www.european-athletics.org/competitions/european-athletics-team-championships-first-league/2017/schedules-results/

Komend weekend staat het Belgisch Kampioenschap atletiek (alle categorieën) op het programma. Via deze link ontdek je welke OEH-atleten komend weekend zullen strijden voor de titels op en rond de mythische piste van het Koning Boudewijnstadion. https://www.atletiek.be/admin/storage/main/20170701deelnemers-bk-ac-en-amh.pdf

 

MASTERS PROMOVEREN NAAR 2de AFDELING

Zondag werd er in Ninove weer gestreden voor de Beker van Vlaanderen bij de masters. Onze interclubploeg moest het dit jaar in 3e afdeling opnemen tegen 11 andere atletiekclubs. 

De eerste proeven waren veelbelovend, Sabrina voor het verspringen, Myriam bij discus en kogel, Laetitia voor de 100m en 200m en Ludwig bij het kogelstoten. Telkens een topprestatie. Ook Jean-Luc, Romaric, Didier en Filip hebben zich ook dit jaar weer van hun beste kant laten zien. 

Enkele nieuwe gezichten bij de mannen met Yves en Geert die respectievelijk 1500m en 3000m hebben afgezien. 

Ook vele nieuwe, maar vooral blije, gezichten bij de dames. Lies en Chantal op de individuele nummers en Ann, Gerda, Mia en Karine bij de aflossing hebben voor de eerste keer van de piste kunnen proeven. 

Bij het eindnummer, de 4x400m, werd er op een nieuw clubrecord gegokt. Romaric, Sam, Yves en Geert hebben er alles uit gehaald wat er nog inzat. En het is gelukt ! 4’01”39

In totaal werden er 140 punten bij elkaar gegooid, gesprongen en gelopen, waarmee een prachtige 2e plaats werd behaald.

PROFICIAT AAN DE VOLTALLIGE PLOEG

Coach Gunter 

Masters Interclub - Ninove - 10.06.2017

 

Atleten genoten van zonovergoten Flanders Cup Allonsius Sport

De weergoden gehoorzaamden afgelopen zaterdag niet helemaal aan de atletiekgoden op de Flanders Cup Allonsius Sport. Zo bemoeilijkte de wind de sprintnummers, het kwik wees algauw temperaturen aan die richting 30 graden gingen, waardoor het heerlijk zomers vertoeven was aan de piste van het Provinciedomein Huizingen. Het goede weer en de vele aanwezige toeschouwers inspireerden OEH'ers, nationale en internationale toppers tot knappe prestaties.

Belgen etaleerden goede vorm

De vierde editie van de Flanders Cup van Huizingen was sportief gezien opnieuw een knaleditie. Zo zorgde de 4x100m-ploeg bij de scholieren jongens voor een knappe prestatie door zich te kwalificeren voor de EYOF van komende zomer. Op de 100m bij de dames was er de puike overwinning van de Belgische Manon Depuydt in 11"84. Antwerpenaar Tim Van De Velde zorgde andermaal voor sensatie op de piste door op amper een seconde van het Belgisch scholierenrecord te finishen. De atleet van Duffel AC snelde naar 1’50”64 op de dubbele baanronde. De overwinning in het polsstokspringen ging naar Ben Broeders die over 5.40m sprong. Ook bij de dames zegevierde een Belgische in het polsstokspringen, Aurelie De Ryck sprong net iets hoger dan Mélanie Vissers die met haar sprong over 4.06m een ticket voor het EK-junioren op zak mocht steken.

Op de 100m toonde Axel Viaene zich met 11"03 de snelste OEH-atleet, op de 200m liep Viaene naar 22"42. Laurens François klokte een puike 11"41 en liet niet veel later nog 22"57 op de 200m noteren. Bladerunner David Delespesse liep op de eigen trainingspiste naar een sterke 14"90 en niet veel later sprong hij nog naar 4.62m in het verspringen. John Niyibizi deed 24"44 over zijn 200m. Geen Jonathan Sacoor op zijn gebruikelijke 400m, de atleet uit Beersel koos op de eigen Flanders Cup voor de 200m. De 17-jarige Sacoor finishte in 22"21 en was daarmee zaterdag de snelste OEH'er over 200m.

