Volgende week geen training voor kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen

Van 3 tot en met 7 augustus vindt op de atletiekpiste van Huizingen het tweede Vakantiesportkamp van deze zomer plaats. Onze club heeft alle nodige maatregelen genomen om dit sportkamp 'corona-proof' te laten verlopen. 75 kinderen zijn ingeschreven, onze monitoren en trainers staan klaar om er een mega-leuke week vol sport en spel van te maken.

Door het sportkamp is er op woensdag 5 augustus en vrijdag 7 augustus geen OEH-training voor onze kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen.

 

KVV voor cadetten, scholieren en masters afgelast

Het corona-virus blijft de opstart van het korte zomerseizoen danig in de war sturen. Nadat vele clubs, waaronder ook OEH, hun meeting dienden te annuleren omwille van de stijgende corona-cijfers en de verscherpte maatregelen uitgevaardigd door de Nationale Veiligheidsraad, heeft nu ook de Vlaamse Atletiekliga beslist om het KVV voor cadetten (23 augustus in Heusden) en scholieren (22 augustus in Deinze) af te gelasten. Het KVV Masters, gepland op 20 september in Heusden, is eveneens geannuleerd.

OEH Flanders Cup-meeting wordt afgelast

Olympic Essenbeek-Halle (OEH) moet jammer genoeg meedelen dat de geplande Flanders Cup-meeting van zaterdag 1 augustus 2020 in Huizingen wordt AFGELAST.

Dit is een beslissing die uiteraard niet licht werd genomen. Natuurlijk hadden we atleten en fans veel liever een dag vol topsport en atletiekplezier willen aanbieden. Een topmeeting zoals u die van ons gewend bent, zelfs in corona-tijden. De voorbije dagen hebben we tal van mogelijke scenario’s bestudeerd om de BMW Louyet Vandeperre Flanders Cup Light toch te kunnen organiseren. Geen enkel draaiboek bleek voldoende ‘corona-proof’, zeker nu de besmettingsgraad opnieuw in snel stijgende lijn is en wellicht verscherpte preventiemaatregelen verwacht mogen worden.

Als club hebben we bovendien ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De gezondheid en veiligheid van atleten, wedstrijdofficials, toeschouwers, eigen OEH-medewerkers en de hele samenleving staan voorop. We willen absoluut vermijden dat het virus zich via onze wedstrijd zou verspreiden. In de huidige omstandigheden valt het voor OEH dan ook niet te verantwoorden om een evenement van dergelijke omvang te organiseren.

"Gezien de felle toename van het aantal besmettingen en andere belangrijke criteria die duidelijk aantonen dat de situatie steeds ernstiger aan het worden is, konden we de veiligheid van de atleten, toeschouwers, medewerkers, juryleden en genodigden niet meer garanderen", motiveert OEH-voorzitter Jean-Pierre De Staercke de moeilijke beslissing. "Met de (figuurlijke) tranen in de ogen, maar met opgeheven hoofd, verlaten we de arena. In de overtuiging dat we een wijze beslissing genomen hebben. Terwijl we afgelopen vrijdagavond nog dachten het risico op besmettingen tot een minimum te kunnen herleiden door de meeting te laten doorgaan zonder publiek en dus puur voor de atleten en de atletieksport te kiezen, zijn we er nu van overtuigd dat ook dit scenario onvoldoende garanties biedt. Niemand binnen de club wil het op zijn geweten hebben dat er tijdens een meeting van OEH, op onze eigen piste, een nieuwe besmettingshaard zou ontstaan."

We beseffen dat we veel mensen teleurstellen, vooral de atleten die nu al maanden hunkeren naar wedstrijdatletiek. Hun enthousiasme was immers enorm. Meerdere topatleten uit binnen- en buitenland hadden hun deelname reeds bevestigd. OEH dankt iedereen voor de getoonde interesse.

Hopelijk kunnen we volgend jaar een even mooi deelnemersveld verwelkomen op een ‘gezonde’ Flanders Cup 2021.

 

70 meter komt in zicht

Vanessa Sterckendries heeft de goede vorm duidelijk te pakken. Enkele dagen terug in Winterthur (Zwitserland) had ze haar zomer al prima ingezet met een evenaring van haar eigen Belgische record hamerslingeren. Woensdagavond, op een regionale meeting in het Noord-Franse Lille, deed onze OEH-kampioene daar nog een fikse schep bovenop. Met een worp van 68m39, maar liefst 61 centimeter verder dan haar oude record, zette Sterckendries een nieuw Belgisch record op de tabellen. Vanessa's droom om voorbij de 'magische' 70m-grens te gooien, komt zo alweer wat dichterbij.

Proficiat met je nieuwe BR, Vanessa! 

"Ik droom van 70 meter"

Vanessa Sterckendries is het ingekorte zomerseizoen op voortreffelijke wijze begonnen. Onze Belgische recordhoudster hamerslingeren heeft immers een succesvol weekendje Zwitersland achter de rug. Vrijdagavond was een worp van 66m91 al goed voor de overwinning op de Einladungsmeeting in Luzern, zondag zette Vanessa een nog straffere prestatie neer. Op de Sommermeeting van LVW in Winterthur evenaarde ze met een worp  van 67m78 haar eigen Belgische record.

