Regenachtige Jumbomeeting zorgde voor heel wat sterke prestaties

Regen, wind, 15°C en een beetje zon. Dit waren de ideale weeromstandigheden voor een wintercross… Maar nee, 10 pupillen (8 meisjes en 2 jongens) trokken naar Machelen (Vlaams-Brabant) om het beste van zichzelf te geven op de Jumbomeeting (een pistewedstrijd en geen cross

Maxim Borremans en Samuel Baeck mochten als eerste aan de slag bij het verspringen bij de pupillen jongens. Maxim sprong met 3m58 naar een 8ste plaats en Samuel eindigde 10de met een nieuw persoonlijk record van 3m30. Intussen sprong Eke Boucquiaux over 85cm bij het hoogspringen bij haar eerste pistewedstrijd.

Daarna kozen maar liefst 5 meisjes om voor het eerst dit jaar op een wedstrijd te gaan discuswerpen. Anaëlle Struys veroverde haar eerste medaille van de dag. Ze werd knap 2de met 16m16! Livia Baeck werd 5de met 14m13, gevolgd door Alexia De Clippel (13m80 – 7de), Lore Demol (11m46 – 12de) en Eke (7m91 – 15de). Ondertussen wierp Jade Van Den Bogaert 31m05 ver met haar hockeybal. Dat was genoeg om de gouden medaille binnen te halen!

Bij de 60 meter finishte Samuel 2de in zijn reeks met een nieuw persoonlijk record van 9”24. Daarmee kwalificeerde hij zich met de 5de beste tijd voor de finale die later op de dag plaatsvond. De meisjes volgden zijn goede voorbeeld op hun 60 meter. Maar liefst vier van de acht OEH-meisjes plaatsen zich voor de finale! Anaëlle en Alexia wonnen allebei hun reeks in een tijd van 9”26 (3de en 4de beste tijd voor de finale). Lore D. en Lore Mommaert werden allebei tweede in hun serie met 9”64 en 9”65 (7de en 8ste beste tijd voor de finale). Helena Bontridder eindigde 15de met een nieuw persoonlijk record van 10”35, gevolgd door Livia (10”39 – 16de) en Eke (10”97 – 20ste). Jade koos ervoor om niet te lopen door kniepijn.

Helena, Lore D. en Lore M. gingen daarna hun tweede 60 meter van de dag lopen maar met 6 hindernissen deze keer (de 60 meter horden). Desondanks een povere opwarming (omdat er maar 3 horden beschikbaar waren om te oefenen…) liep Lore D. voor het eerst in 3 passen over de horden. Daarmee verbeterde ze haar persoonlijk record naar 12”27 en dat leverde een bronzen medaille op! Lore M. en Helena eindigden respectief 8ste in 13”25 en 12de in 14”60.

Drie meisjes verdedigden de OEH-kleuren bij het verspringen. Alexia won de bronzen medaille met een sprong van 3m58! Lore M. deed voor de eerste keer mee bij het verspringen op een wedstrijd en werd 12de met 3m03. Helena verbeterde haar persoonlijk record met 33 centimeter en eindigde 14de met 2m89.

Het kogelstoten bij de meisjes was het laatste nummer vóór de finales van de 60 meter. Anaëlle veroverde het goud met een worp van 7m02! Livia en Jade verbeterden allebei hun persoonlijk record. Livia stootte haar kogel 6m07 ver (maar liefst 1m17 verder dan haar vorige record!) en eindigde daarmee 6de. Jade werd 8ste met een worp van 5m89 (19cm verder dan de vorige keer).

Dan was het tijd voor het laatste nummer: de finales van de 60 meter spurt. De finale bij de meisjes kleurde rood met 4 vertegenwoordigers van OEH. Anaëlle liep in een tijd van 9”07 naar een mooie tweede plaats! Alexia strandde op (maar) 3 honderdsten van het podium met 9”15. Lore D. en Lore M. eindigden respectief 7de in 9”58 en 8ste in 9”69. Samuel koos om de 1000 meter niet te lopen zodat hij fit aan de start van zijn finale kon verschijnen. Dat bleek een juiste keuze want hij verbeterde alweer zijn persoonlijk record en ging als 5de over streep in een tijd van 9”12.

Met 6 medailles en 7 persoonlijke records werd het voor sommigen een heel mooie laatste pistewedstrijd van het jaar en voor anderen een goede voorbereiding voor het officieus Belgisch kampioenshap van volgende week in Nijvel. Proficiat jongens en meisjes!

Verslag: Adrien Loiseau