KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  December 2018  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Clubsponsors
INFO 1

 

OEH SPORTZAK TE BESTELLEN:

 KLIK HIER

 

 JAARBOEK 2018/ZOMERKALENDER 2019: HIER BESTELLEN

 

INFO 2


Fotoreportages in MULTIMEDIA/Foto

 

 

 

 

 

16 PROVINCIALE TITELS VOOR OEH 

Nu alle lege cava- en champagneflessen netjes in de glasbol zijn gedropt – allen nogmaals een gelukkig, gezond en sportief 2018 gewenst trouwens – opnieuw tijd voor atletiek! Met op de eerste zondag van het nog kakelverse jaar al meteen een belangrijke afspraak in de gloednieuwe agenda: het PK Indoor. Onze OEH-atleten zetten 2018 alvast op voortreffelijke wijze in en keerden met niet minder dan 16 provinciale titels terug uit Gent. 

Vooral in de sprintnummers toonde onze club zich bijzonder succesvol, met al direct twee maal goud bij de kadetten meisjes: Evy Seghers won de 60m, Ines Gbedassi werd provinciaal kampioene op de 200m. Nog op de 200m, maar dan bij de senioren dames, mocht ook Kjenta Schets het hoogste podiumtrapje op. Lyne Camara (junioren dames) en Jitse Mievis (senioren heren) deden daar nog een geweldig schepje bovenop door allebei de ‘spurtdubbel’ (60m + 200m) binnen te halen. Op de 60m horden toonde Maxime De Neys (scholieren heren) zich de snelste man van Vlaams-Brabant, op de 400m wisten My-liên Loenders (kadetten meisjes) en Robin Degrève (senioren dames) eveneens de gouden plak binnen te halen. Daan Van Diest werd dan weer provinciaal kampioen op de 800m bij de senioren heren. 

Naast al dat gouden geblink en geglitter, wijzen we graag ook nog op de machtig mooie podiumplaatsen voor Evy Seghers (2e, kadetten meisjes), Britt De Vits (3e, kadetten meisjes), Jasper Spits (2e, kadetten jongens) en Adrien Loiseau (3e, scholieren jongens), allen op de 60m horden. Lynn Dozinel mocht een zilveren medaille ophalen na haar knappe prestatie op de 400m bij de scholieren meisjes. En Kjenta Schets werd mooi derde in de 60m-finale bij de senioren dames. 

Ook ‘goldrush’ bij werpers en springers 

Ook in de kampnummers presteerde OEH sterk. In het kogelstoten haalde topfavoriete Vanessa Sterckendries zoals verwacht de titel binnen bij de senioren dames, Dani Maluta had anderhalf uurtje voordien net hetzelfde gedaan bij de junioren dames. Nog in het kogelstoten was er ook een zilveren medaille voor Wout Dhaenens bij de scholieren jongens en brons voor Ruben Dhaenens bij de junioren heren. Nog meer OEH-succes viel er te noteren bij het hoogspringen, waar Bram Ghuys op overtuigende manier het goud greep bij de senioren heren en Maxime De Neys heel mooi tweede werd bij de scholieren heren. Onze polsstokspringers presteerden eveneens op… euh… hoog niveau: Nell Van Hansewyck werd provinciaal kampioene bij de senioren dames, Rowan Degrève (junioren heren) kreeg eveneens een kampioenenschildje overhandigd. Bij de scholieren jongens werd Maarten De Bruycker een zilveren medaille om de hals gehangen. 

Tot slot ook nog proficiat aan alle onze atleten die – deze keer! – geen podiumplaats konden bemachtigen, maar die er wel mee voor zorgden dat de passage van OEH in de Gentse Topsporthal allesbehalve onopgemerkt bleef. Dus ook dankjewel en bravo aan Lene Barbé (kadetten meisjes), Merel Bras, Leila Benamor, Amaryllis Brosens (scholieren meisjes), Dora De Haseleer (junioren dames), Dorien Van Diest (senioren dames), Ilian Benamor, Antoine Brosens (scholieren jongens), Liam Vandenbossche (junioren heren), Matthias De Cock en John Niyibizi (senioren heren).