Alabiso snelste OEH-atlete op 100m en 200m

Bij de dames liep Marilyn Alabiso met een chrono van 12"69 naar de sterkste OEH-prestatie op de 100m. Kadet Evy Seghers snelde naar 13"02, terwijl in reeks vijf vier jeugdige OEH-atletes ingedeeld werden. In deze reeks toonde Ines Gbedassi zich de snelste in 13"28, voor Dora De Haseleer (13"36), My-lin Loenders klokte 13"38 en Britt De Vits finishte in 13"64. Ook op de 200m heel wat OEH-geweld met Marilyn Alabiso (26"09), Evy Seghers (26"97), Lynn Dozinel (27"09), Ines Gbedassi (27"10), Emmy Viaene (27"41), My-lin Loenders (27"64), Dora De Haseleer (27"85), Britt De Vits (28"51) en Adelina Kuqi (34"32).

Diezelfde Kuqi liep ook nog naar 1'17"49 op de baanronde, waar ook scholiere Lynn Camara met 58"62 en Amaryllis Brosens met 1'04"94 sterk presteerden voor eigen publiek.

Op de 400m bleef Julian Cobbaert maar net boven zijn persoonlijke besttijd. De OEH'er klokte met 48"79 de zevende chrono van alle deelnemers. Tuur Bras, die zich al op de 110m horden en 400m horden verzekerde van deelname aan het EK junioren, koos in Huizingen voor de 110m horden. Mede door de wind als spelbreker hadden de hordenlopers het moeilijk om zaterdag snelle tijden te lopen. Thuisloper Tuur Bras kon met 14"06 zijn Gents maatje Michael Obasuyi nog net voorblijven en werd hiermee nog knap tweede.

Simon Debognies zet met topprestatie kers op OEH-taart

De 20-jarige Simon Debognies liep zaterdag naar een verbluffende eindtijd op de 3.000m. De altijd nuchtere Buizingenaar bleef ook na zijn absolute topchrono van 7'51"26, waarmee hij de beste Europese U23-prestatie van het jaar neerzette, helemaal zichzelf voor de verzamelde pers. "De temperatuur was zeer gunstig, maar er stond toch wel wat wind in de laatste rechte lijn en dat maakte het natuurlijk net iets lastiger om een snelle chrono neer te zetten. Gelukkig kon ik op de steun van het thuispubliek rekenen!", reageerde Debognies achteraf dolgelukkig. Deze toptijd van 7'51"26 is de vijfde beste chrono die ooit gelopen werd door een mannelijke Belgische belofte. In diezelfde reeks, die gewonnen werd door de Portugees Helio Gomes die Debognies nog net voorbleef, liep OEH'er Thomas De Bock naar 8'14"98.

Robin Hendrix verrast met eerste Flanders Cup-zege

Robin Hendrix (22) uit het Vlaams-Brabantse Kapelle-op-den-Bos schitterde afgelopen weekend op zijn trainingspiste. Met een nieuwe persoonlijke besttijd van 3'45"15 op de 1.500m versloeg hij de concurrentie en snelde hij in Huizingen naar zijn allereerste overwinning in een Flanders Cup-meeting.

Op de 400m zorgde OEH-atlete Laetitia Libert voor de beste Belgische prestatie met haar tweede plek in 55"32. In de B-reeks van de 800m liep Vanessa Scaunet in het hoofdprogramma naar een seizoensbeste en reekswinst in een tijd van 2'12"61. Op de 100m horden zette Dorien Van Diest met 14"27 de vierde chrono neer.

