Beste atletiekvrienden,

 

Olympic Essenbeek-Halle (OEH) moet jammer genoeg meedelen dat de geplande Flanders Cup-meeting van zaterdag 1 augustus 2020 in Huizingen wordt AFGELAST.

Dit is een beslissing die uiteraard niet licht werd genomen. Natuurlijk hadden we atleten en fans veel liever een dag vol topsport en atletiekplezier willen aanbieden. Een topmeeting zoals u die van ons gewend bent, zelfs in corona-tijden. De voorbije dagen hebben we tal van mogelijke scenario’s bestudeerd om de BMW Louyet Vandeperre Flanders Cup Light toch te kunnen organiseren. Geen enkel draaiboek bleek voldoende ‘corona-proof’, zeker nu de besmettingsgraad opnieuw in snel stijgende lijn is en wellicht verscherpte preventiemaatregelen verwacht mogen worden.

Als club hebben we bovendien ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De gezondheid en veiligheid van atleten, wedstrijdofficials, toeschouwers, eigen OEH-medewerkers en de hele samenleving staan voorop. We willen absoluut vermijden dat het virus zich via onze wedstrijd zou verspreiden. In de huidige omstandigheden valt het voor OEH dan ook niet te verantwoorden om een evenement van dergelijke omvang te organiseren.

We beseffen dat we veel mensen teleurstellen, vooral de atleten die nu al maanden hunkeren naar wedstrijdatletiek. Hun respons was immers enorm. Meerdere topatleten uit binnen- en buitenland hadden hun deelname reeds bevestigd. Dank voor de getoonde interesse. Dank ook voor uw begrip. Hopelijk mogen we velen onder jullie volgend jaar wel verwelkomen op een ‘gezonde’ Flanders Cup 2021.

 

Tot dan.

En intussen: STAY HEALTHY! STAY SAFE!

 

OEH Flanders Cup