Met dank aan reporter Jan

UITSLAGEN

OEH TALRIJK AANWEZIG IN HET PRINSENBOS 

Terwijl een flink deel van de grote OEH-familie afgelopen zondag aan de slag was op het PK Indoor in Gent (verslag daarvan elders op deze website), hadden vele andere clubgenoten gekozen voor de jaarlijkse cross van AC Grimbergen. Maar liefst 56 OEH’ers kwamen aan de start in het ijskoude Prinsenbos. Zo’n talrijke opkomst kunnen we vanuit de club enkel maar toejuichen. Bovendien lieten enkele van onze atleten zich opmerken met heel mooie prestaties. 

Yade Witterzeel (8e) en Lotte Chabert (10e) lieten het OEH-rood al meteen schitteren bij de eerstejaarsbenjamins meisjes. Ook Yana Verghote zette haar beste beentje voor en kwam in reeks 2 als 32e over de streep. Bij de benjamins jongens stond er in reeks 1 alweer geen maat op de beresterke Lenny Barra, die nog maar eens onbedreigd naar zijn zoveelste crosszege van deze winter snelde. Stan Criel werd erg knap 17e, met in zijn zog ook nog clubmaats Pierrick Van Bree (22e), Kobe Vergeylen (36e), Arthur Wauters (40e), Oscar Vanroose (44e) en Lars Borremans (52e). In de tweede reeks wist Arian Ismic (8e) een top 10-plaatsje te bemachtigen, ook Brecht Devillé (15e), Emile Vanroose (20e) en Lucas De Backer (37e) liepen een goede wedstrijd. 

Sterke lichting pupillen

Bij de pupillen kwamen twee van onze OEH-meisjes in actie: Roxane Dumalin werd 30e in reeks 1, Aster Pocket kwam als 21e over de finish in de tweede reeks. En dat we bij de pupillen jongens met een sterke lichting crossers zitten, werd eens te meer bewezen door de heren in kwestie. In de eerste reeks konden de verkleumde toeschouwers zich immers opwarmen aan een spannend OEH-onderonsje in de strijd om een mooie ereplaats. Mathieu Verhelle (6e) bleek deze keer de snelste, voor Timo Spits (7e) en Rowan Van Der Vinne (8e). Ook een dikke bravo voor Niels Van Bree met zijn 44e plek. In reeks 2 zorgde Lucas Barra voor de tweede OEH-zege van de dag en eindigden ook Twan Roelens (10e) en Lars Vermaut (13e) mooi voorin. Gauthier Loiseau (30e) deed het eveneens prima. 

Eva Dennison (22e) en Jana Steenhouwer (24e) zorgden voor de ‘female touch’ in de wedstrijden bij de miniemen. Voor de jongensploeg kwamen Nolan Huysmans (knap 10e), Ben Vermaut (38e), Jorben Van Der Vinne (45e) en Ruben Barbé (51e) in actie in reeks 1. Ingmar Vyncke (20e) was de enige OEH’er bij de tweedejaarsminiemen. 

Afstandscoach Sofie zag vervolgens Yana Pauwelyn naar een chique 7e plek lopen bij de kadetten meisjes. Elin Vyncke werd 16e, Babette Robberechts 19e en Ayco Witterzeel legde beslag op de 41e plaats. Ook twee van onze kadetten jongens finishten erg mooi in de top 10. Kobe Heremans werd 8e, Tommy De Greef kwam als 10e over de streep en jongere broer Jordi De Greef eindigde op de 42e stek. 

Mooie delegatie masters 

In de wedstrijd voor scholieren en masters 50+ dames hield Anna Deruyttere de OEH-eer hoog met een meer dan degelijke 16e plaats. Bij de scholieren jongens toonde Brent Siccama (20e) zich een zuchtje sneller dan ploegmaat Sen Van Poucke (21e), pas terug na maanden blessureleed. Jonas Baut kwam even later als 24e over de streep. 

