OEH-JEUGD VEROVERT HET PARK

Niet alleen Isaac Kimeli en Robin Hendrix zijn het nieuwe veldloopseizoen furieus gestart, ook onze jeugd en onze masters kunnen zich dezer dagen verkneukelen aan een goedgevulde crosskalender. Vaste prik in het begin van elk winterseizoen is de ‘GP Gaston Reiff de Cross-Country’ in Braine-l’Alleud, georganiseerd door het plaatselijke USBW. Zoals ieder jaar opnieuw was OEH afgelopen zaterdag weeral trouw op post in het mooie Parc du Cheneau.


De allerkleinsten waren het talrijkst vertegenwoordigd, met maar liefst negen OEH-atletes aan de start bij de benjamins meisjes. Anaëlle Struys (4e), Alexia De Clippel (5e), Marine Dumalin (8e) en Mayra Verlinden (9e) haalden erg knap de top 10, maar ook Lore Mommaert (11e), Lore Demol (16e), Lize De Greef (18e), Katrijn Devillé (25e) en Helena Bontridder (31e) liepen een prima wedstrijd. Drie stoere knapen verdedigden de OEH-kleuren bij de benjamins jongens: Swat Roelens werd mooi 5e, Vinz Francken finishte als 9e en Leon Sterckx als 51e.

Bij de pupillen was de rolverdeling net omgekeerd, met slechts één meisje – Ella Demol kwam als 18e over de streep – en acht jongens. Ook hier was OEH flink vertegenwoordigd in de top 10, met Ward Maillard (knap 3e), Arian Ismic (6e) en Lander Steenhouwer (10e). Vik Braes werd 12e en verderop in de uitslag vinden we ook Mattéo Legroux-Lafontaine (18e), Brecht Devillé (21e),Kobe Vergeylen (48e) en Senne Mosselmans (70e) terug.

Zege voor Lucas Barra

Ons miniementeam werd bij de meisjes vertegenwoordigd door Aster Pocket (9e) en Roxane Dumalin (31e). Bij de jongens zorgde Lucas Barra voor gejuich in het OEH-kamp door onbedreigd naar de overwinning te snellen. Gauthier Loiseau werd 13e, Rowan Van der Vinne 18e.

Jorben Van der Vinne werd 31e bij de cadetten jongens, terwijl Yana Pauwelyn (4e) en Daphné Dozinel (7e) het erg goed deden in de wedstrijd voor scholieren meisjes. Lynn Dozinel kwam dan weer als 5e over de meet bij de junioren dames.

Ook een handvol masters was even de taalgrens overgewipt voor wat crossplezier. Bij de dames eindigde Anne-Marie Vastesaeger als 17e, net voor ploeggenote Sandra Clement (18e). Bij de heren kunnen Jeroen De Greef (14e) en Peter Basteleus (21e) met gepaste trots terugblikken op een mooie prestatie.

Verslag: Jan

Uitslagen: http://www.usbw.be/medias/files/grand-prix-gaston-reiff-09-11-2019-officieux-1.pdf