Nieuws

KLIK HIER voor ONLINE INSCHRIJVEN!

Meer info volgt later ...

 

GENT - 19.02.2023

Tijdens de nationale kampioenschappen indoor in Gent werd
Martina Weil Restrepo in 23"29 nipt 2de op de 200m, achter Imke Vervaet. Imke verbeterde met haar 23"26 het Belgisch record dat al 15 jaar op naam stond van Hanna Mariën. Een beetje in de schaduw van dat Belgische record, realiseerde Martina desalniettemin een geweldige prestatie, goed voor een verbetering van haar eigen OEH clubrecord en meteen ook goed voor een nationaal recor in Chili; haar geboorteland

 

EK Goud voor Dylan en Kevin Borlée

 

Veruit het beste EK ooit voor de Belgische atletiek met een stevige inbreng van OEH.

 

Onze OEH vertegenwoordigers hebben net het Europese indoorkamioenschap in Budapest achter de rug. Met gemengde gevoelens maar met veel vertrouwen voor de toekomst kunnen zij het indoorseizoen nu stilaan afsluiten.

Camille Laus werd op de valreep nog uit de halve finale van de 400m gelopen door onze landgenote Helena Ponette die in een snellere reeks was ingedeeld. De 53”10 van Camille volstond net niet om de reeksen te overleven. Toch een lichte ontgoocheling voor onze kapitein van de Belgian Cheeta’s.

Robin Hendrix kon de reeksen van de 3000m wel overleven, doch in de finale liep het niet zoals verwacht. Ondanks het feit dat hij goed gepositioneerd was moest hij halfweg toch de rol lossen. Het door de latere winnaar Jacob Ingerbrigtsen opgelegde tempo lag veel te hoog. Robin werd uiteindelijk 10e in 7’50”4. Robin was hiermee niet tevreden. Nochthans was hij voor de wedstrijd nog vol vertouwen. Al bij al mag Robin toch terugblikken op een geslaagde indoorcampagne.

Het orgelpunt moest echter nog komen. In de 4 X 400m deden onze tornado’s waar weinigen nog in geloofden, nl. voor de derde maal een gouden medaille pakken op het E.K. Het Belgisch viertal aan de start bestond uit Alexander Doom, Julien Watrin en onze broers Dylan en Kevin Borlée.

Dylan Borlée had als startloper wellicht de moeilijkste opdracht, nl. overeind blijven in het gedrum op de korte 200m indoorpiste. Ei zo na werd hij alsnog in een valpartij betrokken doch hij bracht de stok heelhuids, weliswaar met wat achterstand aan de wissel. Alexander Doom kon de opgelopen achterstand al stevig verkleinen en ploegkapitein Kevin Borlée liep als derde loper het gat in de laatste rechte lijn helemaal dicht. Hij gaf de stok in quasi ideale omstandigheden door aan slotloper Julien Watrin die in de vorm van zijn leven de klus magistraal wist af te maken. Er stond geen maat op zijn laatste honderd meter. Erop en erover! De Europese titel voor onze Belgian Tornado’s kwam niet meer in gevaar.

Mooie afsluiter van een perfect veldloopseizoen!

Tijdens het BK in Brussel bleef de mannenwedstrijd vrij ongewoon lang gesloten.
Na driekwart wedstrijd liep Isaac Kimeli nog relatief rustig mee in een kopgroep van acht atleten. Niemand kon of wou de wedstrijd blijkbaar hard maken. Wellicht had dat te maken met de stevige windvlagen.

Geen man overboord echter voor Isaac gezien hij in principe beschikt over het beste eindschot. En zo geschiedde. Isaac versnelde in de slotronde op de voorlaatste klim.
Meteen liep hij met een tiental meter voorsprong de laatste dalende rechte lijn in.
Hij kon uitgebreid de tijd nemen om het publiek te groeten en vrij makkelijk naar de Nationale veldlooptitel te snellen.
Pieter-Jan Hannes werd nog verrassend tweede voor Guillaume Grimard en Dorian Boulvin.

Door deze zege steekt Isaac Kimeli meteen ook het eindklassement van de Cross Cup op zak.
Na zijn brons op het EK is dit een geweldige afsluiter van een buitengewoon veldloopseizoen 22-23 waarin Isaac nooit door een landgenoot werd voorafgegaan.

Het Vlaams kampioenschap veldlopen in Diest - 12.02.2023

Onder een grauwe hemel was het 12 februari verzamelen in Diest voor het Kampioenschap van Vlaanderen in het veldlopen. De editie van 2023 vond plaats in het provinciedomein Halve Maan en viel ook samen met het Belgisch Kampioenschap Atleten Met een Handicap.

Ondanks de grijze wolken een heuse happening. Het terrein lag er deze wedstrijddag minder modderig bij als doorgaans op een veldloop. Het parcours zelf was bochtig en afwisselend gras met kortere stukken in zand.

Vanuit OEH een goede opkomst met een dertigtal deelnemers. Dank aan alle deelnemers om de kleuren van OEH te vertegenwoordigen! Enkele bijzondere vermeldingen.

Niet te missen

GEEN TRAINING OP

Woensdag 5 april
Vrijdag 7 april
voor kangoeroes/benjamins/pupillen en miniemen
wegens atletiekkamp dat doorgaat die week

De inschrijvingen zijn geopend voor onze sportkampen.
Ben je lid schrijf je dan in via onze app twizzit. 
Ben je geen lid kijk dan op onze website onder organisaties - atletiekkampen


Paaskamp = 3/04 tem 7/04/2023
VSK1 = 31/07 tem 4/08/2023
VSK2 = 21/08 tem 25/08/2023
VSK3 = 28/08 tem 31/08/2023

 

 

Onze webshop begint vorm te krijgen, er staan al heel wat leuke accessoires op zoals fluohesje, een pet van OEH in verschillende kleuren, shorten,...

Onder rubriek club vind je onze webshop (is opgesplitst in 2 onderdelen nl kledij en accessoires)
Ook op onze homepage vind je een button met de webshop (dan kom je op de algemene pagina van de webshop waarin alle formulieren staan)

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

OEH profileert zich als een familiale atletiekclub. Van jongs af aan kan je bij ons aansluiten en doorheen de verschillende fases gaan we je begeleiden in de verschillende disciplines die onder atletiek vallen. Onze jongste leden zijn 6 jaar en onze oudste leden 85. Zoals je ziet voor elke leeftijd wat wils.

Atletiek biedt kinderen een gevarieerde sportieve vrijetijdsbesteding in winter en zomer. Tot de leeftijd van 14 jaar richten we ons op een zo breed mogelijke motorische ontwikkeling. Nadien komen de specialisaties meer aan bod want atletiek is veel meer dan lopen alleen. Ook verspringen, hoogspringen, polsstok, discus zijn maar een aantal disciplines.

Wij vinden het leuk dat jouw kind aan competitie doet, een wedstrijd is het moment om je record te breken en nog belangrijker om je te amuseren met je vrienden. Want hoewel atletiek vaak een individuele sport is hechten we veel belang aan het groepsgevoel. Samen deelnemen aan wedstrijden bevordert dit zeker.

Winnen is bij ons niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is deelnemen en je eigen persoonlijk record verbeteren. Leren omgaan met stress en vooral veel plezier maken.
OEH, de club waar je je thuis voelt!

Iedereen welkom!

 

 

 

© 2023, website powered by Twizzit.com