Twee OEH-atletes namen deel aan de JSM-cross dames: Nele Tordeur eindigde op een 11e stek ‘overall’ en werd daarmee 5e bij de senioren dames. Amy Huylebroeck kwam als 29e over de streep, goed voor een 6e plaats bij de juniores. 

Bij de senioren heren kozen Jonathan Goedefroot (een knappe 9e plaats) en Wouter Mommaert (21e) voor de korte cross, terwijl Kevin Debremaeker in de hoofdwedstrijd van 9.380 meter als 20e over de eindmeet kwam. 

De wedstrijd voor junioren en masters heren lokte net geen 100 deelnemers en in die grote, bonte bende wist ons alziend oog toch maar mooi zeven van onze OEH-masters te spotten. Yves Buelinckx (38e) toonde zich de snelste clubgenoot van de dag, voor collega-masters Christophe De Backer (43e), Sam Moureau (56e), Erik Desmet (68e), Geert Schoonheydt (88e), David Tordeur (92e) en Gunter Basteleus (94e). Bij de heren masters 50+ tenslotte werden de OEH-kleuren op voortreffelijke wijze verdedigd door Patrick Nerinckx (27e) en Geert Vancraeynest (36e).

Met dank aan reporter Jan

UITSLAG

VLIEGMACHIENEN LISA, STAN, ISAAC en THOMAS

Ertvelde. Sinds mensenheugenis bekend als Eddy Wally-land, maar al bijna even lang ook het decor voor de traditionele Internationale Kerstveldloop, dit jaar al voor de 71e keer georganiseerd door het plaatselijke AS Rieme. Elke editie opnieuw een sterk bezette cross, met deze keer ook een flink aantal OEH-atleten uit de afstand-teams van trainers Sofie en Tim op de deelnemerslijst. Onze ploeg deed het – deze voelde u ongetwijfeld komen – gewèldig in Ertvelde. Wauw!

Dat onze OEH’ers niet naar het recreatiegebied Hoge Wal waren afgereisd om er de tango d’amore te gaan dansen met hun chérie, maar wel om hun uitstekende cross-vorm nog eens te etaleren, werd al snel duidelijk.
Ellen Seghers wist bij de miniemen meisjes nog enkele plaatsjes goed te maken na een minder gelukkige start, om uiteindelijk als 26e te finishen. Bij de eerstejaarsminiemen jongens bekroonde Ward De Cruyenaere zijn dappere gevecht tegen de stevige wind met een knappe 28e stek. In reeks 2 besloot Ingmar Vyncke hoog spel te spelen met een gedurfde blitz-start. Een iets te (over-?)moedige gok, zo bleek: Ingmar moest zich finaal tevreden stellen met een – ook al – 28e plaats.

Stan alweer ‘the man’

Drie van onze beloftevolle atletes stonden aan de start bij de kadetten meisjes: Yana Pauwelyn kwam als 17e binnen, Elin Vyncke legde beslag op de 25e plek en ‘slow starter’ Lene Barbé wist op het bochtige parcours nog een handvol concurrentes in te halen om uiteindelijk als 35e te finishen. Bij de kadetten jongens demonstreerde Stan De Cruyenaere nogmaals de suprematie die hij al een hele winter lang tentoonspreidt. Heel even hield Stan zich keurig aan de teamorders: “Geen kop pakken!”. Héél even maar, want nog voor het ingaan van de tweede ronde, lag de race al in een beslissende plooi. Met meer dan twintig seconden voorsprong op zijn ‘dichtste’ achtervolgers, haalde Stan voor OEH een eerste zege van de dag binnen.

Anna Deruyttere liep naar een knappe 13e plaats bij de scholieren dames. Bij de scholieren heren wist Nick Vereertbrugghen zich nog net in de top 10 te knokken en werd Brent Siccama zeer verdienstelijk 25e. Ook juniore Amy Huylebroeck deed het alweer voortreffelijk met een erg mooie 6e plaats.