Jeugdige afstandslopers presteren sterk

In het naprogramma verbeterden maar liefst 14 van de 16 atleten uit de traininsgroep van Sofie Deneyer zaterdag op de eigen Flanders Cup-meeting hun persoonlijke besttijd. Sebbe Paesmans snelde naar 2'07"61 op de 800m en Brent Siccama klokte een puike 2'15". Michiel Querton liet de studieboeken eveneens even liggen en liep naar 4'19"17 op de 1.500m. De vierde reeks van de 1.500m in het naprogramma werd op sleeptouw genomen door OEH-atleten Falko De Backer en Kenny Deneyer. Zo liepen Kobe Heremans (4'43"61), Tommy De Greef (4'50"20), Sen Van Poucke (4'55"87), Rodrigo De Geyseleer (4'56'29), Jonas Baut (5'02"18) en Carsten Colphijn (5'02"97) voor eigen publiek bijna allen een nieuw PR. Op de 3.000m liep master Jan D'hoedt nog naar een mooie chono van 11'11"70.

Eveneens in het naprogramma liep kadet Joke De Cock op de dubbele baanronde naar 2'37"10, Emma Van Hoye finishte een fractie later in 2'38"90, Aiko Van Parys klokte 2'43"75 en in diezelfde OEH-gekleurde wedstrijd snelde Amy Huylebroeck naar 2'48"36. Ook op de 1.500m van het naprogramma vonden we heel wat dappere OEH-dames. Zo liep Anna Deruyttere naar een mooie tijd van 5'24"89, klokte Yana Pauwelyn 5'25"11 en beëindigde Bente Van Parys haar 1.500m in 5'39"90.

Nieuw record voor Niel Mory

Op zijn eigen trainingslocatie koos de 18-jarige Niel Mory voor het speerwerpen. De OEH-junior gooide met een worp van 61.93m een nieuw persoonlijk record. Jo Van Nerom liet zijn speer na 44.53m landen en noteerde 11.12m in het kogelstoten. OEH'ers Sem Bras en Filip Peetrain kregen in het discuswerpen heel wat internationale en nationale concurrentie. Bras werd tweede Belg met 49.55m, daarmee bleef hij zijn clubmakker Filip Peetrain, die 49.05m wierp, net voor.

In het hoogspringen kregen de talrijk opgekomen toeschouwers een heerlijke strijd tussen OEH-atleet Bram Ghuys en Emile Verdonck van AZW. Die laatste toonde zich zaterdag nipt de beste, hij wipte net zoals Ghuys over 2.12m.

Liesbeth Moons deed het goed in de werpnummers. In het kogelstoten slaagde ze in 5.24m en in het speerwerpen liet ze een mooie worp van 11.07m noteren, meteen goed voor een neiuw Belgisch record. In het discuswerpen presteerde Annelies Peetroons meteen sterk bij haar comeback. Met een vierde plek en een prestatie van 48.17m, bleef ze clubgenote Vanessa Sterckendries (45.65) voor. Nele Van Nerom was de derde OEH-atlete in deze sterke competitie en wierp 39.54m.

OEH talrijk voorin aanwezig in het kogelstoten

In het polsstokspringen ging de overwinning naar de Belgische Aurelie De Ryck. OEH'er Nell Van Hansewyck sprong over 3.71m. In het kogelstoten kleurde de helft van het deelnemersveld rood. Olymic Essenbeek Halle werd met verve vertegenwoordigd door de amper 17-jarige Dani Maluta die tweede werd in een nieuw persoonlijk record van 12.98m, Vanessa Sterckendries (3e met 12.74m) en Nele Van Nerom (4e met 12.25m). Sarah Vermeir wist met een knappe worp van 43.39m beslag te leggen op de tweede plaats in het speerwerpen. Juniore Manon Wyns presteerde eveneens sterk, in eigen huis wierp ze 35.18m.

