GOEDE GENERALE REPETITIE VOOR PK

Terwijl Jonathan Sacoor met de Belgian Tornados schitterde in Japan, trokken 13 kleinere OEH-vedetten afgelopen zondag naar Ninove voor de jeugdmeerkamp georganiseerd door de plaatselijke club VITA. Zij gingen er alvast even oefenen voor de Provinciale Kampioenschappen Meerkamp, eind deze maand in Tienen. Het werd voor onze jonge atleten alvast een geslaagde generale repetitie…


Vier van onze benjamins hadden op Moederdag wel zin in een namiddagje atletiek. Bij de meisjes werd Alexia De Clippel knap 11e op 24 deelneemsters in de eindrangschikking van de vierkamp (ver, hockeybal, 60m en 600m). Onze benjamins jongens presteerden eveneens sterk, met een knappe 2e plaats voor Lenny Barra (mede dankzij de snelste tijd van alle deelnemers op de 60m), een zeer degelijke 13e stek voor Julien Bogaert en de 21e plek voor Jetse Pickaert (die slechts aan drie van de vier nummers deelnam).

Bij de pupillen meisjes behaalden Dinha Moyeya (4e) en Roxane Dumalin (14e) een erg knap resultaat in een deelnemersveld van maar liefst 38 atletes. Zo liet Dinha bijvoorbeeld de twee snelste tijd op de 60m optekenen en toonde Roxane zich – met een fraai nieuw PR bovendien – de allerbeste in het kogelstoten. Onze pupillen jongens deden zeker niet onder en eindigden met zijn vieren in de top 10 op een totaal van 27 deelnemers. Timo Spits behaalde de 2e plaats (met onder andere een mooie zege op de 1000m), Rowan Van der Vinne werd erg knap 5e, Yolan Doneux 9e en Arian Ismic 10e. Bovendien werden er door de heren ‘en passant’ hier en daar ook nog behoorlijk wat persoonlijke records scherper gesteld.

Van onze miniemenploeg – in deze categorie gaat het trouwens al om een vijfkamp – kwamen er enkel jongens in actie. Ook hier sneuvelden er wat PR’s op de 80m en de 1000m, in het verspringen, kogelstoten en speerwerpen. Lucas Barra werd in de eindstand uiteindelijk mooi 7e op 23 deelnemers, Jorben Van der Vinne legde beslag op de 19e plaats, net voor Toon Stoffels (20e).

Op zaterdag 25 mei vindt in Tienen dus het PK Meerkamp voor benjamins, pupillen en miniemen plaats. Hopelijk hebben bovengenoemde atleten dan hun goede vorm nog steeds te pakken en mogen we die dag ook veel andere OEH-teamgenootjes op dit kampioenschap verwachten.

Verslag: Jan