Goud voor Isaac, zilver voor Lisa en Thomas

In de korte cross voor de heren, deed topfavoriet Isaac Kimeli gewoon waarvoor hij helemaal naar Ertvelde gekomen was: winnen. Een gemotiveerde Kimeli koos al meteen na het startschot voor de aanval en snelde onbedreigd naar de overwinning. Jonathan Goedefroot kwam na een sterke race als 10e over de meet, Daan Van Diest finishte op een knappe 14e plaats.

Ook Lisa Rooms sloot het jaar 2017 op prachtige wijze af, met een puike 2e plaats bij de senioren dames. En ook bij de senioren heren was er veel OEH-rood helemaal voorin te vinden: Thomas De Bock imiteerde Lisa door na een goed ingedeeld wedstrijd eveneens zilver mee te graaien, de sterke prestaties van ploegmaats Philip Cortvriendt (6e), Joris Keppens (10e) en Kenny Deneyer (11e) maakten het OEH-feestje compleet. Falko De Backer werd even later 22e, Wouter Mommaert 29e.

Bij de masters heren finishte Erik Desmet als 52e van de 88 deelnemers.

Jan Barbé

OEH alweer sterk op dreef in Gent

Rond de kerstdagen is de Topsporthal in Gent traditioneel het epicentrum van de Belgische indooratletiek. Amper enkele dagen nadat onze benjamins, pupillen en miniemen er een pak PR’s in de wacht sleepten, was OEH op tweede kerstdag alweer in dezelfde arena te gast voor de Open Indoormeeting van Racing Club Gent Atletiek. Voor de atleten van ‘team Ellen & Kevin’ de eerste afspraak op de winterkalender en dus een uitstekende gelegenheid om alle geleverde trainingsarbeid eindelijk eens om te zetten in prestaties op een heuse wedstrijd. Ook nu weer werden tal van persoonlijke records aangescherpt.

De 60m bleek een bijzonder populair nummer bij onze kadetten meisjes. Niet alleen populair, maar ook erg succesvol bovendien. ‘Leading lady’ Evy Seghers dook voor het eerst in haar nog jonge sprintcarrière onder de 8 seconden, en liet met een nieuw PR van 7”94 de snelste tijd van het hele deelnemersveld noteren. Behalve Evy, zetten ook Ines Gbedassi, My-liên Loenders, Britt De Vits, Helena Huysman, Lene Barbé en Nele Siccama allen een nieuwe persoonlijke besttijd op de kortste spurtafstand neer. Ook op de 200m presteerden onze dames sterk, met nieuwe PR’s voor Evy, My-liên, Helena en Daphné Dozinel. Lene en Helena stapten tot tevredenheid van coach Gil met een nieuw PR uit de verspringbak, terwijl Britt de 60m horden had uitgekozen voor haar tweede nieuw recordje van de dag. Voor Roos Engels was het hele indoor-gebeuren een compleet nieuwe ervaring en zij presteerde prima op de 60m, 200m en in het verspringen. Zo te zien hebben we er een gemotiveerde en getalenteerde wedstrijdatlete bij… Helemaal op het eind van de lange namiddag/avond namen Joke De Cock en Lene ook nog deel aan de 800m, alvast even proefdraaien voor het komende PK Indoor van 7 januari was dat. Bij de kadetten jongens moest Jasper Spits de OEH-eer in zijn eentje hoog houden, maar hij kweet zich uitstekend van die taak. Jasper liep een nieuw PR (8”28) op de 60m en knoopte daar ook nog een erg mooie 9”73 bij zijn debuut op de ‘hogere’ horden aan vast.

Indrukwekkende Obasuyi

Bij de scholieren dames kwamen Merel Bras (60m en ver) en Lynn Dozinel (200m) in actie voor onze club, bij de scholieren heren nam Adrien Loiseau – met een nieuw PR (8”07) op de 60m en een knappe 9”50 op de horden – de OEH-honneurs waar.