http://www.liveresults.be/2017/fc-allonsius-sport/event066h01.html

Hier kan u het verslag lezen van het PK meerkamp te Vilvoorde op 10/06/2017

Genieten van topatletiek uit binnen- en buitenland op Flanders Cup Huizingen

Vele Belgische atleten kijken elk jaar uit naar de Flanders Cup van Huizingen, maar ook de buitenlandse atleten kiezen steeds meer voor deze meeting van Europees niveau. In elke reeks worden hazen voorzien, waardoor de ideale wedstrijdomstandigheden aanwezig zijn. Tel daarbij nog eens de schitterende weersverwachtingen, temperaturen tot 26 graden en amper 10 % kans op neerslag, en u weet dat het zaterdag opnieuw de moeite is om af te zakken naar de atletiekpiste van het Provinciedomein Huizingen. Atletiekclub Olympic Essenbeek Halle ontvangt u alvast met open armen.

OEH kreeg dit jaar 700 voorinschrijvingen binnen, dat zijn er meer dan vorig jaar. Met deelnemers uit 23 verschillende landen is deze vierde editie van de Flanders Cup van Huizingen, de ideale gelegenheid om toekomstige Europese en wereldtoppers aan het werk te zien. "Ik verwacht dat er zaterdag verschillende stadionrecords zullen sneuvelen, aangezien er nog vele atleten op zoek zijn naar de EK- of zelfs WK-limiet", vertelt OEH-voorzitter Jean-Pierre De Staercke.

Eigen OEH-talenten met EK-limiet uitzwaaien

Verschillende OEH-atleten doken al onder de minima voor deelname aan het Europees kampioenschap en kunnen komende zaterdag dus zonder druk genieten van een pijlsnelle wedstrijd op de thuispiste. Zo dook junior Tuur Bras zowel op de 400m horden als op de 110m horden onder de gevraagde limiet voor het Europees juniorenkampioenschap. Nu zaterdag kiest hij voor de 110m horden op de OEH-meeting. "Dit is de ideale gelegenheid om nog wat wedstrijdritme op te doen. Er is heel wat concurrentie en ik ben er zeker van dat het een spannende strijd zal worden", vertelt Bras vooraf. Die concurrentie op de 110m horden bij de heren junioren zal onder meer komen van de Brit Robert Sakala en de Nederlander Liam Van Der Schaaf.

Wereldrecordpoging op de 110m horden

In diezelfde reeks met thuisfavoriet Tuur Bras zal de Britse master Joe Appiah een poging doen om het wereldrecord M45 scherper te stellen op de 110m horden. Tussen al het jonge juniorengeweld zal hij proberen om onder het wereldrecord van 14"41 te duiken.

Ook de 17-jarige Jonathan Sacoor uit Beersel kwalificeerde zich reeds voor het Europees juniorenkampioenschap. Op het EK in Italië zal hij België vertegenwoordigen op de 400m. Nu zaterdag kiest hij voor de 200m waar hij met de Belg Damien Broothaerts, de Zimbabwaan Rodwell Ndlovu en de pijlsnelle Nederlander Joren Tromp (20"88) alvast sterke atleten naast hem aan de startlijn krijgt.

Lisa Rooms zal op het EK in het Poolse Bydgoszcz aan de start staan van de 5.000m, nu zaterdag wordt ze net voor de start van de examens uitgespeeld als luxehaas op de 1.500m.

Debognies vs Petros: generale EK-repetitie met nieuw Belgisch record?

Wie zich net zoals Tuur Bras al op twee verschillende afstanden wist te kwalificeren voor het EK, is Buizingenaar Simon Debognies. De 20-jarige afstandsloper liep op de IFAM reeds naar 13'38" op de 5.000m en finishte vorige week nog in Nijmegen in een impressionante 3'41"53, goed voor twee EK-tickets. Op de Flanders Cup van Huizingen kiest Debognies voor de 3.000m waar hij een gooi zal doen naar het Belgisch beloftenrecord (7'49"56) van Hans Janssens. Hij komt er nu zaterdag zijn Duitse leeftijdsgenoot Amanal Petros tegen, die hij ook op het komende Europees beloftenkampioenschap in Polen partij zal moeten geven.

