NIEUW HORDEN-PR VOOR ADRIEN LOISEAU

Afgelopen weekend werd in Moeskroen het Belgisch Kampioenschap voor cadetten en scholieren gehouden. Voor een zeldzame keer wist OEH jammer genoeg géén medailles te bemachtigen op een kampioenschap. Scholier Adrien Loiseau keerde wel met een nieuw PR op de 110m horden terug uit Henegouwen.


OEH was met een kleine ploeg afgezakt naar het BK in Dottignies, deelgemeente van Moeskroen. Cadet Maureen Wyns kon haar hamerslinger-stunt van een week voordien deze keer niet herhalen in het speerwerpen en eindigde met een worp van 27m45 op de 11e plek. Bij de scholieren dames wist Evy Seghers zich te plaatsen voor de finales van de beide spurtnummers. Om de 100m werd ze uiteindelijk 7e en op de 200m kwam ze als 6e over de streep.

Bij de scholieren jongens liep Adrien Loiseau in de reeksen van de 110m horden naar de 10e tijd (16”01) van alle deelnemers. Net niet snel genoeg voor een finaleplaats, maar wel lekker een nieuw persoonlijk record. Ploegmaat Jasper Spits kwam tijdens diezelfde 110m horden ten val en blesseerde zich aan de pols. Maarten De Bruycker wipte met de polsstok over 3m80, goed voor een 11e plaats, terwijl Nick Vereertbrugghen ongetwijfeld ook zelf een betere prestatie had verwacht dan zijn 10e plaats op de 3.000 meter.


Verslag: Jan