Bij de junioren heren knalde Michael Obasuyi naar de zege op de 60m horden in een ronduit indrukwekkende 7”84. Ook zijn mooie tijd (7”18) op de 60m vlak is zeker het vermelden waard. Nog bij de junioren vestigde Rowan Degrève een nieuw PR (5m83) in het verspringen.

Zus Robin Degrève liet bij de beloften dames 9”18 noteren op de 60m horden, terwijl Jitse Mievis bij de beloften heren zijn ongelukkige valse start op de 60m wist uit te wissen met een knap nieuw PR (22”51) op de 200m.

Bij de senioren dames finishte spurtster Marilyn Alabiso met 8”16 slechts een handvol honderdsten boven haar eigen besttijd op de 60m. Op de 200m zette Marilyn 26”67 neer.

Jan Barbé

VROEG KERSTFEESTJE VOL PR'S 

Voor onze benjamins, pupillen en miniemen stond afgelopen zaterdag de eerste – en enige – indoormeeting van het winterseizoen op het programma. Een afspraak die ook bij een pak andere clubs uit alle hoeken van het land stond aangekruist blijkbaar, want de Gentse Topsporthal zat gezellig stampvol. Ook 27 OEH-atleten hadden zichtbaar goesting in wat actie zo vlak voor de kalkoen en de kroketten. Het werd voor onze jonge OEH’ers een vroeg kerstfeestje met een pak mooie prestaties en tal van persoonlijke records. 

Bij de benjamins meisjes spurtten Klara Huysman en Yade Witterzeel op de 60m naar exact dezelfde eindtijd (11”14). Yade nam ook nog deel aan het verspringen, haar sprong van 2m23 was goed voor de 23e plek. Bij de jongens kwamen clubgenoten Alexandre De Jonge, Arian Ismic, Emile Vanroose en Oscar Vanroose in actie. Alle vier combineerden ze kogelstoten met de 60m. Arian (10”53) toonde zich de snelste OEH’er van de dag, Emile was dankzij een nieuw PR (5m45) de beste kogelstoter van de vier. 

Ook bij de pupillen werden enkele persoonlijke records aangescherpt. Bij de meisjes snelde Maud Thoré naar een nieuwe besttijd (10”87) op de 60m en bij de jongens wisten ook Lars Vermaut (9”20) en Timo Spits (9”45) enkele honderdsten van hun spurtrecord af te pitsen. Ook Rowan Van Der Vinne en Luka Yondjouen Kouengoua kwamen in actie op de 60m. Lars en Luka zetten ook nog een goede prestatie neer op de 60m horden, terwijl Timo, Mathieu Verhelle en Milan Tse spierkracht en techniek lieten bewonderen in het kogelstoten. Een hoogtepuntje van de voormiddag was echter de tweede reeks van de 1000m, die met veel machtsvertoon gedomineerd werd door drie van onze OEH-jongens. Lars haalde het in een spannende spurt van zijn maatje Timo, Rowan eindigde kort daarachter mooi 4e. Resultaat: drie dikke, vette PR’s! In andere reeksen van de 1000m liepen ook Mathieu en Milan elk een knappe race.

Recordregen op 60m

De miniemen waren het sterkst vertegenwoordigd in Gent, met bij de dames La-my Loenders, de tweelingzusjes Ellen en Lotte Seghers, Fé Spits en Maïté Thoré. De zeskoppige heren-delegatie bestond uit Ruben Barbé, Jarne Boon, Stan Huysman, William Kalombo Wenu, Jorben Van Der Vinne en Ben Vermaut. En ook hier regende het PR’s. Vooral op de 60m werd het een erg succesvolle recordjacht voor onze atleten, met nieuwe besttijden voor Maïté (8”71), La-my (9”41), Ellen (9”83), Lotte (10”16), Jarne (9”46), William (9”59) en Jorben (9”89). Maïté en Ellen profiteerden van hun goede vorm om meteen ook hun records op de 60m horden wat scherper te stellen, terwijl La-My en Lotte sinds zaterdag kunnen pronken met een nieuw PR in het kogelstoten. Bij de jongens zette William een nieuw verspring-PR op de tabellen en beleefde ook Ben een leuke dag met nieuwe ‘personal bests’ op de 1000m en in het verspringen.

