BELGISCH RECORD SPEERWERPEN (W35) VOOR SARAH VERMEIR

In onze rubriek ‘Sprintjes’ bundelen we de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, leuke weetjes en ander interessant clubnieuws van de voorbije dagen. Zo blijft u op de hoogte van wat er allemaal leeft binnen OEH.


  • Op het Kampioenschap van Vlaanderen voor masters in Deinze (21 september) pakte Sarah Vermeir de titel in het speerwerpen. Met haar winnende poging van 43m24 vestigde Sarah meteen ook een nieuw Belgisch record in haar categorie W35. Ook Sandra Clement (W45), Myriam Geerts (W50), Els De Ceukelaire (W60), Anne-Marie Vastesaeger (W60) en Joseph Demeuter (M65) pikten in verschillende disciplines nog wat medailles mee uit Deinze.

  • Vier clubleden verdedigden de OEH-eer op het BK Halve Marathon, afgelopen zondag 22 september in Wevelgem. Deborah De Geyter werd 18e dame. Bij de heren werd nog geen officiële uitslag opgemaakt, nadat de kopgroep de verkeerde weg werd opgestuurd. In de voorlopige rangschikking vinden we Yves Buelinckx terug op de 60e plaats, net voor Falko De Backer (63e). Kurt Swalens kwam als 115e over de streep.

  • Ook op zondag waren heel wat van onze werpers aan het werk op de ATAC Open Meeting in Turnhout. Cadet Maureen Wyns won er het speerwerpen en scherpte daarnaast ook haar PR in het hamerslingeren aan naar 40m57. Zus Manon Wyns was de beste in het speerwerpen bij de senioren dames, ook al met een nieuw PR (39m45). Ook Myriam Geens, Niel Mory en Jean-Luc Wyns kwamen in actie in Turnhout.

  • Deze vrijdag (27 september) gaat het WK Atletiek in Doha (Qatar) van start. OEH’ers Isaac Kimeli en Robin Hendrix moeten al meteen op de openingsdag aan de bak in de reeksen van de 5.000m, die om 18u55 (Belgische tijd) geprogrammeerd staan. De VRT volgt het WK op de voet via live-verslaggeving op Canvas, Eén, Ketnet en livestreams op de Sporza-website. Ook NPO3, RTBF (La Deux) en BBC zijn er live bij.