Prachtig brons op Europees Kampioenschap veldlopen voor Isaac Kimeli Turijn (Italië) - 11.12.2022

 

 

Na een moeilijk zomerseizoen heeft Isaac Kimeli noodgedwongen heel zijn jaar afgestemd op het veldlopen.

Het EK in Turijn moest het hoogtepunt worden van zijn kalenderjaar


Van bij de start zat Isaac goed mee voorin en gaf de indruk makkelijk te kunnen volgen. Hij liep zelfs even aan de kop hetgeen hem de kans gaf uit het gewriemel te blijven. Toen de kopgroep stilaan werd uitgedund en meer en meer atleten de rol moesten lossen bleef Isaac vlotjes meedraaien. Hij gaf duidelijk blijk van supervorm.

De benen waren goed en een podiumplaats zat er aan te komen.

Op de ultieme versnelling van de latere winnaar Jacob Ingebritsen stond echter geen maat. Ook de Brit Emile Cairess moest hij nog in extremis laten gaan, maar zijn derde plek kwam nooit in het gedrang. Een prachtige Bronzen medaille na een seizoen vol kommer en kwel.

Na zijn zilver in 2018 in Tilburg, meteen een tweede EK medaille voor onze Isaac die daarme geschiedenis schrijft in de Belgische atletiek. Nooit voorheen won een Belg twee medailles op het EK veldlopen.

Onze tweede vertegenwoordiger, Robin Hendrix, had een mindere dag en eindigde als 35ste.

De supporters kunnen vanaf vandaag alvast 10 December 2023 in hun agenda aanstippen. Dan komt het EK circus naar Brussel afgezakt. Isaac kan dan onder het atomium voor eigen publiek volop voor goud gaan!