In de namiddag-sessie kwamen met juniore Dora De Haseleer, belofte Kevin Debremaeker en master Danny Querton nog drie clubgenoten op de piste. Dora volgde het goede voorbeeld van het jongere OEH-geweld en sprintte in de Gentse Topsporthal naar twee nieuwe indoor-PR’s: 8”30 op de 60m en 27”95 op de 200m. Kevin koos voor de 1500m waarin hij een chrono van 4’22”09 neerzette, Danny klokte 1’06”61 op de 400m.

Super verslag van Jan. Onze reporter ter plaatse !

UITSLAGEN

Belgische indoorrecords voor masters Henri Lenoir en Jean-Pierre Van Impe

Tijdens een indoormeeting te Obourg vestigde Henri Lenoir een nieuw Belgisch record M85 in het kogelstoten met een beste worp van 9m78.

Jean-Pierre Van Impe verbeterde zijn eigen Belgisch record M80 in het verspringen naar 3m91. 

Dikke proficiat !!

Omwille van "Putteke Winter" worden alle trainingen op vrijdag 12 januari 2018 afgelast.

Putteke Winter in Huizingen is een romantische wandeling langs de mooiste plekjes van het Provindiedomein Huizingen. De wandeling is sfeervol verlicht met kaarsen en vuurkorven.

Vertrek van 18u00 tot 20u45 aan de hoofdingang van het domein.

Link event

EK veldlopen: Simon Debognies en Robin Hendrix schitteren met top 10-plaats

De 24ste editie van het Europees kampioenschap veldlopen vond afgelopen zondag plaats in het Slowaakse Samorin. Nooit eerder vond een EK cross plaats op Slowaakse bodem. Terwijl het EK volgend jaar in Tilburg wordt georganiseerd, fungeerde dit jaar het achthonderd jaar oude Samorin als gaststad. Atleten uit veertig verschillende landen streden er om de medailles op en rond de paardenrenbaan van het X-Bionic Sphere, een megalomaan sportcomplex dat voorzien is van alle comfort met verschillende sportvelden, atletiepistes, fitnesszalen en een luxehotel.

Twee atleten van Olympic Essenbeek Halle werden geselecteerd voor deelname aan het EK cross. Simon Debognies en Robin Hendrix vertegenwoordigden de Belgische kleuren in de U23-categorie, waarin hun clubgenoot Isaac Kimeli zich vorig jaar tot Europees kampioen kroonde.

Voor Simon was het zijn vierde Europees kampioenschap veldlopen, Robin maakte zijn debuut op een internationaal kampioenschap. De beloften kregen 8.2 km voorgeschoteld op een razendsnel parcours met een snijdende wind, enkele kunstmatige heuvels en een bevroren waterbak als scherprechters. Dit alles op een steenworp van de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Zilveren medaille voor Belgisch team

Robin Hendrix en Simon Debognies startten net zoals hun Belgische ploegmaats Michael Somers en Dorian Boulvin heel attent bij de eerste twintig atleten. De Zwitser Luca Notti koos meteen het hazenpad, maar het volledige deelnemersveld volgde op enkele meters afstand en haalde na een achttal minuten wedstrijd de Zwitser opnieuw bij. Het Belgische viertal positioneerde zich voortdurend aan kop van de wedstrijd.

De Spanjaard Carlos Mayo, één van de topfavorieten voor de Europese titel, schudde een eerste keer aan de boom en trok het deelnemersveld uit elkaar. De vier Belgen volgden attent in de achtervolging. Een ijzersterke Dorian Boulvin knapte veel kopwerk op in deze ijzig koude weersomstandigheden. Simon en Robin slaagden erin om op geen enkel moment uit de eerste tien atleten van het deelnemersveld te verdwijnen.

