KAMPIOEN ZIJN IS PLEZANT!!!

Tussen alle cross-activiteit in deze goedgevulde novembermaand door, hadden het OEH-bestuur en haar feestcomité afgelopen vrijdag toch nog een gaatje gevonden om onze Belgische en Vlaamse kampioenen van het voorbije zomerseizoen in de bloemetjes te zetten. Tijdens deze lange – want veel kampioenen! – en fijne feestavond in het gezellig volgelopen Olympicske, stelde OEH ook drie supergetalenteerde nieuwe clubleden voor: Paulien Nelissen, Jaan Bal en de Fransman Hugo Hay.


Voorzitter Jean-Pierre De Staercke had, voor hij aan zijn welkomstspeech begon, een flesje water laten klaarzetten om zo nu en dan de stembanden te kunnen smeren. Slim bekeken, want er zouden immers een heleboel kampioenen de revue passeren.

Bij de dames werden cadet Maureen Wyns en senior Vanessa Sterckendries gehuldigd voor hun Belgische en Vlaamse titels in het hamerslingeren, kreeg Sarah Vermeir (W35) een ruiker bloemen voor haar eveneens dubbel succes in het speerwerpen en konden ook masters Magda Avau (W60 - 80m horden, 300m horden, ver én hoog) en Hilda-Ann Foster (W70 - 200m en 400m) hun nationale titels nog eens herbeleven. Ook Lisa Rooms (5.000m) en para-atlete Liesbeth Moons (zittend speerwerpen en kogelstoten) wonnen afgelopen zomer Belgisch goud, maar zij konden helaas niet aanwezig zijn op de gala-avond.

Hulde voor WK-gangers

Jasper Spits trapte daarna de festiviteiten op gang bij de heren. Hij kreeg een attentie overhandigd voor zijn Vlaamse titel op de 300m horden. Ook op de nationale titels van beloften Jonathan Sacoor (400m) en Niel Mory (speerwerpen), masters Filip Peetrain (M40, discus) en Jean-Luc Wyns (M55, hinkstapspringen en werpvijfkamp) en onze bladerunner David Delespesse (verschillende disciplines in de categorie T62) werd nogmaals geklonken. En dat we bij OEH enorm veel respect (blijven) hebben voor de prestaties en vele titels van onze onverslijtbare 80-plussers Jean BasteleusFrançois BoonenHenri Lenoir en Jean-Pierre Van Impe werd afgelopen vrijdag nogmaals onderstreept. Afwezig op de feestavond, maar zeker ook in alle hulde betrokken: belofte Michael Obasuyi, die vorige zomer Belgisch kampioen werd op de 110m horden.

Bijzonder trots zijn we bij OEH ook op die enkele kampioenen die zich kunnen meten met de wereldtop en ons ‘kleine clubje’ op die manier zelfs internationale uitstraling bieden. Dan hebben we het natuurlijk over Robin Hendrix, Isaac Kimeli en Jonathan Sacoor, die een paar weken terug met ‘Team Belgium’ schitterden op het WK in Doha. Uiteraard werden ook zij in de bloemetjes gezet. Thomas De Bock maakt eveneens deel uit van dat selecte clubje, maar onze marathonloper kon er niet bij zijn vorige vrijdag.

Welkom Paulien, Jaan en Hugo

Tot slot mocht Jean-Pierre ook nog drie nieuwe OEH-leden verwelkomen, stuk voor stuk talentvolle atleten die ons in de toekomst misschien nog meer WK- en Olympisch geluk zullen kunnen schenken. Het gaat om tienkamper Jaan Bal (19 jaar), die overkomt van AC Break uit Brasschaat, en afstandslopers Paulien Nelissen (20, AC Alken) en Hugo Hay (22, Frankrijk) die allebei al een tijdje bij het ORT-team van coach Tim Moriau trainen. Welkom bij OEH en veel succes in onze kleuren!

Verslag: Jan

Kampioenenviering-foto's  (met dank aan Johanna)