Limietenjacht op 800m en 1500m

Heel wat Nederlandse junioren dromen nog van het EK in Grosseto en zullen in Huizingen komende zaterdag een laatste poging ondernemen om te voldoen aan de Nederlandse EK-limiet van 1'50"60 over 800m. Ook op de 1.500m ambiëren verschillende jonge talenten de kwalificatienorm voor het Europees Jeugd Olympisch Festival van komende zomer in Győr (Hongarije).

Van het WK voetbal naar de Flanders Cup van Huizingen

Op de 400m bij de dames is het uitkijken naar de prestatie van de 24-jarige Mupopo Kabange. Deze loopster uit Zambia liep reeds 50"22 op de baanronde en mag wel een bijzondere atlete genoemd worden. Zo was deze dame tot 2014 kapitein van het Zambiaanse damesvoetbalelftal en nam ze in 2014 afscheid van de voetbalsport met deelname aan het WK voetbal. Niet veel later startte ze met atletiek en algauw groeide ze in deze sport naar de wereldtop. Wie klopt deze Zambiaanse gazelle zaterdag op de 400m?

Ghuys, Sterckendries en Van Hansewyck willen schitteren voor eigen publiek

Met een knappe sprong over 2m17 kroonde OEH-atleet Bram Ghuys zich vorige week tot winnaar op de Flanders Cup van Oordegem. Nu zaterdag krijgt de Dworpenaar concurrentie van enkele jonge Belgen, maar ook uit Nederland, Frankrijk en Duitsland.

In het kogelstoten en discuswerpen zal OEH-topper Vanessa Sterckendries trachten haar seizoensbeste te verbeteren. "Ik probeer altijd om de club op elke wedstrijd zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en nu eens in actie komen in de thuisbasis, maakt het zeer leuk", zegt Sterckendries enthousiast.

Ook de 20-jarige Nell Van Hansewyck is bezig aan een sterk seizoen. In haar eerste wedstrijden als atlete van Olympic Essenbeek Halle verbeterde ze tot tweemaal toe haar record in het polsstokspringen en ook op de eigen Flanders Cup in Huizingen wil ze sterk presteren. "OEH heeft mij al enorm gesteund in de korte periode dat ik aangesloten ben en daarom zou ik er dus nu zaterdag graag een mooie prestatie neerzetten. Mijn PR van twee weken geleden bevestigen, zou mooi zijn, maar voor de eerste keer over de vier meter zou nog mooier zijn!", blikt Van Hansewyck vooruit.

Redenen genoeg dus om nu zaterdag af te zakken naar de atletiekpiste van het Provinciedomein Huizingen voor de 4de Flanders Cup - ALLONSIUS SPORT. Mis niets van het ruime atletiekaanbod en check zeker eens www.oeh.be voor het programma.

Lisa Rooms verzekert zich eveneens ticket voor het EK Beloften in Polen

In het Duitse Karlsruhe heeft Lisa Rooms zich eveneens geplaatst voor het EK beloften later dit jaar in het Poolse Bydgoszcz. Lisa kwalificeerde zich tijdens de 5000m in een besttijd van 16:10.35, waarmee ze twee seconden onder de limiettijd bleef van 16:12.73.

Lisa is hiermee al de 3de OEH atlete die zich plaats voor het EK beloften.

Super en dikke proficiat !!

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Binnenkort...
Verjaardagen
24/06
Leen Ryckebosch
24/06
Angele Carlier
24/06
Clara Pirotte
24/06
Witse Heyns
25/06
Bram De Bremaecker

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com