Met nog anderhalve ronde te gaan vond de Italiaan Yemaneberhan Crippa dat zijn moment gekomen was. De Italiaan kreeg onder andere topfavoriet Mayo en Simon Debognies mee, terwijl ook Robin Hendrix zich opnieuw een weg naar voren knokte. Crippa ging furieus te keer, en kreeg vervolgens enkel de Fransen Gressier en Hay mee. Uiteindelijk trok Gressier aan het langste eind en kroonde hij zich tot opvolger van Isaac Kimeli. Zijn landgenoot Hay pakte zilver, de Italiaan Crippa moest zich tevreden stellen met brons.

Een sterke Simon vocht zich naar een mooie zesde plek en doet zo opnieuw twee plaatsen beter dan vorig jaar in Chia. Robin liep na een snelle laatste ronde naar een negende plek en finisht daarmee meteen in de top 10 op zijn allereerste internationaal kampioenschap.

Met deze sterke collectieve prestatie pakte het Belgische beloftenteam zilver.

BEELDVERSLAG SPORZA.BE

BEELDVERSLAG RING TV

Simon Debognies beste belofte op Gouden Spike

Jonathan Sacoor nipt tweede plaats

Op een gala in Sint-Truiden werd zaterdagnamiddag de Gouden Spike verkozen. Simon Debognies won de Gouden Spike voor beste belofte, maar kon zaterdag uiteraard niet aanwezig zijn aangezien hij daags nadien op het EK veldlopen in Slowakije de Belgische eer moest verdedigen.

De Gouden Spike wordt gekozen door een jury van atletiekjournalisten, gewezen nationale topatleten en bestuursleden van de KBAB. Simons ploegmaat Isaac Kimeli won diezelfde Gouden Spike voor beste belofte al in 2015.

Dit jaar maakten OEH-atleten Lisa Rooms, Isaac Kimeli, Simon Debognies en Jonathan Sacoor kans op een award.

Uiteindelijk was het Simon Debognies die de prijs voor beste belofte in de wacht sleepte. Hij krijgt deze prestigieuze award na verschillende topprestaties het afgelopen jaar. Zo werd Simon op het EK cross in Chia achtste bij de beloften en won hij er een teammedaille. Het zomerseizoen was een echte Grand Cru voor de atleet van OEH. Zo liep Simon de EK-limiet zowel op de 1.500m als op de 5.000m. In de finale van het Europees beloftenkampioenschap won Simon de zilveren plak. Jonathan Sacoor werd met het kleinste verschil gescheiden van Simon om de trofee in de wacht te slepen. Jonathan behaalde afgelopen zomer in het Italiaanse Grosseto de bronzen juniorenmedaille in de 400m vlak.

Simon werd zaterdagavond in Samorin in het hotel van de Belgische delegatie verrast met deze mooie trofee en dat gaf hem duidelijk vleugels. Zondagochtend snelde de Buizingenaar naar een schitterende zesde plek tussen de beste Europese beloften.

Jonathan Sacoor werd samen met zijn ploegmaats van de 4x400m verkozen tot team van het jaar op de Gouden Spike. De Belgian Tornados grepen op het WK in Londen nipt naast een medaille, maar bevestigden zo wel hun status van wereldniveau.

Nafi Thiam werd voor de vijfde keer op een rij verkozen tot winnares van de Gouden Spike. Bij de heren ging de prijs voor de tweede maal naar Philip Milanov.