"Geweldig dat ik dit al meteen in mijn eerste wedstrijden van het seizoen kan laten zien", reageerde een blije Sterckendries. "Deze prestaties geven vertrouwen. Mijn grote droom is om de hamer binnenkort voorbij de 70 meter te laten landen. Indien alles wat meezit, lukt het misschien deze zomer al."

'Light' editie met sterk deelnemersveld

Op zaterdag 1 augustus 2020 organiseert OEH de 7e editie van haar jaarlijkse Flanders Cup-meeting in Huizingen, met in dit 'speciale' jaar onze bijzondere dank aan partner BMW Louyet Vandeperre.

Door de nog steeds geldende corona-maatregelen, zijn we wel genoodzaakt het bij een light-versie van onze prestigieuze meeting te houden. Minder disciplines, minder reeksen, een maximum aantal deelnemers... Toch belooft de OEH Flanders Cup 2020 'light' een hoogstaande meeting met een sterk deelnemersveld te zullen worden. Veel nationale en internationale topatleten - onder wie ook een pak van onze eigen OEH-toppers - hebben overduidelijk 'goesting' in competitie en bestookten ons de voorbije weken met vragen over het wel of niet doorgaan van het evenement.

Jawel dus! De (verplichte) voorinschrijving werd zonet geopend.

Alle informatie is terug te vinden onder het menu-item FLANDERS CUP

Eindelijk ook heropstart voor allerjongsten

We hadden het beloofd! Van zodra Veiligheidsraad en overheid versoepelde fysical distancing-regels voor kinderen zouden aankondigen, gingen wij meteen alles in het werk stellen om onze jongste atleetjes opnieuw op de piste te kunnen verwelkomen.

En we hebben woord gehouden. Dankzij de inspanningen van de club en haar trainers, konden de kangoeroes, benjamins  en pupillen afgelopen donderdag opnieuw hun favoriete sport komen beoefenen bij hun favoriete club.

Het werd dan ook een groot feest voor al deze jonge atleetjes en hun ouders. Zelden zoveel hartelijke verbroederingen en verzusteringen gezien als afgelopen donderdag...
Extra zomerkamp in de maand juli! VOLZET

Aangezien we ons paaskamp hebben moeten annuleren wegens de Corona-maatregelen, hebben we als club besloten om nog een extra kamp te organiseren in de maand juli (van 13/07/2020 tem 17/07/2020).

Tot op de dag van vandaag hebben we nog altijd geen groen licht gekregen van de overheid of deze sportkampen mogen doorgaan. We hebben echter heel goede hoop dat alles kan doorgaan zoals gepland, aangezien jeugdbewegingskampen ook mogen doorgaan. Voorlopig zijn al deze kampen nog onder voorbehoud.

Inschrijven voor het nieuwe kamp kan via de website (onder rubriek "organisaties - atletiekkampen"). Leden kunnen zich inschrijven via de app twizzit (ons communicatiekanaal). Er is ook nog altijd plaats voor het kamp begin augustus (3 tem 7/08/2020). Het kamp eind augustus is volzet. 

Bekijk het leuke filmpje voor het extra kamp hieronder"Nieuwe versoepeling: groepstraining per discipline mogelijk"

Beste leden van de OEH-familie,

Afgelopen woensdag kwam de Nationale Veiligheidsraad nogmaals bijeen. Opnieuw werd er beslist om de corona-maatregelen wat te versoepelen en zo alweer een beetje meer vrijheid te schenken aan ons allemaal.

Voor onze atletiekclub betekent dit concreet dat we, vanaf maandag 18 mei, trainingsgroepen van 19 personen + 1 trainer kunnen vormen. Het blijft echter noodzakelijk om de afstand van 1,5 meter tussen alle deelnemers te bewaren en alle maatregelen op het vlak van ontsmetting en hygiëne te respecteren.

Spijtig genoeg kunnen we met deze versoepeling nog niet iedereen toelaten de atletiektrainingen te hernemen.

“Toch even naar structuur moeten zoeken”

Atletiek in tijden van corona, quarantaine en ‘social distancing’: ook al zijn sommige maatregelen sinds Fase 1A van de exit-strategie al wat versoepeld, toch blijft ons (atletiek)leven nog steeds bepaald - en beperkt - door Covid-19. Ook onze OEH-toppers en de beloftevolle atleten van onze club moeten zich noodgedwongen aanpassen. Nog steeds verdwijnen er wedstrijden en competities van de kalender, zodat plannen, doelen en trainingsschema’s telkens moeten worden bijgesteld. In de rubriek ‘QUARANTRAINING’ polsen we hoe onze atleten omgaan met deze ongewone situatie. Next up: Thomas De Bock.

 

Sponsors
Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u45 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 479563857) of mail (kevin.debecker@icloud.com) naar Kevin De Becker (jeugdcoördinator)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com