KIMELI WINT OOK IN ZWITSERLAND

In onze rubriek ‘Sprintjes’ bundelen we op regelmatige basis de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, interessante weetjes en ander clubnieuws van de voorbije dagen. Zo blijft u nog beter op de hoogte van wat er allemaal leeft binnen OEH.


  • Isaac Kimeli heeft zaterdagnamiddag de 44e editie van de Corrida Bulloise gewonnen, een internationale stratenloop van 8 kilometer in het Zwitserse Bulle. Kimeli haalde het in 22’55”, voor de Keniaan Boniface Kibiwott en de Zwitser Tadesse Abraham.
  • Ook op zaterdag vond in Sint-Truiden het jaarlijkse Gala van de Gouden Spike plaats, waarop de beste Belgische atleten van het afgelopen jaar worden bekroond. Bij de vrouwen was de trofee voor de zevende opeenvolgende keer voor Nafi Thiam, bij de mannen mocht Bashir Abdi de Gouden Spike in ontvangst nemen. Onze snelste marathonloper kreeg twee OEH’ers naast zich op het podium: Jonathan Sacoor werd verkozen tot Zilveren Spike en Isaac Kimeli – afwezig op het Gala, want actief in Zwitserland – won de Bronzen Spike. Sacoor mocht als lid van de Belgian Tornados overigens ook nog de trofee voor ‘Team van het Jaar’ ophalen.
  • OEH-bladerunner David Delespesse is afgelopen vrijdag op de World Para Athletics Championships in Dubai achtste (en laatste) geworden in de finale van de 400m in de categorie T62. Delespesse verbeterde in een snelle race wel zijn eigen Belgische record met meer dan vier seconden. Zijn nieuwe toptijd bedraagt nu 1’04”44.

 

Verslag Jan