OEH-BOYS STELEN DE SHOW

Had het bezoek van Sinterklaas aan ’t Olympicske van vorige vrijdag voor extra adrenaline gezorgd? Of stonden dankzij de bijhorende snoepsuikers de energiewaarden van onze jongste atleten meer dan op peil? Feit is dat er vorige zondag op de ROBA veldloop in Wespelaar weeral stevig werd gevlamd door onze clubgenoten. 19 kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen – en ook nog een handvol masters – hadden de trip naar het mistige, natte en kille Oost-Brabant gemaakt. Niet de allergrootste OEH-delegatie ooit, maar wel sterk genoeg om vier medailles en nog vijf bijkomende top 10-plaatsen binnen te rijven. 

De kangoeroes werden als eersten de zompige wei van Wespelaar in gestuurd. Bij de allerjongsten staat het loopplezier voorop en wordt er geen officiële rangschikking opgemaakt, maar toch is het altijd leuk om uit te kijken of er misschien nieuw crosstalent op komst is voor OEH. Indien snelle kerels Siebe De Backer en Swat Roelens flink hun best blijven doen op training, zit die kans er volgens ons dik in... 

De benjamins dan, waar Yade Witterzeel in haar eentje voor alle OEH ‘girl power’ van de dag moest zorgen. Gelukkig staat Yade elke cross opnieuw haar… euh… vrouwtje en eindigde ze ook nu weer erg knap voorin, een mooie 6e plaats werd het ditmaal. Komaan dames, crossen is fun! Volgende keer willen we erg graag wat meer meisjes aan de start. 

Barra-broertjes doen het weer, ook Timo en Rowan op het podium 

Weinig meisjes? Dan stelen onze stoere boys toch gewoon even de show? Al van bij de benjamins jongens was het ‘koekenbak’ voor onze club. In reeks 1 stond er immers alweer geen maat op Lenny Barra, die vlotjes naar zijn zoveelste overwinning snelde. Erg knap waren ook de 4e plaats van Loïc Roubertie en de 36e stek van Oscar Vanroose. In reeks 2 liepen Emile Vanroose (14e), Arian Ismic (22e) en Lucas De Backer (23e) een prima wedstrijd. 

Bij de pupillen werd de aanval op het podium pas echt ingezet. In reeks 1 kregen Timo Spits (2e) en Rowan Van Der Vinne (3e) dik verdiend een medaille om de hals en liepen ook Mayeul Dessain (6e) en Bernard Van Der Paal (28e) een knappe cross. Het tweede goud van de dag volgde bij de tweedejaarspupillen, waar Lucas Barra eventjes de stunt van zijn jongere broer overdeed en onbedreigd – er was zelfs genoeg tijd voor een ‘showke’ in de slotmeters – naar de zege liep. De sterke top 10-plaatsen van ploegmaats Lars Vermaut (6e) en Twan Roelens (9e) verdienen een even groot applaus. 

Dat er bij de miniemen geen hoofdrol in de voorste gelederen weggelegd was voor onze OEH-jongens, werd al meteen na de start duidelijk. Toch mogen ook Ben Vermaut (31e), Ruben Barbé (40e) en Jorben Van Der Vinne (43e) tevreden terugblikken op hun wedstrijd: de drie kameraden knokten voor wat ze waard waren en konden in de tweede wedstrijdhelft elk nog een paar van hun concurrenten remonteren. Dikke bravo voor hen en voor alle andere OEH-atleten! Plus een dikke merci aan trainsters Céline, Lise en Jolien voor de begeleiding van al dat jonge geweld. 

Ook vijf moedige masters vonden een kil middagje in een winderige weide (terecht) interessanter dan een knusse fauteuil en het zondagse stukje taart. Yves Buelinckx (21e), Christophe De Backer (23e) en Geert Schoonheydt (37e) vertegenwoordigden onze club bij de ‘jongere’ masters. In de categorie 50+ kwamen met Patrick Nerinckx (33e) en Geert Vancraeynest (47e) nog twee andere OEH’ers in actie.

Dank aan Jan voor het verslag

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...
Verjaardagen
10/12
Noa De Bruycker
10/12
Ellen Witterzeel
10/12
Nils De Smaele
11/12
Johan Broos
12/12
Susanna Sarkioja

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com